Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold

Uppföljningen av diabetesen och synproblemen

Då de sett oroande värden så har det nu blivit läge för större kontroll av Rikard mig och även Marianne. Vi klarade syntestet med minsta möjliga marginal. Det var värre med sockernivåerna. Det blev ett antal blodprov och fasteprov för oss alla tre. Vi valde alla tre att gå in samtidigt även om det inte var nödvändigt. Marianne är inte blyg av sig och vet vad hon vill vilket även jag och Rikard vet. Vi kan läsa av varandras tankar så att hålla något hemligt för varandra går inte helt enkelt. Det är en viss skillnad mellan Marianne och Joakim när vi är hos doktorn. Marianne hivar bara fram armen och pekar här vill jag att ni tar provet i dag medans Joakim däremot vill att jag är med och håller honom i handen och ger honom en kram samtidigt som de ska sticka honom. De brukar få smeta på en bedövningssalva där de ska sticka så han inte känner så mycket. Jag erkänner att det inte är helt smärtfritt men det går att uthärda i alla fall. Katarina är något känsligare men Leonora verkar ta det med ro. De är två änglar som föll ned från himlen. De var inte välkomna hos Perra ännu så han skickade tillbaka dem till jorden igen vilket vi är tacksamma för. Vi var inte så glada över det här med fasteprov då vi kan bli lite smått irriterade när vi är hungriga. Efter omkring tre veckors utredning så konstaterades det att vi alla tre har fått diabetes typ 1. Det blir inte så mycket förändringar i våra liv mer än att vi alltid måste kolla blodsockret ta insulinsprutor i samband med våra måltider. Det är inget att bryta ihop över då vi varit med om värre saker. Vi brukar alltid äta nyttigt och väldigt sällan några sötsaker. Det brukar bara bli i samband med att någon fyller och vi äter tårta. Vi måste även i väg och kolla våra ögon då de kan bli skadade i samband med diabetes.


