Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare

I dag var dagen då våra nya systrar skulle komma till oss. Vi hade sett framemot det sedan i lördags då Fredrika var och hälsade på hos oss. Nu vet jag vart vi fått vår busighet ifrån. Vi har nu femton sängar i sovrummet så det finns plats för dem att sova och ett par kompisar om vi vill.
Det kom två minibussar inkörande på gården. Ur den första steg Ulrika och tre små blyga tjejer ut. Ur den andra kom det ett par herrar bärandes på några stora kartonger. Det var trillingarnas tillhörigheter. Vi hälsade dem välkomna till vårt hem. Ulrika sade till mig att ”Mathilda nog behöver B då hon ofta har problem med att hålla tätt på natten. Hon har ofta blivit straffad för det. Var försiktig med henne.” ”STRAFFAD FÖR ATT INTE KUNNA HÅLLA TÄTT???, jösses Amalia. Jag förstår att de ville flytta!” svarade jag då. ”Här gör vi inga hemligheter om vem som eventuellt läcker eller inte. Det kan vi oftast ändå inte rå för själva”.
”Mathilda kan du vara snäll och komma hit” sade Ulrika ”Roger vill prata med dig om dina problem.” ”Mathilda. Jag har hört att du har problem på nätterna. Är det mycket eller bara några droppar?” ”Oftast bara några droppar.” svarade hon då. ”Hur är det på dagarna och när du är i skolan?” ”Jag måste ha blöja där har dom sagt.” ”Är det ok om jag kollar på din blöja nu? Jag brukar få hjälpa Klara och Lisa med deras om de behöver ha på natten.” ”Här?” ”Nej följ med mig in så ska jag hjälpa dig. Vi har skötbordet i vår stora garderob. Om du tar av dig byxorna och hoppar upp och lägger dig på rygg så ska ja hjälpa dig.” ”Ok” Jag tog av hennes blöja och studerade innehållet. Jag såg små rester av blod i urinen och ropade på Lotta och Ulrika. ”Vad står på” undrade de båda. ”Jag vet inte riktigt vad men det är inte normalt som det ser ut i blöjan”. ”Definitivt inte rätt” sade både Lotta och Ulrika. ”Roger går du ut en stund så att vi får prata lite med Matilda sade” Ulrika. Jag förstod att det var något riktigt allvarligt när de ville att jag skulle lämna rummet. När jag närmade mig dörren ropade Matilda på mig. Jag vände på mig och hon kom springande och hoppade upp i min famn. ”Vad är fel?” Frågade jag henne och hon började gråta. ”Jag vill inte att någon ska titta där nere. När pappa har bytt mina blöjor brukar jag alltid få ont.” ”Vad brukar han göra för något med dig?” ”Jag vet inte. Han brukar lägga en handduk över mitt ansikte så att jag inte kan se vad han gör.” ”Lotta kan jag få låna telefonen?” Frågade Ulrika. ”Jag har hört tillräckligt och behöver kontakta socialakuten och polisen”. ”Har jag gjort något dumt?” frågade jag nervöst. ”Nej min vän” svarade Ulrika. ”Det är hennes pappa som har gjort något dumt. Om du ordnar lite bättre kläder åt henne och hennes systrar så länge. Jag ber att de kommer in till er medan jag går och ringer lite”.
