Log inRegister
Till försvar för min läggning
Nu är jag ingen akademisk expert inom området. Nedanstående samlade fakta grundar jag dels på egna erfarenheter, dels på alla dessa presentationer m.m. jag hunnit läsa under de år jag varit medlem här på forumet. Andra har också skrivit informationstexter, det är intressant läsning. Men nu har jag skrivit lite kortfattat, med egna ord, utifrån min horisont. Ni är fria att använda hela, eller delar av, texten för att upplysa vår omvärld. Informationen utanför slutna forum är dessvärre något knapphändig, den som till exempel söker på Wikipedia hittar ingen artikel i ämnet.

ABDL och dess betydelse
ABDL "Adult Baby Diaper Lover" På svenska: "blöjfetischistisk vuxenbäbis"
Förkortningen används i bland uppdelad mellan AB & DL. Inte ovanligt att någon till exempel anser sig vara mer DL, än AB.
AB betyder "Adult Baby" (vuxenbäbis) Detta syftar på en person som tycker det känns bra att någon gång ibland kasta av sig vuxenrollen. Kanske vara lite olydig, bli bestraffad för det, eller ompysslad.
DL betyder "Diaper Lover" (blöjfetischist). En blöjfetischist uppskattar bärande av blöjor, både i tankar och handling. En blöjfetischist känner lugn, trygghet och tillfredsställelse (inre harmoni) av att själv vara iklädd främst blöja, men även napp, samt ev. även andra bäbisattribut.

Läggningen utvecklas vanligen i tonåren, men kan visa sig både tidigare och senare. Den förekommer hos såväl kvinnor som män. Ett tidigt tecken kan till exempel vara en tydlig längtan till att kissa på sig (kissa i byxorna); eller en (ofta innerlig) önskan om att bära blöja, utan att ha något faktiskt behov av det. Tidiga drömmar handlar inte sällan om att (i verklighetsfrämmande sammanhang) bli påtvingad blöja. Många vittnar också om sina tidiga trevande försök att testa känslan och söka välbefinnande; med hjälp av till exempel en handduk, eller annan "snuttefilt" i byxorna.

Många beskriver det som att ha en "liten" inom sig, som vill ut i bland. Hos vissa har denna lilla "jag" även ett eget namn.
Vanligast är ensamlek, som inte sällan hålls helt hemlig för alla andra. Eventuell öppenhet sker i förekommande fall främst mot andra som är ABDL, eller möjligen gentemot en familjemedlem / partner. Det är faktiskt ganska vanligt att någon som är ABDL, lever ihop med någon som inte är det.

Även om de första tecknen kan visa sig tidigt, dröjer oftast verklig utlevnad länge. Eventuell öppenhet tillsammans med andra sällsynt före 21 års ålder.

En tänkbar missuppfattning kan vara att läggningen skulle vara riktad mot barn. Men det här handlar om vuxna som vill vara (eller tvingas vara, på lekens villkor) små barn / bäbisar. Att vara liten utan att faktiskt vara det, eller att bära blöja utan att ha något verkligt behov av det.

ABDL ska inte förväxlas med BDSM, även om det förekommer att samma person hyser både och. Den kan också vara kombinerad med andra fetischer.

Läggningen sorterar under den generella regnbågsflaggan (Prideflaggan), men har även en egen
Samlande symbol
Beskrivning av ABDL, från min horisont

Added 21 sep 2023   Articles   #Our culture #Society

You cannot see or post comments since you are not logged in.

🗁 Articles

🖶 Print  Document ID 6111  Report