Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 73: Sexorna besöker högstadiet

I dag skulle sexorna komma och besöka oss i sjuan. På morgonen sade Lotta ”Hoppas att det går bättre i år än förra året. Det blev visst ett gruppbesök på gipserian den dagen vad jag mins” Vi i högstadiet åkte dit som vanligt medan sexorna åkte via sin skola dit. Resan gick bra så allt var lugnt så långt. Vi skulle tema upp en sexa och en sjua i par under dagen. Vi bestämde att vi inte skulle tema upp med någon i familjen eller de närmsta vännerna. De andra i klassen tyckte det lät märkligt först men jag förklarade att vi är alltid så nära varandra att vi mer eller mindre delar allt ändå så vi tänkte att det kunde vara trevligt att lära känna någon annan vilket de förstod. Vi började med den första lektionen som var en engelskalektion. Därefter blev det dags för en gympalektion. Där hade vi friidrott. Det lyckades inte bättre än att en tjej från den andra skolan som var med lyckades att springa ikull Joakim och Leonora. Jag hörde ett brak och sedan började tjejen som heter Anna-Stina att gråta. Joakim och Leonora försökte att resa på sig men jag såg direkt att även de hade ont. Jag ropade på Rikard och Marianne och bad dem komma och hjälpa till. Gympaläraren var inte riktigt med på vad som hände först. När han såg vad som hänt tillkallade han genast ambulans. Det tog en stund innan de kom då vi bara har en lokal ambulans och den var upptagen. Läraren bad de andra att gå och duscha och byta om samt gå till nästa lektion som planerat. Joakim såg spyfärdig ut så jag misstänkte att han slagit i huvudet när han ramlat. Han hade fått hjärnskakning. Jag bad att Kim skulle få vara kvar och följa med Joakim och jag skulle följa med Anna-Stina. Leonora klarar sig själv då hon har blivit en liten tuffing som Marianne men inte riktigt lika vild. De har slutat att titta konstigt på oss på akuten nu utan brukar bara hälsa på oss med ett leende på läpparna när vi kommer. Joakim blev tvungen att ligga kvar ett par dagar för hjärnskakningens skull. Kim fick stanna kvar hos honom så han inte skulle behöva känna sig ensam. Han var kvar med mig i väntrummet medan de undersökte Joakim. Han börjar klara av läkarbesök nu utan mitt stöd men sprutor eller tandläkaren går inte så bra ännu. Jag minns hur tråkigt det var att ha hjärnskakning.

Medan vi satt i väntrummet så var det en man som ramlade ihop. Jag rusade genast dit och skrek åt Kim att trycka på larmet. Han kom sedan och hjälpte till. Mannen andades inte och verkade inte ha någon puls. Kim började med inblåsningar och jag med hjärtkompressioner. Jag tror jag råkade knäcka ett revben på mannen. Efter någon minut kom det en läkare och två sköterskor och tog över. Efter ytterligare någon minut kom det ytterligare ett par sköterskor. De lyfte upp mannen på en bår och rullade i väg honom till ett akutrum. Efter ca fem minuter kom Leonora och Anna-Stina in till oss i väntrummet samtidigt som läkaren som tog hand om den avsvimmade personen kom och berättade att det gått bra och de fått i gång honom igen. Anna-Stinas föräldrar var borta på en jobbresa och skulle inte komma hem på ett par dagar så jag beslöt då att hon skulle få komma med hem till oss i stället för att vara själv hemma med gipsat ben. Tanken var från början att hon skulle vara själv hemma ett par dagar då hon klarar sig själv ganska bra. Jag sade att jag räknade med att få en time-out för det lite snabba beslutet men var villig att riskera det.

När mamma kom och hämtade oss tittade hon argt på mig och sade allvarligt. ”Roger Andersson, nu har du” men hon började gapskratta där. Hon fortsatte. ”kastat dig in i att hjälpa någon skadad igen. Självklart så är Anna-Stina välkommen. Självklart så blir det ingen time-out då du gjort det för att hjälpa någon som verkligen behöver det. Jag är glad över att du ändå tänkte efter de båda alternativen. Det är ett tecken på att du börjar bli mera vuxen men du är fortfarande ett barn och behöver få vara det ibland med även om jag vet att du har svårt med det. Du har varit en god förebild för alla i familjen och de har tagit stort intryck av dig. Särskilt Leonora. Ni måste släppa ert vuxentänk ibland och släppa loss lite.” Vi tog vägen förbi BB och Tone var redo för att komma med hem. Jag frågade Anna-Stina om hon trodde att hon kunde gå på toa själv vilket hon konstaterade kunde bli lite svårt. Jag frågade om hon ville ha en blöja för att inte behöva riskera någon olycka. Hon gick konstigt nog med på det. Hon fick även låna lite kläder då vi kom i gympakläder allesammans. Marianne och Rikard hade med våra kläder när de kom hem från skolan.