Jag tog Matilda i handen och gick tillbaka till skötbordet. ”Vänta här så ska jag ta fram lite kläder åt dig. Vi börjar med ett par underbyxor. De är vita för att man lättare ska kunna se om det har varit några olyckor.” ”Ingen blöja?” ”Nej jag tror inte att du kommer att behöva blöja. Säg till mig om du behöver gå på toa så hjälper jag dig. Skulle det ske en olycka så säg till mig direkt. Du behöver inte bli ledsen för det och kommer definitivt inte att bli straffad. Vi har gott om rena underkläder så du behöver inte vara orolig. Mamma brukar tvätta ganska ofta ändå. Nu kommer vi till en grön tröja. Den är lika dan som min fast mindre i storlek. Och till sist blir det ett par blåa praktiska byxor. Du kommer nog att tycka det är sköna kläder.” ”Tack du är mycket snällare än pappa” sade hon och gav mig en stor kran. ”Din tur Maiken. Försök inte Maria! Jag ser skillnad på er.” sade jag och pekade på min näsa.” ”Ok” Sade de båda. ”Har ni planerat att försöka busa med mig frön?” Frågade jag ”Jajamensan” svarade båda med ett leende på läpparna. ”Det finns hopp för er märker jag” sade jag till dem. ”Vet ni hur jag ser skillnad på er?” ”Det måste vara våra ärr på näsan” sade Maria. ”Helt rätt. Vi har kört samma bus vi med. Lars, Rikard och jag. Vi är lika stora och ser lika dana ut men vi har våra märken vi med. Jag tänker inte avslöja utan ni får försöka hitta dem först. Ni ska få se en inspelning från när vi var med på en talangjakt för ett par månader sedan. Där ska ni få se hur man nyttjar likheten till fullo. Nu ska även ni få lite nya kläder. Är det någon av er som använder blöjor?” ”Nej!” svarar båda. ”Bra att veta. Behöver ni är det bara att säga till”. ”Det är bara Mathilda som brukar få blöja på natten om pappa var hemma på kvällen. Hade han inte satt på henne blöja vaknade hon torr.” Sade Maria. ”MAMMA! VI HAR EN SITUATION!” ropade jag. ”Vad står på” Undrade Lotta. ”Maria sade att det är bara när pappa har satt på Mathilda blöjan som hon vaknar blöt. Inte annars. ”Tackar för infon” sade Ulrika som precis kommit in till oss. ”Det blir bara värre och värre det här. Jag har fått reda på mer om han som ni kallar pappa... Problemet är att han har ett brottsregister större än Stockholms telefonkatalog. Era fosterföräldrar var bara intresserade av att få pengarna för att vara fosterföräldrar. Inte att ta hand om er. Fredrika har bekräftat hans utseende. Jag antar att ni inte vill se honom mer.” ”Näe fy det vill vi inte” svarade alla tre. ”Här kommer ni att få ett hem där ni kommer att vara älskade som de barn ni är. Roger är här för att ta hand om er. Och lära er att busa.
Det kan hända att polisen kommer och vill prata med er. Jag har sagt att för att de ska få göra det måste Roger vara med så att ni inte ska känna er så rädda. Han har haft en del att göra med polisen tidigare så han vet hur det fungerar. Jag har skrivit ned vad jag har hört att ni berättat så det borde räcka för polisen men de kan vilja ha fler svar på en del frågor.” ”Ok” svarade vi allesammans. ”Nu Majken är det din tur att få nya kläder. Vi börjar med de vita underbyxorna och den gröna tröjan.” ”Ok” svarade hon ”Sedan fortsätter vi med byxorna. Jag ska hjälpa dig att justera in hängslena.” ”Ok” svarade hon då” När hon var klar fortsatte jag med Maria på samma sätt.
När vi var klara var det dags för lunch. Vi gick ut i köket ”Ni som har stolar går och sätter er.” Sade Roland,” Majken, Mathilda och Maria Kom till mig så att jag får ställa in era stolar så att ni sitter bekvämt vid bordet. Vi börja med en av er. Sätt dig i stolen får vi se om den stämmer.” Han tittade lite på den och sade ”Nej inte riktigt. Hoppa ner så får jag justera stolen lite. Pröva igen nu. Perfekt. Sätt dig lite längre bak så att jag kan justera in fotstödet så att du ska sitta bekvämt. Så där nu var det färdigt. Jag ska bara justera in de andra stolarna så är vi klara”. ”Var är selarna” Frågade Maria. ”Vi använder inte selar”. ”Haklappen då?” ”Behöver du en?” Frågade han då. ”Jag vet inte” svarade hon då. ”Vi försöker utan då” sade Lotta. Måltiden gick bra. Lotta hade avsiktligt valt spagetti med köttfärssås då det brukar kunna bli lite kladdigt att äta det. ”Inspektion” sade hon efter att vi ätit färdigt. ”Nu ska vi se här vem som kladdat mest idag.” Hon studerade oss noga och sade med ett leende på läpparna ”Jag tror att dagens vinnare är Roger och Rikard. Kom fram hit och hämta era pris” sade hon. Hon tog fram ett paket våtservetter och torkade av oss i ansiktet, gav oss en puss på pannan och rufsade till våra frisyrer. Inspektionen var mest till för att få trillingarna att känna sig lite gladare och visa dem att de finns någon som dräller mer när de äter. Lotta hade sagt åt oss två att kladda lite extra bara för att.
