Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande

Klaras födelsedag
Då det är tre som fyller år inom samma vecka så ska vi ha ett gemensamt kalas på lördagen men som vanligt skulle vi gratulera den som fyller på morgonen. Hon var redan vaken när vi smög in och började sjunga. Hon fick sin morgonpresent som alla får på morgonen. Hon blev även gratulerad på förskolan av alla de andra barnen. Fröken Frida frågade ”Klara hur många gips tänker du få i år?” ”Tre. Jag har redan haft ett i år.” Svarade hon med ett leende på läpparna. ”Då är det bara två kvar Tokfia” svarade då fröken.

Kalles födelsedag
Kalle blev uppvaktad på morgonen på samma sätt som vi brukar göra med sång och morgonpresent

Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande
Födelsedagskalasen då Klara, Kalle och Joakim fyller år nästan samtidigt kommer att bli ett gemensamt kalas. Det kommer några kompisar till Joakim och tvillingarna på kalaset. De är också tvillingar. De vet inte riktigt vad vi ska göra så det blir en överraskning för dem. De vet bara att det ska vara någon sorts tävling. Det är bara Joakim och jag som vet vad vi ska göra då vi har väldigt svårt att hålla något hemligt för varandra. Vi har planerat det hela ett tag. Alla som är med på kalaset ska försöka att ta sig ur ett par handbojor eller en tvångströja snabbast. Lars ska vara lekledare och domare. Det kommer att vara lite olika svårighetsgrader beroende på erfarenhet och ålder. Klockan ett skulle vi samlas allesammans. De som inte hade rätt klädsel fick låna. Vi började med en grupp om fem. Jag, Rikard, Joakim, Leonora och Katarina. Alla har provat på att få av sig handbojor tidigare. Vi fick lägga oss på mage. Jag fick även fotbojor och en säck över huvudet så att jag inte skulle kunna se något. Någon tyckte att jag skulle ha det ännu svårare så jag fick även på mig ett par tjocka galonvantar. Helt plötsligt så kändes det som en lite större utmaning än vanligt. I denna omgång fick vi använda en vanlig nyckel som vi hade i ficka på bröstet. Den hänger i en lina så att vi inte ska tappa bort dem. ”Klara, Färdiga, Gå” ropade Lars. Jag satte i gång och ganska snart hade jag fått fram händerna på framsidan. Nästa projekt var att få tag i nyckeln vilket var en liten utmaning. Jag lyckades att hitta den. Det var svårt att hitta nyckelhålet i vanliga fall utan att se. Vantarna gjorde inte saken lättare. Jag lyckades att hitta nyckelhålet till slut då jag vet var det brukar sitta. När jag öppnat första bojan och skulle ta av mig huvan märkte jag att den var fastlåst med ett litet hänglås. Lars sade att nyckeln sitter på fotbojorna så du får öppna dem först. Jag försökte att få av mig vanten från näven som jag fått bort bojorna ifrån men den satt fast. De hade lindat några varv med tejp runt handleden så att vanten skulle stanna kvar på plats. Så det blev till att försöka lossa fotbojorna först så att man skulle kunna ta av sig huvan. Jag lyckades att få upp bojorna och hittade nyckeln. Efter lite pill fick jag till sist av mig huvan. ”Lurad” skrek Lars och skrattade. Det var bara jag som var bojad denna omgång. De tyckte att jag skulle få visa upp mig. Jag kunde bara skratta åt det buset.
Efter det tog den normala omgången fart. Liggande på mage och händerna på ryggen. Jag, Rikard, Joakim, Leonora och Katarina vart först ut. Jag blev först klar, Sedan kom Katarina och Rikard. Leonora och Joakim kom på delad fjärdeplats. Han hade troligtvis blivit trea om det inte varit för skottskadan. Han var lite stel i benet. Omgång två bestod av Klara, Lisa, Majken, Maria och Mathilda. De fick börja med händerna på framsidan då de inte är så vana. Klara vann då hon tränat ett tag. Det blev dött lopp mellan de andra. Och i sista omgången var det Per, Kalle, Tuva samt, Johan och Johanna. De lyckades de med efter en liten stund. Nästa runda så blev det lite svårare. Alla i grupp ett fick galonvantar och sedan händerna på ryggen. Det blev ett ganska stort fipplande och fumlande innan de lyckats få fram nyckel ur fickan. Det gick betydligt lättare när man kunde se vad man gjorde.
