Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd

Hela vår skola skulle på skolresa till Vinön och tälta i två dagar.
Vi åkte buss till Hampetorp och sedan färja över till Vinön. Alla var tvungna att ha flytväst på sig under färjeresan. Resan gick bra. De hade varit ute och byggt upp tälten innan vi kom dit. Vi skulle sova i två stora militärtält. Jag hade en konstig känsla av att alla som misstänktes kunna vara i behov av blöjor eller få hemlängtan hamnade i samma tält som jag. Det var några av de yngre barnen som behöver nattblöjor. Det var minst en vuxen i varje tält. Frida och Pernilla bodde i samma tält som jag Johanna i det andra. Vi blev uppdelade. Trillingarna, Klara, Lisa, Joakim, Johan och Johanna Hamnade i mitt tält samt några till. De övriga hamnade i det andra tältet. Jag gissade att det kunde bli lite dåligt med sömn här.
Efter lunchen blev det dags att bada. De frågade först vilka som kan simma och inte. Fröknarna visste om det redan men ville ändå att barnen skulle samla sig runt dem. ”De som kan simma kommer till mig” sade Johanna ”och de som inte kan simma går till Pernilla”. Både Rikard, jag Joakim och Klara är inte jättebra på att simma men vi kan i alla fall men vi gick till Pernilla som tittade lite konstigt på framför allt mig men sade inget. Johanna L. kom även hon till oss i gruppen ”kan ej simma”. ”Nu ska vi se här” sade Pernilla, Jag tror att det är några som är i fel grupp här. Jag vet vilka det är. Ni får en chans att gå till rätt grupp sade hon och tittade på de som stod hos Johanna. Det var två grabbar och en tjej som moloket masade sig över till oss. ”Sen tror jag att jag har några här i gruppen som också kommit fel men de har gjort sitt val av någon anledning så de får vara kvar här. Ni kommer alla att få ha en nyutvecklad flytbaddräkt i dag. Den gör så att ni alltid flyter upp till ytan om ni tappar orken när ni dyker.” ”Roger och Johanna L. Jag vet varför ni kom hit så ni får gå in i tältet och ordna med Johannas klädsel. Ni andra kan ge er ut i vattnet och ha kul. Johanna du ska ha en vanlig flytväst då du annars kan hamna fel i vattnet med ditt skydd.” Lotta hade lyckats med att få till snygga badkläder åt både Johan och Johanna. Det var ingen som upptäckte att Johanna bar gummibyxor under baddräkten. Som vanligt var det russinstatus när alla kom upp ur vattnet. Jag gick och hjälpte Johanna att komma ur de extra kläderna. Jag ville kolla om de höll tätt vilket de gjorde. Jag fick en kram av henne för att vi lyckats ordna så att hon kunde vara med och bada. Efter att alla torkat sig och kommit i vanliga kläder så var det dags att ordna till våra sovplatser. Vi fick sprida ut oss i tälten med våra liggunderlag och sovsäckar. Jag hade med mig en liten tygkanin som jag ställde på min kudde. När de andra såg det så kom deras gosedjur fram med. De vågade först inte ta fram dem. Rikard sade att det var likadant i hans tält när han tog fram sitt gosedjur.
När alla hittat sin plats att sova på var det dags för kvällsmat. Det bjöds på hamburgare och grillad korv. Ingen behövde gå hungrig i alla fall. Då vi har några från förskolan med oss så skulle vi i mitt tält göra oss i ordning för att gå och lägga oss. De i det andra tältet fick vara uppe en liten stund till. Som jag misstänkte var det några som behövde blöjor till natten. Utav någon konstig anledning hade jag hittat ett skyddsförkläde, skyddsglasögon och handskar i min packning. Det kändes som om jag har fått hjälp att packa då jag inte minns att jag packat ner dessa saker. Frida sade att hon pratat med Lotta och frågat om jag kunde hjälpa till på kvällen vilket hon trodde skulle gå bra. Naturligtvis så hjälpte Frida till med blöjorna hon med. Frida läste sedan en godnattsaga vilket vi lite äldre tyckte kändes suspekt men vi lyssnade vi med och de flesta somnade direkt. Även jag lyckades somna fast jag egentligen inte var trött.