”Kom nu här allesammans” sade jag. Nu ska vi leka hitta skillnaden. Det går till så här. Jag och Rikard sätter oss på var sin stol och sen ska ni tre se om ni hittar vad det är för olikheter mellan oss. Klara du får inte avslöja vad det är. ”Vi satte oss ned och de började titta mycket noggrant på oss vända och vrida på våra huvud, titta på och i våra öron, se på våra ögon, titta på näsan och till sist i munnen. För säkerhets skull tittade de även på våra händer. ”Vi ger upp sade de”. ”Är det någon annan som vill titta innan Klara avslöjar vad det är som skiljer oss åt?” Frågade Rikard. ”Jag har faktiskt inte tänkt på vem som har vilket märke utan jag känner vem av er det är. Även om det är mörkt.” ”Joakim har du känt något annat du inte kan förklara.” Undrade Beatrice ”Ja ibland men jag vet inte vad det är utan det känns bara konstigt i kroppen. ”Jag förstår svarade hon. ”Är det någon mer som vill titta innan Klara Falköga avslöjar vad det är. Inte det. Din tur Klara. ”Jo om ni tittar här på Rogers nästipp så ser ni ett litet ärr. Rikard har förutom en massa ärr på ryggen och baken ett litet ärr på höger öra” sade hon stolt och pekade på våra kännetecken. ”Vill ni pröva med Katarina och Leo kanske?” Frågade jag. ”Gärna” svarade de och hoppades på bättre tur denna gång. ”Jag tror att jag har hittat ett litet ärr till höger på näsan.” sade Maria ”Ja helt rätt” svarade jag då. De var lite mer uppmärksamma då och tittade bättre. ”Nu ska de andra få försöka hitta era skillnader” sade jag. De tittade och tittade. Till sist sade Per ”Jag kan se att Maria har ett stort ärr på sin näsa och Maiken ett lite mindre. Mathilda verkar inte ha något alls.” ”Helt rätt” svarade de tillsammans.

”Nu när vi alla är samlade här så ska vi ha familjeråd”, sade Lotta ”Vi börjar med de tråkiga sakerna som regler och bestraffningar. Jag vet att ni har haft det svårt där ni bott tidigare. Här kommer ni att vara älskade och omtyckta även om ni hittar på bus. Ni kommer garanterat att bli bestraffade. Det har alla här blivit flertalet gånger. Katarina lyckades fixa till en timeout redan innan det gått fem timmar efter att de kom hit. Hon gick och jonglerade och råkade snubbla och skicka i väg en boll genom köksfönstret. Jag såg att det var en olycka men tänkte att vi prövar med en timeout för att se reaktionen. De kom så snällt in till mig och blev utplacerade i var sitt hörn. Vi brukar köra med gruppbestraffning ibland så att de andra förhoppningsvis inte gör samma misstag. Vi har bara några strikta regler och de är att alltid bära flytväst vid sjön och att de yngre inte får hantera vassa knivar själva. Roger har blöjansvaret. Alltid bära era blåa byxor. Tvätta händerna efter toalettbesök och inför varje måltid. Jag vet att det blev missat idag. Alltid göra läxorna direkt när ni kommer hem. Vi brukar alltid ha läxläsning i köket. Ni kommer att märka att era stolar är bekväma även efter några timmar. Ni får röra er fritt när ni är ute men se upp i trafiken. Gå och lägg er efter förstånd. Ni vet när ni måste gå upp på morgonen och vet hur mycket ni behöver sova.” ”Vi ska försöka” svarade de då. ”Ni får gärna hjälpa oss med att leka då vi knappt vet hur man gör. Direkt när vi kommit hem har vi blivit fastspända i våra barnstolar i köket med våra läxböcker. Där har vi kunnat få sitta i flera timmar ibland fast vi blivit klara med läxorna. Vi får nästan aldrig prata med varandra i köket mer än om det var en sådan läxa. Vi fick nästan alltid ha blöjor på natten när vi sov. Vi var tvungna att gå och lägga oss redan klockan sju på kvällen. Våra sängar eller om ni ska kalla det för burar i stället kunde vi inte komma ut ur själva. Vi fick ligga där och vänta på att bli utsläppta som djuren på ett zoo”. "Men kära barn” sade Lotta. ”Våra sängar här har en grind men den är lätt att öppna inifrån. Det är två herrar här som behöver ha grindarna då de annars får ont, när de ramlar ur sängen.” Sade Lotta och tittade på Joakim och mig med ett leende på läpparna. ”Vi går in i sovrummet så ska ni få se. Klara du visar hur det fungerar.” Klara hoppade in i sin säng och visade hur man gjorde. Både att stänga och öppna. ”Hoppa in och pröva får ni se” sade hon. De prövade och kände sig genast lättade. ”Toaletten ligger här” sade hon senare och visade in dem i ett stort rum med toaletter, duschar och ett stort badkar. ”Här kan vi ibland gå flera stycken samtidigt. Det kan känns lite ovant i början men man vänjer sig och det är så mycket roligare att ha någon att prata med.”