Då hände det som inte får hända när det är tävling. Knuten på snöret till min nyckel hade gått upp och jag tappade den på golvet. Det är pilligt nog ändå att plocka upp en nyckel från golvet utan vantar så det tog lite tid. Rikard vann den omgången. Joakim blev tvåa och jag blev trea. Katarina och Leonora lyckades komma loss de med. De har talang mina syrror. Småtjejerna lyckades också komma loss. Per och Kalle klarade av att ta sig loss. Johan och Johanna fick hjälp av Matilda och Maria. Tuva och Johanna fick hjälp av Lisa och Klara för att komma loss.
Sen var det dags för tårta. Det är alltid någon som hittar på något tokigt när det är kallas. De hade lagt ut en vaxduk på bordet och vi fick sätta oss där i våra stolar. Då Johan och Johanna varit hos oss tidigare så visste Roland hur gäststolarna skulle ställas in. Vi satte oss runt bordet och in kom Lotta, Beatrice och Eva. Eva bar på engångshaklappar, Beatrice kom med femton par galonvantar och Lotta hade med sig en vagn med femton fat med små tårtor på. När vi fått haklapparna och tagit på oss vantarna sade Lotta ”Håll händerna på ryggen tills vi säger till. Vi kommer att ställa fram ett fat till er var. Ni får inte börja äta förens på vår signal.” De serverade oss tårtorna och sedan skulle alla sträcka upp händerna i luften. ”På tre får ni kasta er över tårtan och äta med händerna och hela ansiktet med för den delen om ni vill. 1, 2, 3”. Glufs smask hördes det från bordet när alla kastade sig över tårtan. Vi hade fått pipmuggar med saft då de räknade med att vanliga glas skulle vara för svåra att greppa med gräddiga vantar. Denna aktivitet var nog mest tänkt för Klaras del då hon var minst. Alla uppskattade den i alla fall. Per och Kalle skrattade åt varandra när de såg hur de såg ut i ansiktet. Tuva hade tittat lite konstigt först innan vi började äta. Nu kunde hon inte hålla sig för skratt när hon såg hur Lisa såg ut. När all tårta var uppäten sade Lotta ”Barn innan ni tvättar av er skulle jag vilja ta ett kort på det lyckliga gänget. Ställ upp er med de längsta i bak. Sedan några på en rad med stolar och sist småtjejerna på golvet. ” Det blev ett par kort tagna för att minnas den här dagen. ”Jag visste inte att det gick att ha så här roligt på ett tårtkalas” sade Per. Tuva, Kalle, Johan och Johanna instämde. ”Det är det vi tycker om hos er att ni hittar på så mycket tokiga och roliga saker att göra. Även vi tycker om ett och annat bus” sade Johan
Nu till nästa utmaning, tvångströjan. Jag och Rikard började och vi bad de andra titta noga hur vi gjorde. De var de specialsydda modellerna som vi använde vid talangjakten. Rikard blev först denna gång. Han har talang. Leonora och Katarinas duell blev oavgjord. Joakim och Johan blev grupp tre och Joakim vann. Grupp fyra bestod av Tuva och Johanna. De gav upp båda två. Per och Kalle försökte de med. Per lyckades ta sig loss men inte Kalle.
Tröjorna var lite för stora för småtjejerna med de fick pröva dem. De hade inga problem att åla sig ur dem.
Senare på kvällen var det dags för en mysstund. Vi samlades alla i stora rummet. Johan och Johanna skulle sova över hos oss. De har gjort det tidigare så de vet våra rutiner. Då det var kalasdag fick vi vara uppe hur länge vi ville men de flesta började gäspa runt niotiden så vi började förbereda oss för sängen.
Jag satt och väntade på att Johan skulle komma smygande och fråga en sak då jag vet att han ibland har problem på natten. Jag frågade honom om det var bättre eller värre än förra gången. Värre sade han. ”Ni andra behöver inte ha blöja bara för att jag har det” sade han till de andra då han var van vid nattblöja och visste om våra rutiner. Jag tog med honom in på toaletten så att han skulle lätta på trycket och göra både ettan och tvåan först. Jag sade att jag hoppades på att han skulle kunna klara sig torr. Vi gick sedan och ordnade med blöjan. Han var en van blöjanvändare så det är inget problem för honom att få på sig blöjan själv. Han brukar sällan våga sova över hos andra då han tycker att det är lite pinsamt med blöjor. Hos oss skäms han inte för det då vi brukar ha ibland vi med. ”Inte ska du vara ledsen över det. Det är många som har problem på nätterna. Även jag använder blöja ibland vilket inte känns konstigt. Det är värre om man missat och utfört behoven utan. Särskilt nummer två”. ”Instämmer” sade han då.
