Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem

Rikard och Jag skulle besöka vår nya skola då vi började sjuan till hösten. Vi blev hämtade vid vår skola för att åka till den nya skolan. Vi skulle vara med Kalle den dagen i skolan och vara med på hans lektioner. Då var olyckan framme igen. Vi krockade en bil som fick punktering och kom över på fel sida. Vi flög fram och landade mot framrutan. ”AJJJJJ” skrek vi båda. Vi hade flugit fram och slagit i oss i framrutan och landade sedan på golvet vid passagerarsätet. Det kom flera ambulanser och andra räddningsfordon. Jag hade brutit min vänstra arm samt några revben och Rikard sin högra och även han några revben. Det blev en tur in till det numera välbekanta sjukhuset. Jag börjar lära mig att hitta där.
Där möttes vi av Lotta och Beatrice. Vi undrade varför de var där. ”Jo det var så att när Joakim, Leonora och Katarina skulle åka till gymnastiken så krockade deras buss med en lastbil strax innan de skulle svänga av vägen in till gympahallen. De har precis blivit röntgade och Joakim och Katarina har brutit vänster arm, Leonora har brutit höger arm och ni mina herrar vad har ni brutit?” frågade Lotta oss. ”Armar och revben” svarade vi. ”Personalen på barnakuten börjar känna igen oss. De har nästan saknat oss här” Sade då Beatrice och skrattade. ”Då var vi uppe i sex gips hittills i år. Hur många fler ska det bli?” Sade Lotta ”Make that nine” hörde vi Evas röst från korridoren. ”Det är så att Per, Kalle och Tuva skulle bära in några saker i förrådet vid skolan. Det kom en kastvind och blåste igen dörren så de ramlade när Per blev träffad av den. När de tog i mot sig men lyckades bryta armarna.”
”Undrar om Lisa och Klara har lyckats med något. Jag har inte sett dem här ännu.” sade Lotta då. ”Hej” hörde vi helt plötsligt från en välbekant stämma. ”Hej Klara” svarade ja då ”Är Lisa med?” Frågade jag ”Jo jag är med jag också” svara de hon. ”Vad har ni nu råkat ut för?” frågade jag. Lars tittade då in och sade att han fått åka till förskolan/fritis och hämta de här två yrvädren som hade ramlat ner från pallen när de skulle tvätta händerna innan lunchen. Lisa trampade snett på kanten och tappade balansen och ramlade över Klara. De misstänker att när Klara försökte fånga Lisa så ramlade båda och Klara landade på Lisas ben och slog i sin högra arm i tvättstället.” Eva sade då ”Make it Eleven! Jag märker nu vad ni pratar om att alla delar allt i familjen.”
”Som tur är så han jag bromsa när en äldre herre kastade sig ut där det var stopplikt i en korsning. Jag var en centimeter från att träffa hans bil i sidan. Jag gick ut för att se om han mådde bra men han skällde ut mig och gnällde på mig att snorvalpar inte borde få köra bil då de är oansvariga och oförsiktiga. Sedan sa han några mer valda ord so jag inte kan nämna här inför alla barn. Jag sade då lugnt och sansat att jag har haft körkort sen nyår och har lärt mig vad den åttkantiga skylen betyder. Jag har även lärt mig att läsa och förstår innebörden av ordet stop som står på skylten innebär. Jag frågade mannen om det inte var läge för honom att lämna tillbaka körkortet då han tydligen ser för dåligt för att se skyltar. Jag förklarade för honom att jag var på väg till akuten med två små tjejer som brutit armar och ben. Då sa han att det finns ambulanser för det. Jag vet svarade jag honom då förskolan hade ringt och det fanns bara en kvar inne och jag erbjöd mig då att skjutsa mina halvsyskon till akuten så att ambulansen skulle finnas tillgänglig ifall något allvarligare skulle ha hänt.