Det var så dags för att krypa ned i sänghalmen efter en lång dag med de nya familjemedlemmarna. Det gick bra. Ingen behövde använda blöjor på natten utan alla vaknade torra. Även Matilda. ”Grattis Matilda. Jag sa till dig i går att du nog inte behövde ha blöja och det verkar ha fungerat. Kände du dig orolig eller har du sovit i natt?” ”Jag var faktiskt uppe på toaletten själv i natt” svarade hon och log med hela ansiktet. ”Grattis till en lyckad natt. Majken hur har din natt varit?” ”Jo jag tror att jag har sovit hela natten utan att vakna.” ”Jag med” sade Maria. ”Det var roligt att höra att det har gått bra. Har ni några gosedjur att ha med in sängen på natten? Alla andra har det. Följ med mig in i nästa rum ska ni få se”. Jag gick ut i korridoren och knackade på Lars dörr. ”Kom in” hördes det lite yrvaket från andra sidan dörren. ”Jag har trillingarna med mig och ville visa en sak. Dina gosedjur” sade jag. ”Ge mig en minut bara så kan ni komma in sen” svarade Lars. ”Kliv in sade han efter någon minut” Vi gick in. Han ville bädda sängen och hade radat upp sina gosedjur efter kanten. ”Jag trodde du var för gammal för gosisar i sängen sade Maria. Vi har fått höra att vi är för gamla av pappa”. ”Struntprat!” sade Lars ”Det är inget fel på att ha gosedjur. Jag har fler men de får inte plats i min säng när jag ligger där. Har ni sovit bra här efter flytten?” ”Som en stock” svarade alla tre på en gång.
”Vi ska in till det stora köpcentrat i dag” kom Lotta och sade till oss. ”Lars är du snäll och väcker de andra barnen så att vi kan äta frukost. Anton och Roland är ute och ger fåren mat nu. De kommer att vara kvar hemma och se till djuren. Det blir Henrik som kör oss i dag. Han har fått hem en ny buss vi ska pröva. Den är specialutrustad med säten för de mindre barnen. Om den fungerar bra så kommer vi att köpa den då vi är för många för att åka i bilarna vi har.” Efter frukosten och toalettbesök frågade jag om det är någon som känner sig nervös och tror att de kan behöva blöjor då det kan bli en lång dag och det inte finns så många toaletter dit vi ska. De tror att de ska klara sig så vi chansar på det. Jag sade till dem att straffet för att ha en olycka är blöta underkläder. Vi brukar alltid ha med ett litet förråd av blöjor och extrakläder så skulle olyckan vara framme så är det ingen katastrof. ”Skulle olyckan vara framme är det bara att ni kommer och säger till så löser vi det då” sade jag till dem.
Väl framme så var det selar på för de yngre. Jag tog trillingarna, Jocke tog hand om Lisa och Klara. Rikard fick ta hand om tvillingarna. De gav en undrande blick om det var nödvändigt med sele vilket det kan vara. Jag nämnde som snabbast vad som hänt med Klara förra året. De förstår varför vi använder selarna och att de inte hittar så bra där ännu. Per, Kalle och Tuva fick gå själva även om de inte hittar till fullo vet de hur de ska göra om man kommer ifrån varandra så de blir inte rädda om de råkar komma bort. Vi har kommit överens om att vi ska träffas innanför den sydöstra ingången varje timme. Det är alltid någon av de vuxna som väntar på oss där då.
Det var en långhelg då det var Kristihimmelfärds klämdag i dag och extremt mycket med besökare. Rikard kände sig lite orolig så jag erbjöd honom en extralina att koppla ihop oss så han inte skulle känna sig nervös över att komma bort. Det måste ha sett lite roligt ut när det kommer tretton barn i likadana kläder och sju som ser likadana ut bortsett från storleken.
De vuxna ville att jag skulle försöka att hålla Kalle, Klara och Joakim borta från dem ett tag då de skulle köpa något till deras födelsedagar som snart kommer.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5095  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024