Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen

Vi fick besked om att Mariannes mamma skulle komma på lördag och hämta henne. Kim och Hans skulle då vara med. Veckan flöt på och alla väntade med spänning på lördagen. Den kom till sist. Och då dök Ann upp med Kim och Hans. Marianne kastade sig i famnen på de båda och kramade dem både länge och väl. Hon presenterade sedan dem för oss och tvärt om. Vi hälsade artigt på varandra. När jag kom till Kim fick jag en olustig känsla och sade ”Jag är ledsen för din fars död. Jag måste vara lite oartig då jag känner att det är något ännu mera allvarligt problem med dig som du inte har fått hjälp med. Det känns som något med blodet”. ”Jag känner mig trött, får ofta blåmärken och jag har ont i mina leder” svarade han. Ann sa ”jag ringer akuten direkt. Får jag låna telefonen?” ”Det går bra” svarade Eva. Fem minuter senare kom hon tillbaka och sade ”Kim måste omedelbart till sjukhuset. Går det bra om Marianne och Hans stannar här tills i morgon?” ”Självklart” svarade Eva. ”Jag ringer från sjukhuset när jag vet mer” sade Ann innan hon åkte i väg.
Vid sjutiden ringde Ann och pratade en lång stund med Lotta. Hon ville även prata med mig och fråga ett par saker ”Vad kände du när du hälsade på Kim?” ”Jag kände att han inte mår bra och att det är något allvarligt med blodet. Men jag kan inte förklara riktigt hur. Jag bara känner sådana saker”. ”Ja du har rätt att det var problem med blodet. Kim har fått Leukemi. Vi båda tackar dig för att du var ärlig direkt och förde saken på tal. Han kommer att behöva ligga på sjukhuset ett tag framöver och jag måste vara med honom. Du får ta hand om Marianne och hjälpa Hans då han om han blir stressad kan få problem med att hålla tätt. Ge honom en blöja innan ni berättar vad som hänt Kim”. ”Det var tråkigt att höra. Jag ska hjälpa dem.” Ann ville sedan prata mer med Lotta om det praktiska så jag lämnade över luren till henne.
Jag sade ”Marianne jag tror det är dags för b” Hon fattade vad jag menade. Jag bad Hans följa med mig. ”Jag har fått höra av Ann att du ibland har problem med att hålla tätt i vissa situationer så hon rekommenderade att du skulle ta på dig en blöja nu”. ”Öh va?” svarade han då han var ovan att någon yngre pratade med honom om problemet. ”Jag förklarar senare” sade jag. ”Har mamma sagt det så. Har du någon blöja över?” ”Det ordnar vi” svarade jag och tog fram en blöja som såg ut att vara i lämplig storlek”. ”Kom ut till oss i stora rummet när du är klar” bad jag honom. Jag sade till Hans och Marianne ”kom och sätt er hos mig”
När vi alla ar samlade igen så sade Lotta ”Marianne och Hans! Ni kommer att få bo här några dagar. Det beror på att Kim har blivit allvarligt sjuk och måste ligga på sjukhus en tid. Ann måste stanna hos honom ett tag då han inte har några andra anhöriga. Han har fått något som man kallar blodcancer eller leukemi och det är väldigt allvarligt. Det finns en viss risk att han kanske inte överlever”. Naturligtvis började både Hans och Marianne att gråta. Det var fler som började gråta av vad de har fått höra. Jag började att trösta Marianne och Lotta tröstade Hans. Det blev ingen mysstund direkt denna lördag. Efter en stund kom Eva in med choklad och smörgåsar. Hon sade att vi måste äta något för att orka må dåligt. Då började de flesta skratta lite. Även Hans och Marianne. Jag sade att jag kände att det skulle ordna sig på ett eller annat sätt men att vägen dit skulle bli lång och tuff med många uppförsbackar.
