Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten

Fredrika, Lotta och Roland har gemensamt bestämt att Lotta och Roland ska adoptera Maiken, Mathilda och Maria då allt blir lättare att hantera längre fram och deras riktiga fader är okänd. Alla papper är klara så det är i dag som vi officiellt får tre nya syskon. Men som alltid vid sådana här tillfällen så uppstår det komplikationer…
Vi var på väg hem från skolan. Vi slutade samtidigt idag. Vi skulle gå ca 500 meter från där skolskjutsen släpper av oss. Jag tyckte att vi hade blivit förföljda av en bil på hemvägen från skolan. Det var en korrekt iakttagelse. Vi började springa så fort vi kunde hemåt. Våra föräldrar märkte inte först att vi kommit hem utan bilen körde upp bredvid oss på gårdsplanen. Ut kom en man och började jaga efter trillingarna. Han fick tag i Maria och fortsatte att jaga efter de andra två. Rikard och jag tittade på varandra i en sekund och hoppade på mannen och började sparka och slå honom. Klara sprang in och ropade på hjälp. Leonora och Katarina anslöt till tumultet och vi fick ikull mannen på backen. Han fäktade och viftade med armarna. Han fick in en bra träff i bröstet på Katarina som ramlade ihop och började gråta.
Jocke blandade då sig i tumultet utan att tänka på faran. Lotta såg vad som pågick ute på gården och larmade polisen. Medan vi brottades hörde vi att mannens pistol, som han hade i fickan, small av. Joakim blev träffad i benet. Rickard lyckades få in en fullträff med knytnäven i mannens ansikte och bröt hans näsa. Katarina som återhämtat sig något efter den värsta chocken såg till och hjälpte Joakim att ta hand om hans skada. Vi andra höll på och brottades i ca tio minuter innan polisen dök upp samtidigt som Per, Kalle och Tuva kom hem från skolan. Anton och Roland hade hört smällen och kom rusande ut från ladugården.
Plötsligt kände jag att någon högg tag i mina hängslen och lyfte upp mig. Jag vevade av chocken till min angripare. Jag hörde någon säga ”Roger lugna ner dig. Det är jag Katja.” Jag tittade storögt och såg till min förskräckelse vem det var. ”Det är lugnt nu Roger” sade hon till mig. Jag satte mig ner och började gråta. ”Vad är det för fel undrade hon. Jag svarade snyftande att jag slagit en polis och varit elak mot mannen som låg i en stor blodpöl på gårdsplanen. ”Det är ingen fara. Du blev bara rädd och försvarade dig och dina syskon mot en fara du inte han se vad det var”. Alla var samlade runt oss på gårdsplanen. Per, Kalle och Tuva stod storögda och funderade på vad som hänt. Lotta, Beatrice och Eva har även de anslutit till oss och tittade på oss och undrade vad som hänt. Polisen tog hand om mannen på backen och förde honom i handbojor till en ambulans för undersökning. Han hade i tumultet lyckats att bryta ett ben förutom näsan. Den andra ambulansen tittade till Joakim och körde direkt till sjukhuset med honom. Mannen blev även han förd till sjukhus. Den tredje ambulansen tittade till oss övriga som varit inblandade. Det var bara Katarina som fått ett par brutna revben Vi hade allesammans även fått näsblod.
Lotta sade ”Barn ni har i dag grovt brutit mot en av våra striktare regler.” Vi tittade alla på henne och befarade en lång timeout. ”I dag gör vi ett undantag från regeln om att vara elak mot någon även om ni orsakat mannen ett stort lidande. Han var beväpnad, vilket tyvärr Joakim konstaterat. Han skulle försöka ta med sig trillingarna. Det var en akut situation och ni hade inget annat att göra för att rädda tjejerna”. ”Det var deras gamla fosterfader som inte var nöjd med att blivit av med barnen. Han kommer nu garanterat att få en lång timeout på Hotell Galler i Kumla.” sade Katja. ”Nödvärn heter det när man försvarar sig eller någon annan. Era systrar är i säkerhet nu. Det var ett rådigt ingripande då tjejerna var i omedelbar fara. Orkar ni beskriva vad som hänt?”
Katarina som återhämtat sig något började ”Vi kände oss förföljda hela vägen hem från skolan. När vi blivit avsläppta följde den här bilen efter oss” sade hon och pekade på mannens bil. ”Allt gick sedan fort. Mannen hoppade ut och jagade efter trillingarna. Han fick tag i Maria. Det var då som Roger och Rikard kastade sig över mannen. Jag och Leonora kastade oss också över mannen då. Han fäktade runt med armarna och träffade mig i bröstet. Jag tappade andan då. Jocke blandade då sig i brottningsmatchen. Vi hörde ett skott. Det var mannens pistol som avfyrats. Troligtvis av att den slagit i backen. Skottet träffade Jocke i benet. Jag lyckades släpa i väg honom en bit så att jag kunde stoppa blödningen. Sen dök ni upp och Roger råkade slå till dig.” ”Tackar för infon. Att Roger råkade träffa mig är inget som vi bryr oss om i och med den rådande situationen som är. Jag kommer ihåg vad som hände när Rikard kom till er så jag förstår att ni handlade rent instinktivt i dag. Det kan tänkas att det blir så att ni måste infinna er på en rättegång och svara på en massa konstiga frågor om vad som hänt.
