Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 74: Joakims skolresa del 1

Klara fyller 8
Klara fyllde i dag hela åtta år och fick en present på morgonen. Det skulle bli storkalas på lördagen så det blev för övrigt en lugn dag idag.

Joakims skolresa
Joakims klass hade vunnit en båttur i en vecka, efter norska kusten, i en teckningstävling. Det var 30 elever och sex vuxna medföljare. Samma tävling har hållits i hela landet. En vinnande klass från varje län. Det var vårt län och Stockholms län på denna resa. De hade delat upp så alla inte skulle komma samtidigt. Även de hade med några från sjuan. Det var Leos bidrag som vann tävlingen. Finalen stod mellan tre olika bidrag och det var från deras klass alla tre. Leonora, Katarina och Joakim. Nu var det så att det var några platser som inte var fyllda så det var en lärare som föreslog att de skulle kolla med mig, Rikard, Leopold, Marianne och Kim om vi ville följa med. Jag var lite tveksam först med tanke på barnen men Marianne lovade att stanna hemma och hjälpa till så att jag skulle få kunna följa med då tackade jag ja. Även Tone tyckte att jag skulle få komma ut och roa mig lite även om vi skulle få jobba lite som assistenter. Det blev till sist Jag, Rikard, Leopold och Kim som följde med. Det var inga problem med att få ledigt från skolan men vi fick en del ”läxor” vi skulle göra under resan. Vi passade på att göra dem innan vi åkte. De andra skulle ha vissa studier de med då det var en kombinerad studie och nöjesresa. Vi skulle även få ”jobba” lite som extraresurser då det var en tjej, Kim, i fyran som har haft TBE och det har slagit sig på hennes balansorgan och även gjort att hon stundtals har urinläckage och behöver blöjor på framför allt nätterna men även ibland på dagarna om det är svårt med toaletter. Vi har blivit informerade om det och sagt att vi tar hand om problemet. Hon är inte blyg och kan utan problem göra som killarna om trängande behov uppstår. Hon brukar nästan alltid bära en hjälm, knä och armbågsskydd då hon brukar ramla minste två - tre gånger i timmen. Hon har lärt sig att leva med det så för hennes del är det inga problem. Hon reser sig bara upp och fortsätter. Hon är väldigt mjuk när hon faller och slår sig väldigt sällan då hon har lärt sig att ramla på rätt sätt. Hon brukar som oftast även bära galonoverall eller galonbyxor och jacka när hon är ute ifall det är blött där hon ramlar om det inte är tort eller för varmt. Hon är noggrann med sin hygien även om man inte skulle tro det då hon oftast är den som är mest smutsig i skolan av att ofta rulla runt på marken. Hon tvättar alltid händerna ordentligt innan hon äter. Annars är hon lite mera som Leonora och leker dessutom oftare med grabbarna än tjejerna. Det beror kanske även på att hon är den enda tjejen i sin klass och det är oftast hon som är tuffast i gänget.

Alla i mellanstadiet har fått utbildning i första hjälpen vilket kan vara bra. Om ni nu tror att jag och Rikard fått mindre att göra när vi började i högstadiet så tror ni fel. Det har varit en hel del omplåstrande och vi har även blivit utbildade på den smärtlindrande inhalatorn vilken vi fått använda på en gympalektion när en lärarpraktikant ramlade och bröt höftleden. Vi har även fått information om några i skolan som har speciella medicinska problem. Naturligtvis så har de gått med på att berätta det för oss.

Lördag
Kalle passade på att fylla moped och även han fick en morgonpresent och kalaset skulle hållas vid elvatiden.

Vi var samlade och hade ett kalas för att fira alla som fyllt, fyller eller ska fylla snart.
Det var som vanligt våra kompisar som var samlade samt alla i Klaras klass och några av Kalles kompisar. Vi var uppdelade i fyra lag och hade sjukamp med en del knasgrenar anpassade efter deltagarna. Exempelvis flytta en sandhög med sandlådegrävare och trehjuling med flak, flytta vatten med läckande hink samt en del andra tokiga lekar. Alla verkar uppskatta det i alla fall. Även de äldre så det verkar blivit lyckat. Till och med Tone var med och lekte en stund medans mamma tittade till småttingarna. Då det har varit fint väder hela veckan så satt vi ute på gräsmattan och åt tårta och drack hemmagjord jordgubbssaft. Tårtan var naturligtvis hembakad.

Efter födelsedagskalaset började vi packa våra saker vi skulle ha med oss. Vi hade fått samma utrustningslista som de andra som skulle ut på resan.
Tandborste, tandkräm, tvål handduk, badlakan och de som behöver blöjor
Badkläder, UV-skyddskläder och solkräm
Gummistövlar, regnbyxor och regnjacka eller overall och vattentäta vantar
Hjälm, knäskydd, armbågsskydd, handledsskydd och flytväst med krage och grenband
Underkläder, strumpor, t-shirt, varm tröja, blåa hängselbyxor, mössa, keps och lämpliga sovkläder samt blöjor för de som så önskar
Vi hade även fått en tilläggslapp
Skyddsförkläde, handskar, munskydd, ögonskydd/visir Vi tog våra ”sjuksköterskeförkläden”
Vi tog dessutom med oss några bärselar. Man vet aldrig om de kan komma till nytta.

Med allt packat så gick vi och lade oss tidigt då vi skulle upp redan kl. fem på morgonen. De andra i våra familjer hade skapat bingobrickor med vad som skulle kunna hända med oss eller vad vi skulle råka ut för på resan. De inkluderade då alla på båten från kapten till maskinist och även andra på våra resmål.