Vi gick och lade oss. Våra gäster känner väl till våra sängar och hanterat grinden utan problem. Vid tretiden på natten vaknade jag av en inte så angenäm doft. Näsan drog mig raskt bort mot en av gästsängarna där Johanna låg. Jag kände på lukten vad som hänt och gick och väckte Lotta och bad om hjälp att bädda om i sängen. Johanna kan sova väldigt tungt.
Vi rullade in skötbordet och lyfter försiktigt över henne dit. Jag tog för säkerhets skull på mig förklädet innan jag tvättade rent och tog på henne en blöja. När Lotta var klar med sängen lyfte vi försiktigt tillbaka henne utan att hon vaknade. Lotta tog med skötbordet ut när hon gick. Jag gick och lade mig igen och somnade direkt.
På morgonen kom Johanna till mig och undrade vad som hänt. Hon mindes ingen blöja från kvällen tidigare. Jag sade att hon hade lyckats göra både ettan och tvåan i sängen och att jag och Lotta pysslat om henne på natten och bytt både i sängen och på henne. Hon hade lyckats med samma sak igen. Johan kom smygandes han med och vi gick in i garderoben för att inte väcka de andra (Joakim). Han ville bara berätta att han var torr för första natten på länge. Jag sade åt honom ”Du kan köra med nattblöja i en vecka till ungefär och sedan pröva utan. Du ska få med ett speciallakan att ha i sängen för att skydda madrassen ifall olyckan skulle vara framme. Det är inget att skämmas för. Om du känner för det så kan du om du vaknar gå upp och gå på toaletten. Du kan återanvända en torr blöja så det är inget problem med det”. ”Tack ska du ha. Du är en riktig kompis som alla borde ha” ”Nu ska vi se vad vi har för problem med Johanna” sade jag. ”Har du gjort något särskilt under dagen som jag inte vet om?” frågade jag. ”Inte vad jag vet men frukostmjölken smakade lite konstigt i går” svarade hon. ”Vänta med att ta av dig blöjan. Jag ska hämta Lotta så att hon får hjälpa till att analysera innehållet.” Jag hämtade lotta och hon sade att ”här luktar det inte hallontårta. Förkläde och handskar på” sade hon. Jag tog av blöjan och konstaterade att det var blod i avföringen. Lotta tittade även hon och konstaterade samma sak. Det var inte tjejproblemet utan något annat Hon lade blöjan i en påse och gick sedan för att ringa Johannas mamma Susanne. Hon kom genast över och hämtade henne och åkte till akuten. Johan fick stanna kvar hos oss då han inte är förtjust i sjukhuset och läkare.

Joakims födelsedag
Vi gick runt och väckte alla utom Joakim. Dags för lite sång och morgonpresent. Även han fick en klocka.
Stämningen var inte riktigt på topp då Johanna fått åka in akut till sjukhuset på morgonen. Hon blev isolerad där ihop med Susanne. Hon ringde hem till oss och meddelade att de som varit ihop med Johanna inte fick gå till skolan under tre dagar och att de som tagit hand om Johanna och hennes bror skulle vara extra försiktiga och observanta på minsta symtom. Vi behövde inte sitta i karantän men vi får inte lämna gården. Då Johans pappa jobbar borta i veckorna så kan han inte vara hemma hos Johan utan han får stanna hos oss tills Johanna och Susanne får lämna sjukhuset. Vi kände oss helt plötsligt lite oroliga om att inte kunna åka på skolresan på onsdag. Vi skulle åka och tälta två nätter på Vinön.
Senare på dagen ringde Susanne och meddelade att det bara var ett sår som blödde och att det inte var något smittsamt så alla kan gå till skolan som vanligt Det var bara någon tillfällig obalans i magen som orsakade olyckorna. Hon kom senare under dagen och släppte av Johanna hos oss. De skulle bo hos oss fram till skolresan. Johanna skulle inte få bada på några dagar för sårets skull. Jag kom med den snillrika idén att man kan pröva med de vita underbyxorna och ett par gummibyxor utanpå. Jag föredrog min idé för Lotta som kollade med Susanne om hon gick med på det. Håller de tätt inifrån borde de även göra det utifrån. Det skulle gå bra. Jag pratade med Johanna om idén och föreslog att vi skulle pröva i badkaret först. Hon var lite tveksam i början men kände till mig och har råkat se att jag vågar ha blöjor i skolan och hon ville pröva så att hon skulle kunna vara med och bada. Testet utföll till belåtenhet. Hon trodde att det skulle fungera. Jag bad Lotta om att fixa en blöjbyxanpassad baddräkt åt Johanna och ett par matchande badbyxor åt Johan.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5102  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024