Beatrice vad tror du om att ta med dig Rikard och Roger in till sjukhuset och hälsa på Joakim. Jag tror att han kommer att bli hemsläppt senare ikväll”. ”Det kan jag göra” sade hon. De åkte in till sjukhuset och träffade en sköterska där. Hon sade att det var bra gjort av den som nu gjort det att stoppa Joakims blödning. ”Såret var inte så allvarligt men det var nära arteria femoralis, jag menar lårbensartären” sade sköterskan. ”Det tar några minuter till innan såret är sytt och bandaget är på plats Vi såg i journalen att Joakim inte gillar sprutor och han helst vill att Roger ska vara med så vi gav honom lustgas i stället först så att vi kunde ge honom bedövningen vid såret. Vill ni ha något att dricka?” Frågade hon och tittade på mig och Rikard. Vi var inte direkt rena efter att ha rullar runt på gårdsplanen och hon förstod att vi inte hunnit byta om då även Joakim var lika smutsig när han kom in. ”Jag kan ta lite vatten” svarade både Rikard och jag. Hon gick och hämtade två glas med vatten till oss. ”Joakim kommer att ha svårt att gå några dagar så ni kanske kan hjälpa honom med det. Han får inte blöta ned bandaget så ni får hjälpas åt att tvätta honom till bandaget är borta”. ”Det blir nog svårt men vi får lösa det på något sätt” Tvätta honom vet jag nog vem som får ordna” sade hon och tittade på mig och Rikard.
Då kom en sköterska med en något slokörad Joakim i rullstol. ”Vi kör ner honom till ingången så kan du Beatrice gå och hämta bilen så väntar grabbarna med honom så länge. De har rekommenderat att alla som var med hemma hos er är hemma från skolan i morgon. Ni kommer att få besök av en psykolog och kurator som ska titta till er och se att ni mår bra” Sade sköterskan. Beatrice kom med bilen och vi tog tag i Joakims armar och hjälpte honom försiktigt till bilen.
De andra inblandade satt och väntade på oss när vi kom hem. Vi hjälpte Joakim in och vi var alla i behov av att tvätta oss. Det stora badrummet var redan förberett när vi kom in. Joakim fick sitta på badkarskanten medan Rikard och jag tvättade av honom det värsta. Sedan såg vi till att vi blev rena själva. Rikard och jag hjälpte varandra att bli rena. Katarina och Leonora var lika skitiga som vi var så de behövde en rejäl skrubbning de med. Jag frågade Joakim ”Behöver d”. Han avbröt och sade ”ja”. Han visste vad jag skulle fråga. ”Vi med” svarade de andra då de var rädda för att läcka under natten då dagen varit mist sagt chockartad.
Vi samlades sedan i stora rummet och pratade igenom vad som hänt. Lotta frågade oss ”Hur känns det efter ert första slagsmål, vildar?” frågade hon oss. ”Inte bra svarade vi”. ”Ni behöver inte vara oroliga. Mannen mår efter omständigheterna bra så ni behöver inte känna att ni skadat honom. Han har i förhören sagt att han föredrar att tampas med ett par poliser med hund i stället för er. Det var med all rätt ni gjorde idag för att rädda Malin, Mathilda och Maria”. Per sade då ”Jag ser att det är tur att du inte blev arg på sjukhuset när vi retade er för blöjorna då. Jag tror att vår mamma hade fått lägga pussel med våra kroppsdelar. Jag blev faktiskt rädd nu när jag såg vad du går för. Katarina och Leonora är inte att tampas med de heller märkte jag”. Kalle och Tuva instämde i det de med. ”Jag vet inte riktigt vad som hände i dag. Jag såg bara att jag måste rädda trillingarna. Det var tur att ni hjälpte till annars hade jag troligtvis inte överlevt den här händelsen. Jag vet att jag ibland är impulsiv och kastar mig in i faran utan att tänka på vad som kan hända. Det gäller ofta ett eller flera liv då. Jag kunde inte tillåta att någon ger sig på mina småsyskon. Jag kommer säkert att göra samma sak igen om det uppstår något krisläge” sade jag. ”Jag är rädd för det. Ni kommer att vara hemma från skolan i morgon för att bearbeta vad som hänt idag då det varit mycket som hänt” Sade Beatrice.
Lars kom då in ovetandes om vad som hänt då han varit och beställt utrustning till hästarna. Han hade hört på radion om ett stort bråk med flera skadade och skjutna men visste inte var, men det blev han strax varse. Vi fick berätta för honom med vad som hänt. Han frågade då ”Kan ni aldrig vara normala en hel dag?” ”NEJ!” Svarade vi samtidigt.
Två dagar senare skulle Joakim byta bandage. I samband med det så fick han bada vilket kunde behövas då han hade varit lika skitig som vi andra var efter att rullat runt på ladugårdsbacken.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5098  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024