Söndag
I dag skulle vi åka tåg till Oslo där resan skulle börja. Vi samlades vid järnvägsstationen i god tid inför tågresan. Stockholmarna satt redan på tåget när det ankom till stationen. Vi hade en egen vagn ihop med dem. Vi blev placerade med en från varje skola på vare bänk. Jag hamnade ihop med en tjej. Hon heter Linnea och gick i sjuan. Hon visste redan vem jag var och hon var dessutom klädd på samma sätt som jag med blåa byxor och grön tröja. Så har hon varit klädd sedan hon såg oss på nyheterna. Hon hade hoppats på att få träffa mig någon gång då hon såg mig som en superhjälte. Även hon har gått ett antal förstahjälpenkurser samt har råkat ut för misshandel och även blivit skjuten och använder dessutom ganska ofta blöjor på nätterna. Hon undrade om Jag, Rikard och Leopold var trillingar men jag förklarade hur allt låg till och hur vi träffats inom familjen. Hon blev mest förvånad men inte chockad då även hennes familj var lite mer utanför det normala. Hon verkar vara lika knasig som vi i min familj. Även hon har varit tvungen att få av sig handbojor då även hon och hennes tvillingbror blivit kidnappade. Det enda hon blev lite chockad över var Tones historia och att jag var ”pappa” men hon förstod situationen. Även om hon har hunnit leva ett spännande liv så tyckte hon att mitt var mer spännande. Vi verkar ha mycket gemensamt känns det som. Jag sade att hon var välkommen att hälsa på hos oss på sommarlovet och att hon även skulle ta med sina syskon.
Resan flöt på bra men när vi skulle kliva av tåget så…

Det var en grabb från Stockholmsskolan som trampade snett och lyckades ramla mellan tågvagnen och perrongen. Man kan lugnt säga att det inte gick obemärkt fram. Illvrålet fick alla på stationen att titta åt vårt håll vilket inte var så konstigt. Jag och Rikard lyckades dra upp honom direkt. Gustav som han heter kunde inte stödja på sin vänstra fot och han grät naturligtvis floder. Vi lyckades bära i väg honom till en bänk där ha fick sätta sig. De tillkallade en ambulans som tog honom till en närliggande närakut där de röntgade fotleden. Den var turligt nog ej bruten utan rejält stukad men…
Nu kommer nästa problem han kan inte gå och stödja på foten. Jag kom då att tänka på att jag hade några bagageremmar med mig i en ficka. Jag lyckades improvisera en enklare bärsele och den funkade bra. Linnea, jag och en av deras klasslärare hade följt med Gustav till akuten. Han hade fått lite intravenöst smärtlindrande medel i ambulansen och han var milt sagt lite vinglig i skallen. Han hade fått med sig några smärtlindrande tabletter att ta vid specificerade tider. Han var inte jättestor eller tung så han var lätt att bära med sig. Vi anslöt till båten i god tid innan den skulle lämna kajen. Båten var en större gammal fiskebåt där de byggt om tankarna till sovhytter. Vi låg alla i hängmattor vilket var behagligt när man blev vaggad till söms. Jag hade frågat Rikard och Joakim om hur många blöjor och nappar de trodde vi skulle få se på natten. Jag frågade Gustav direkt på kvällen om vad han trodde om blöjor då han har svårt att förflytta sig. ”Inga problem” svarade han. ”Jag brukar ha blöjor nattetid om jag inte är hemma så det är inga problem för min del. Jag har med mig så jag behöver bara ha lite assistans att få på mig dem då båten gungar och jag är lite ostadig och har ont i foten.” ”Inga problem. Det löser vi” svarade jag honom. Jag letade reda på en lite bättre bärsele som var något mer bekväm än bagageremsselen.

Det blir lite tokigt med namn och så nu då det är två Kim, och två Leo men det brukar ordna sig till slut. Vi hjälptes åt att komma till middagen. De som ville fick använda haklappar då det gungade. Den hade ärmar och räckte ned till mina fötter. Alla valde att använda haklappen när de såg att jag och Rikard gjorde det och det syntes på alla att det var behövligt. Även mig och Rikard men det kanske beror på att vi är lite extra stökiga när vi är skyddade bara för sakens skull. Det är inget som vi skäms för direkt. När alla var mätta och belåtna så samlades vi där vi skulle sova. Vissa skulle ha blöja och vissa valde det frivilligt då de vet hur det är att komma upp ur en hängmatta på natten i mörkret om de är akut toanödiga. Efter tandborstningen hjälptes vi åt att lägga de som behövde hjälp med det. Hängmattorna var utrustade med en enklare sovsäck som man låg i. Den satt fast i hängmattan och förhindrade att man kunde ramla ner på golvet. Den var som en vanlig sovsäck men hade hål för armarna. Om man råkade gunga till så blev man hängande under hängmattan i stället för att ramla ur den.
Vi blev lite förvånade först, när Gustav tog fram en napp som han började suga på men han sade bara att han alltid brukar ha napp på natten då han sover bättre då. Han var inte känslig med blöjorna heller utan gick omkring klädd i bara t-shirt, blöja och blöjbyxor. Det var ingen annan som brydde sig om det i alla fall. Han knäppte fast bandet på nappen i t-shirten så att han inte skulle tappa den om han vände på sig. Natten flöt på bra och jag tror att alla somnade omgående. Jag låg och tänkte en liten stund på vad som hänt under dagen och konstaterat att det alltid händer något spännande och att vi fått nya knasiga vänner som inte är rädda för blöjor eller nappar. Därefter så somnade jag och vaknade tidigt på morgonen och kom på att det är någon som fyller år idag.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5592  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024