Lite senare under natten vaknade jag av att en från det andra tältet kom in till mig och ville ha hjälp. Han hade lyckats med en liten olycka och var ledsen. Johanna hade bett honom gå in till mig med problemet. Jag ordnade med en blöja åt honom och såg till att han fick den på sig på rätt sätt. Jag börjar kunna det här med blöjor i mörkret med. Han tackade mig och gick tillbaka till sin sovsäck. Han hade vaknat i tid för att komma ur den men inte hunnit mer än ut ur tältet när olyckan skedde. Jag somnade genast om och blev väckt vid tretiden av ett kraftigt åskmuller. Det tog ca tjugo sekunder innan de flesta från det andra tältet kom in till oss. Det blev lite trångt. Det var bara Rikard, Leonora och Katarina som var kvar i det andra tältet. Frida och Pernilla började trösta alla som blivit uppskrämda av åskan. Även jag fick rycka in och ge en hjälpande hand där. Vid fyratiden hade det lugnat ned sig igen. Det var bara han som hade fått en blöja tidigare som stannade kvar. Han hade med sig sin sovsäck och liggunderlag och kröp ner bredvid mig. Han hade tydligen fått hemlängtan. Jag gav honom en kram och klappade honom på huvudet och sade att det är ingen fara och han kan få hålla min hand en stund. Det som gjorde mig mest förvånad var att han tog fram en napp och började suga på den. På morgonen när det var dags att vakna väckte jag Filip lite försiktigt och frågade om han kanske skulle gömma nappen innan de andra vaknade. ”Oops” sade han och blev röd i ansiktet samtidigt som han gömde nappen. Frida såg lite förvånad ut över att hitta Filip inne i fel tält. Han förklarade att han kände sig ledsen. Och saknade mamma lite men ville inte åka hem från skolresan. När de andra lämnat tältet kom Frida fram och pratade med oss lite. Hon hade iakttagit vad som hänt och sade till Filip att det var starkt gjort att ha med sig en napp och att han inte behövde skämmas för vare sig den eller blöjan. ”Blöjan?” utbrast han förvånat. Jag bad honom titta vad han hade under pyjamasbyxorna. ”Oj den har jag vist glömt” sade han. ”De allra flesta vänjer sig med blöjorna och känner inte av dem. Ska vi köra med blöja från början nästa natt i stället kanske?” frågade jag honom. Han nickade då. Frida tyckte att han skulle flytta över sina grejor till vårt tält i stället vilket han gjorde. Jag sade att han var välkommen hem till mig och sova över om han ville någon gång på sommarlovet. Det skulle han göra sade han. ”Jag har hört talas om er knasiga familj från Jocke och min lillasyster är lika gammal som Klara. Får hon också följa med?” ”Självklart får hon göra det. Vi har bara några små regler som man måste följa. Jag ser att du platsar redan under den med byxorna. Sen får man inte vara elak mot någon och man måste tvätta händerna ordentligt efter toalettbesök och innan man äter. Man kan även bli bestraffad om man gjort något dumt och det gäller även gäster. Och det viktigaste av allt. Glöm inte gosedjur eller napp. Blöjor ordnar vi om det behövs.
Efter frukost skulle vi dela upp oss i två grupper. Vi skulle ut på en båtutflykt. De delade upp oss så att jag och Rikard hamnade i var sin grupp. Lika dant med Katarina och Leonora och Johan och Johanna. De sade åt oss var förbandslådorna fanns. Det var lite ruggigt väder så alla hade på sig regnkläder och stövlar när vi skulle ut. Flytvästen var det ingen som behövde bli påmind om. Det var bara några av de minsta som behövde hjälp att få på den ordentligt. Vi skulle åka en tur på omkring åtta timmar. Samt efter halva tiden samlas för en gemensam lunch. Allt gick bra fram tills efter lunch. När vi kommit i väg ut från stranden och åkt ca 10 minuter så blev det något fel på båten jag var med på. Den fick en större läcka och började sjunka. Kapten lyckades ropa på hjälp och den andra båten kom till undsättning. Vår båt han sjunka innan de kom fram så vi blev alla tvungna att hoppa i vattnet. Vi höll varandra i händerna så att vi inte skulle komma bort från varandra. När vi alla kommit upp på den andra båten så blev vi körda direkt tillbaka till Vinön. Så att vi skulle kunna få på oss lite torra kläder. Det blev lite kyligt kan man säga. Där satt vi inlindade i våra handdukar och väntade på att bli uppvärmda igen.
Lite senare efter kvällsmaten så samlades vi alla vid ett lägerbål. Där sjöng vi och hade en del lekar som passade alla. Vi blev uppdelade med blandade åldrar. Vår rektor hade anslutit till oss under eftermiddagen då han hört om båtolyckan. Han började med ett tal och undrade hur det skulle gå för skolan nu när jag och Rikard skulle börja i en ny skola till hösten. Jag kunde inte hålla tyst utan sade högt ”Det får mina systrar och Jocke ta hand om. Jag räknar med att de ska klara av det lika bra. De har legat i träning under året så de borde lösa det mesta otänkbara som kan hända.” ”Systrar?” var det en i femman som frågade. Då passade Leonora på att avslöja att hon faktiskt är en tjej och heter Leonora men alla kallar henne för Leo och att hon gillar att se ut som sina bröder”. ”Det var som den” var det någon i femman som sade. Hon gick fram till honom och han fick en stor kram av henne. ”Här har vi trott att du var en grabb och inte en tjej”. ”Vist är jag bra på att luras med det” svarade hon. Och gick och kramade mig. ”Här har ni min busiga förebild” sade hon och gav mig ytterligare en kram. Jag tror att avslöjandet kom som en chock för en del och att någon vågade krama någon så där bara. Jag sade ”Vänd er till den som sitter bredvid dig och ge den en stor kram. Det kan den behöva efter en dag som i dag”.
Vi gick sedan och borstade tänderna och gick och lade oss. Filip låg bredvid mig Jag hade hjälpt honom med en blöja. Jag viskade till honom att när han kommer hem till mig så ska jag lära honom att ta på sig blöja själv så att han klarar det om han behöver det. Frida läste en ny godnattsaga för oss. När de andra somnat frågade jag Filip om han skulle ha nappen i natt men han skulle försöka utan först. Han visade att han hade den med sig i sovsäcken ifall den skulle behövas. Ibland är vetskapen om att man har nappen tillräcklig för att det ska gå bra. Jag klappade honom på axeln och gav honom ett uppmuntrande leende.
Natten flöt på utan komplikationen och alla vaknade pigga och utvilade. Filip hade fortfarande kvar nappen i sovsäcken och vaknade med torra blöjor. Jag gratulerade honom till det. Efter frukost var det dags att samla ihop sig och åka tillbaka hemåt. Frida och Pernilla tackade mig för att jag hjälp till att ordna så att alla skulle trivas på skolresan. De visste att Filip kunde få hemlängtan och att de dessutom avsiktligt placerat mig hos de som troligtvis skulle kunna behöva blöjor på natten och hoppades att jag inte var sur för det. Jag sade att jag gärna gjorde det men nästa gång så fick de gärna säga till i förväg.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5104  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024