Jag förklarade för Hans om våra regler och han hade inget att invända mot det. Jag frågade honom hur mycket han fått i blöjan. ”En del” svarade han och såg ut att skämmas lite. ”Det är ingen fara. Jag vet att du får problem om du är stressad eller upprörd. I natt tror jag att vi ska ha en allmän blöjnatt efter det chockartade beskedet vi fått”. ”Instämmer svara de andra”. ”Hans du kommer snart att se fjorton andra här med blöjor så du behöver inte skämmas över det. Vi brukar använda blöjor om det har varit något chockartat som kvällens besked om Kim. Du vet ju att Marianne brukar ha blöjor så för henne är det helt naturligt”. ”Jag vet det. Jag brukar ibland hjälpa henne om hon behöver det”. ”Nu tror jag att det är läge att besöka John Blunds rike. Då du inte har några extra kläder med dig ska du få låna en av våra extra pyjamasar. Marianne visar dig hur sängen fungerar”. Efter omkring en timme märkte jag att någon öppnade min grind och kröp upp till mig. Jag visste redan vem det var så jag fick honom att lägga sig längst in och sedan stängde jag grinden ordentligt. Jag hade legat och väntat på att han skulle komma. ”Jag har något åt dig” sade jag. ”Öppna munnen” sade jag och gav honom en napp. Han reagerade inte utan började suga på den direkt och somnade omgående. Det var lite obekvämt att vara två i sängen med min gipsade arm. Vid sextiden tittade Lotta in till oss och gick fram till min säng. Hon hade faktiskt förväntat sig att hitta Hans där men blev lite förvånad över nappen. Jag förklarade att Ann sagt att han ibland har fått en napp om han varit orolig vilket verkar ha hjälpt då han somnade direkt när han fick den. Jag och Lotta gick och tittade till Marianne för att se hur hon mår. Då det var söndag gick jag och lade mig igen och sov ett par timmar till. Lotta kom in och väckte oss alla. Hon började med mig och Hans ifall han inte ville visa att han hade en napp. ”Det stör inte mig. Tack ändå för omtanken” sade han bara. Lotta väckte sedan de andra. Jag kollade upp vilka som har haft läckage under natten. Det var bara Marianne som konstigt nog var torr. Hon hade i och för sig varit uppe ett par gånger under natten och vart på toaletten men klarat sig från olycka i alla fall. Jag berömde henne och sade ”Det går bättre och bättre för dig”. Vi samlades i matsalen och åt frukost. När vi var klara kom Hans och tackade mig för vad jag gjort för honom under natten. Jag fick en bamsekram av honom. Marianne kom även hon med och tackade mig med en kram och en puss på pannan.
Nu ska vi visa dig runt här då du ska vara med oss ett tag. Ta på dig den här overallen så ska vi gå ut i ladugården och titta. Han fick en overall med stövlar och lösa vantar. Kanske lite ovan klädsel men praktisk då det inte alltid är rent i ladugården. Vi andra tog våra overaller med galonben och vanliga stövlar.
”Nu ska du får se var mjölken tillverkas” Sade Marianne till Hans och släpade med honom till Strimma, som kossan heter, som vi handmjölkar. Hon visade glatt upp hur man mjölkar och frågade om han ville pröva. ”Du behöver inte vara rädd” sade jag. Sätt dig på pallen. Jag sätter mig på andra sidan och förklarar om du undrar över något. Han prövade och det gick bra för honom med. De andra korna var redan mjölkade i dag. Lars var i full färd med hästarna och Anton och Roland ordnade det sista med fåren och grisarna. Beatrice hade varit ute och hämtat in alla ägg som hon brukar göra på morgonen. Hans blev lite förvånad över livet på landet då han är mera van vid livet i en lägenhet. Han tackade mig en än gång för att jag tog hand om honom under kvällen och natten. "Det är ingen hemlighet att jag använder napp men det är nog lite dumt att berätta det i skolan. Livet blir så mycket enklare om de inte vet om det". "Jag håller med om det. Jag har provat på ibland att vara annorlunda och det märks. Men nu på senare tid har det lugnat ner sig betydligt" svarade jag honom då.
Ann ringde från sjukhuset och meddelade att Kim kanske skulle behöva en benmärgsdonation och att Marianne och Hans skulle komma in till sjukhuset för provtagning. Be även att Joakim och Roger kommer med då de kan ha rätt vävnadstyp som kan vara lämplig för donation. Provtagningen visade att det bara var Joakim och jag som har rätt förutsättning för att donera benmärg. Det är inte säkert att det behövs men det är bra att ha en donator redo ifall att det skulle behövs.
Vi fortsatte med Mariannes blöjträning. Hon klarar sig nu en hel dag i skolan utan blöjor. Hon har fortfarande nattblöjor då hon inte alltid vaknar när hon behöver men det går bättre och bättre.
I skolan fortsätter orienteringsträningen på gympan. Marianne har inga problem med att lära sig nya saker. Hon tycker bara att det är kul. Vi klarar oss riktigt bra i skolan och har fina resultat.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5124  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024