Jag förklarade som snabbast våra regler för Anna-Stina. Rikard frågade om hon ville följa med ut i ladugården och titta på kvällen. Jag plockade fram lite kläder åt henne. En specialoverall med sockor i stället för stövlar. Den är vidare i benen så den funkar bra när man är gipsad. Marianne erbjöd sig att bära henne i selen. Leonora tog sig fram med kryckor och lyckades på något konstigt sätt utföra sina sysslor som hon brukar göra. Är det arbetsmoral det? Hon hade naturligtvis inte behövt göra det när hon är gipsad men hon kände att hon inte vill vara till belastning för de övriga. Rikard mjölkade Strimma då Marianne var lite lätt upptagen och jag hade lite annat att pyssla om då vi fått tillökning i familjen.

Vid kvällsmaten kändes det lite tomt då Joakim och Kim inte var hemma. Vi berättade lite för Anna-Stina om våra blandade äventyr. Hon började förstås gråta lite då hon hörde om Tvillingarna och Rikards öden. När vi berättade att vi alltid brukar råka ut för samma saker samtidigt så började hon att skratta. ”Jag känner mig nästan som en i familjen nu när vi bröt benen ihop. Anna-Stinas föräldrar har blivit försenade så hon ska stanna hos oss hela veckan. På fredagen så kom Joakim och Kim hem igen. Anna-Stina sade ”Joakim jag är ledsen för det som hände på gympan.” ”Det är inget du behöver vara ledsen för. Jag är mer förvånad över att inga andra har blivit skadade under veckan.” Det var baddag. Vi frågade Anna-Stina om hon ville bada med oss eller bara få hjälp av Katarina med badet. Hon valde att bada med oss. Vi har börjat att få en viss erfarenhet av rengöring av gipsade personer nu efter att alla har haft gips då och då. Efter badet och att de som behövde utrustats med blöjor samlades vi och hade en mysstund. Alla var glada över att vara hemma igen. Även om inte Joakim och Kim kunnat göra så mycket på sjukhuset så tyckte Joakim att det var skönt att Kim var med och bara var där. De kunde småprata lite i alla fall även om Joakim skulle ta det lugnt. Han hade inte fått lika allvarlig hjärnskakning som jag hade. På lördagen skulle vi göra en utflykt med häst och vagn. Jag och Tone flyttade in i ett separat rum i anslutning till vårt vanliga rum. Fredrika ringde och gratulerade till tillökningen av familjen. Jag har officiellt blivit registrerad som far till Alex, Albin, Antonio och Alexandra. Anton och Beatrice har adopterat Tone som nu tillhör familjen. Klara har helt plötsligt blivit moster vilket hon tycker är lite konstigt. Hon tänker att en moster är en tant och inte en liten tjej på 7-8 år. Ja det har även blivit så att Tone och jag har blivit kusiner. Det blev lite uppståndelse i skolan då jag helt plötsligt har blivit pappa. Beatrice och Lotta hjälper naturligtvis till med en del som måste göras då vi inte riktigt har lärt oss allt som har med bäbisar att göra ännu. Ni kan kanske gissa vem som får ta hand om blöjbytena. Tone läser sin skolgång hemma. Det är lite kämpigt att hinna med allt men Lotta hjälper till att passa småttingarna när Tone behöver till skolan för att skriva prov. Hon klarar av skolan riktigt bra trots allt. Vi brukar hjälpa henne med skolarbetet så hon inte ska komma efter. Det är lite slitigt med fyra små och samtidigt gå i skolan men det funkar. Vi hade även hjälp av Katarina och Leonora att ta hand om de små. Även Joakim, Per, Kalle och Tuva hjälpte till med blöjbytena och annat som behövde göras. Det verkar som Joakim inte är så kräkmagad längre. Han hjälpte även Tone med hennes blöjor då hon i samband med förlossningen fått lite problem med att det inte alltid höll tätt. De är syskon och Joakim har blivit riktigt duktig på blöjbyten även om det är nummer 2.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5466  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024