Tuva fyller 17

Tuva gratulerades som brukligt på morgonen och fick ett fint halsband. Hon skulle ha ett party på eftermiddagen och några av hennes kompisar skulle komma till henne och dessutom sova över. Det var fem tjejer i hennes klass som skulle komma Angelica, Lovisa, Nina, Beata och Henrietta. Beata och Henrietta skulle vara barnvakter åt sina småsyskon den helgen. De fick lov att komma på det villkoret att de fick ta med syskonen. Naturligtvis så sade ingen nej till det. Beata har en bror som heter Karl-Ludvig som är lika gammal som Joakim och en syster som heter Åsa. Hon är lika gammal som mig. Henrietta har en bror, Peter, som är lika gammal som trillingarna. Stortjejerna skulle ha ett pyjamasparty. Vi har ett stort rum på tredje våningen där de skulle vara. Deras syskon skulle vara hos oss i sovrummet.
Jag läste situationen och både Karl-Ludvig och Åsa brukar ha nattblöjor. Jag kände vissa vibbar från Beata med om samma problem. Jag räknade med att Beata skulle klara sig själv men jag frågade bara Karl-Ludvig och Åsa om de behövde hjälp inför natten. De tittade på mig med stora ögon och funderade på vad jag menade innan de båda kom på vad jag syftade på. Åsa sade att de i all hast råkat glömma nattväskan hemma innan de åkte. Jag tog en snabb titt på dem och sade ”följ med mig”. Jag tog med dem in i garderoben och de höll på att tappa hakan när de såg skötbordet. Jag sade bara att här är vi förberedda. Jag gav dem var sin blöja. Jag sade sedan ”Alla här vet redan att ni använder nattblöjor. Klara gör det med och vi andra ibland med så ni behöver inte känna att det är pinsamt. Här anser vi att det är bättre med en använd blöja än skitiga kläder. Ni kan fråga Marianne om den saken. Det är hon som är den sista dygnetruntanvändaren av blöjor så hon har stor erfarenhet. Det är ingen av oss här som inte har nyttjat blöjor under det senaste året utan att dessutom använda dem till vad de är avsedda för. Även Tuva har provat det.
Åsa kommer du ihåg i skolan i vintras när du avslöjade för mig att du använder blöjor på natten? Hur är det med er storasyster?” ”Jo jag minns det och dina övernaturliga krafter. Jag kände på långt håll att Tone är gravid. Är det trillingar?” ”Nej bara fyrlingar” svarade jag. Hon fortsatte sedan ”Beata har även samma problem och jag känner att hon har lite problem hon med då vi glömde blöjorna hemma. Jag har redan talat om för henne vilka egenskaper du har då även jag besitter samma krafter som du. Det är bara du och min familj som vet det och snart även några andra i din omgivning. Även för oss är det inga problem med att Rikard och övriga får reda på det. Vi kan inte ha några hemligheter vi heller. Jag vet att ingen av er kommer att avslöja något om det hela. Syrran kommer om 4, 3, 2, 1” Det knackade på dörren till garderoben. Jag sade ”kom in Beata” Jag hade precis tagit fram en blöja åt henne och sade ”var så god”. Hon tittade lite konstigt några sekunder innan hon bröt ut i en hysterisk skrattattack. När hon lugnat sig fick jag en kram av henne. Beata tog blöjan och gick över till de andra tjejerna. Vi andra gjorde oss i ordning och gick och lade oss. Våra gäster fick låna några kramisar då de glömt att ta med sig sina egna.
På morgonen kom Karl-Ludvig och Åsa och ville ha hjälp då de råkat ut för nr 2 på natten och inte hunnit komma fram till toan i tid. Jag hjälpte dem naturligtvis med det efter att jag vidtagit nödvändiga säkerhetsåtgärder med förkläde och handskar. De märkte genast att det inte var första gången jag fixade med bajsiga blöjor. Medan jag fixade Åsa så kom även Beata insmygandes till oss. Hon hade fått blod i urinen och dessutom obeskrivbar värk i ena sidan mot ryggen och feber så jag ropade på Lotta då så hon fick komma och vara tekniskt stöd. Jag sade att det inte verkar vara urinvägsinfektion utan något annat. Lotta sade att det kan vara njurstensproblem. Hon ringde till Beatas mamma som kom på en gång och tog henne med till sjukhuset. Angelica, Lovisa och Nina blev hämtade av Ninas mamma efter frukosten. Henrietta och Peter skulle stanna kvar till eftermiddagen innan de skulle bli hämtade.
Efter frukost utrustade jag Karl-Ludvig, Åsa och Peter och småtjejerna med galonoverall med stövlar och vantar. Vi andra klädde oss på samma sätt men vi hade lösa vantar. Tone tog på sig vanliga galonbyxor, stövlar, galonjacka och galonvantar samt ett ansiktsvisir och munskydd. Vi gick sedan ut i ladugården. Vi började med att gå till Strimma. Jag frågade våra gäster om någon vet något om mjölkproduktion? De hade dålig koll på det. Jag hämtade några pappmuggar och Marianne mjölkade Strimma. Rikard hjälpte mig att hälla upp mjölk i några muggar till våra gäster. Marianne frågade dem om det provsmakat så färsk mjölk tidigare vilket de inte har gjort.
När vi så var klara i ladugården gick vi till en plöjd åker. Det hade regnat under natten så det var geggigt där. Jag och Rikard visade sedan hur man gör leränglar. Det tog inte lång tid innan de andra hade prövat de med. Efter det avslutade vi med sedvanligt gyttjekrig. Vi fick gå till baksidan och spolade av oss innan vi klädde av oss ytterkläderna igen. Tone var lite matt i kroppen men ville ändå följa med oss ut och titta på. Då hon inte skulle vara med i gyttjan så klädde hon sig lite enklare men ville ändå vara skyddad ifall att det skulle stänka vilket det naturligtvis gjorde. Vi kom in lagom till lunch. I dag var det mammas berömda älgkalops med rödbetor. Den gick hem hos alla. Beatas mamma ringde och undrade om Karl-Ludvig och Åsa kunde stanna ett par dagar till då hon behövde stanna på sjukhuset med Beata. Inga problem svarade mamma. Henrietta och Peters föräldrar kom och hämtade dem på eftermiddagen.


Adoption av Leopold

Mamma och pappa fick ett brev från socialen där de undrade om de skulle kunna tänka sig att adoptera Leopold. Det var hans föräldrar som föreslagit det då de kände att de gjort fel och att han behöver ha ett par bättre förebilder och en bror som kunde dunka in lite vett i skallen på honom. De tänkte bara att en till är inga problem att ta hand om då vi sköter oss själva till stor del så de tackade ja. Han blev lika lycklig som Rikard när han blev adopterad.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5304  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024