Om jag ser dig köra så här oansvarigt igen kommer jag att anmäla dig till polisen. Det här är första gången jag kör bil efter att jag tog körkortet 30 december förra året. Nu är det så att jag tänker på min oerhört värdefulla last som jag har med mig. Han hetsade då upp sig ännu mer och gasade i väg med en rivstart på asfalten och landade direkt i diket på andra sidan. Det kom då en taxi som hjälpte mig att kontakta polisen. Även den väntade också ifall det skulle blivit någon otrevlig situation.
Polisen kom efter ca fem minuter och då sade mannen att jag hade försökt att köra på honom men de såg mina bromsspår och kunde räkna ut vad som hänt. De frågade mig om min version och då nämnde jag att han bara åkt rakt ut utan att stanna och jag fått tvärbromsa och att han sedan uppträtt hotfullt. Polisen vände sig sedan till den gamle mannen som fortfarande var arg och började försöka angripa poliserna. Det är inte bra att göra det. De fick trycka ner honom på marken och boja honom. Jag misstänker att han inte kommer att få sätta sig bakom ratten igen.”
”Då höll det på att bli ytterligare en skadad idag” sade Lotta med en ledsen blick. ”Jag är tacksam för att du inte berättade vad mannen sade inför alla barnen. Nu vet du också att alla vi i delar allt med varandra. Du verkar ha förmågan att kunna styra lite över vad som händer men att du nästan krockade innebär att du till fullo är en del av vår stora familj.”
”Är det ok för dig Lotta om jag kallar dig mamma” ”Självklart min son får du göra det. Alla behöver en mamma att vända sig till även när de har blivit vuxna. Men glöm inte att du har en riktig mamma med så tänk även på henne där hon sitter i sin rullstol hela dagarna. Jag har träffat henne och vi lovade att inte berätta något om det för dig innan du blev myndig. Hon har saknat dig hela tiden men aldrig vågat kontakta dig. Hon ser fram i mot att få komma och hälsa på hos oss i vår. Hon vill även träffa sina andra barn och se hur det har gått för dem. Hon var lyckligt gift med din far och närmade sig trettio när den där ödesdigra dagen inträffade. Du, Roger och Rikard var hos er mormor och Fredrika var på väg till BB akut för att i förtid förlösa Leonora och Katarina. Något gick fel så att hennes ryggmärg blev skadad och hon därför inte kan röra eller känna något från brösten och nedåt. När din pappa Hubertus fick höra det skyndade han sig till BB men där blev han påkörd utanför entrén till sjukhuset av en inte så gammal herre som var på väg akut till BB han med. Han kunde tyvärr inte stanna bilen då det blivit fel på bromsarna. Han blev väldigt förtvivlad då han fick vetskapen om att han råkat döda någon. Han blev inte sig själv igen. Jag tror men är inte säker på att han någonsin kommer att komma över det. Det var ändå inte hans fel. Behöver du en näsduk” frågade Lotta. ”Tackar” snyftade Lars. ”Jag vet att du är lika kvicktänkt och handlingskraftig som dina bröder och systrar. Du kommer att få ett större ansvar för skötseln av gården. Då du läst jordbruk med inriktning på hästar kommer du att få ansvara för att ta hand om gårdens hästar. Jag hoppas att alla barnen kommer att vilja lära sig att rida.” ”Tackar mamma” svara de han då och gav Lotta en kram. ”Nu fick jag en idé på en helt ny klädkollektion för ridning.
Något helt annat nu. Det gäller er alla. Det kommer att bli lag på att man måste använda bilbälte i baksätet på bilar nu och vi kommer att inskaffa ett antal bälteskuddar och barnstolar för att säkert kunna transportera er. Klara och Lisa behöver nog ha en bilbarnstol. Joakim du måste nog han en bälteskudde då du inte är så lång ännu. Jag skulle nog rekommendera att Katarina och Leo har det med. Mest för bekvämlighetens skull. Ni andra är tillräckligt långa för att använda det vanliga bältet.” Nämnde Lotta nu när alla är samlade. ”Tänk på det Lars om du ska skjutsa småttingarna igen. Hade du varit yngre skulle du fått en timeout för det du gjort men nu var det ett nödfall som gällde. Jag funderar på om vi skulle byta namn till familjen gips i stället” sade hon.
”Jag vet att det var oansvarigt att åka som jag gjorde. Jag vet att olyckor händer lätt och att min last var väldigt dyrbar och ovärderlig. Nu var det ett nödfall. Annars skulle jag inte gjort det. Jag är ingen fartfantast och är oerfaren men vill säkert kunna komma fram till resans mål.” ”Nu var det inte ditt fel denna gång men man måste alltid tänka åt alla andra i trafiken. De är inte säkert att de ser dig eller om det är barn tänker på att se sig för.” sade Eva. Beatrice sade ”Att nu verkar de vara klara med all gipsning för den här gången. Ska vi stanna och käka korv på hemvägen skruttungar?” Frågade Beatrice då. ”Självklart” Svarade vi alla. ”Nu ska vi försöka att klämma in oss i bilarna så att vi kommer hem igen med allt gips. Roger, Rikard, Katarina och Leonor… Leo åker med Lars. Lotta, Joakim och Klara ni åker med mig. Per, Kalle, Lisa och Tuva ni åker med Eva. Någon missad.” ”Näe” svarade alla samtidigt.

Väl hemma igen så samlades alla och funderade på dagen. Jag frågade då ”Någon som behöver en b” jag han inte längre innan det kom en blöja flygande från Klara. ”Någon mer när jag ändå håller på?” frågade jag. Lisa och Joakim sträckte upp handen. ”Joakim du behöver inte ha när småtjejerna har men jag förstår om du är nervös efter dagens obehagliga upplevelser och om det blir akut i natt och du inte hinner öppna grinden med gipsad arm. Någon mer?” Alla andra räckte då upp handen. Jag hade redan förberett mig själv. Det var några som inte höll tätt under natten. Däribland jag själv.
Jag märkte att det luktade lita annorlunda i dag så jag kollade upp de andras blöjor med. Jag ropade ”Mamma! Jag misstänker att vi har något mindre roligt på gång här.” Lars kom vinglande yrvaket och ville prata med mig. ”Jag misstänker att jag redan vet vad det är. Rikard, Katarina, Leo och jag har haft problem med nummer två i natt. Jag gissar på att det är samma för dig.” Lars nickade.
”MAMMA B PLUS K IDAG” Ropade jag då. Alla tittade på mig då de vet vad jag menar med K. Innebörden är karantän, Lars frågade om det var okej att han kom in till oss och låg i gästsängen då han kände att det skulle kunna bli tråkigt att ligga själv. Vi har troligtvis samma smitta ändå. Jag sade att du får fråga mamma om det då när jag sagt b plus k lämnar jag över allt ansvar för blöjor till de vuxna tills situationen återgått till det normala.
Lotta kom in klädd i ett plastförkläde med ärmar, munskydd, skyddsvisir och gummihandskar. Beatrice måste vara hemma från jobbet idag så hon har ringt och sjukanmält oss. Eva passade på att ringa vårdcentralen och meddelat att vi har en situation De skulle skicka ut någon att hämta upp blöjorna för provtagning. Lotta rullade in skötbordet i sovrummet i dag och började att byta alla blöjor. Hon lade alla använda blöjor i separata påsar som hon märkte upp. Hon tittade lite konstigt på Lars först men insåg att han haft en olycka han med. Han frågade då om han fick vara med oss i stället för att ligga själv. ”Självklart får du vara det. Jag tror att du kommer att känna dig ensam annars. ”Att jag använder alla skydd beror på just vad Roger råkade ut för när han skulle hjälpa Klara på med blöjan förra sommarlovet.” Nu när Roger har sagt B plus K så innebär det att han släpper allt ansvar till oss vuxna så att även han kan få lite frid och bli ompysslad han med. Han har haft mycket att ta hand om senaste året med alla nya familjemedlemmar. All glädje och sorg. Allt hjältemod som han har visat när det krisat.
Jag vet att även Rikard, Leonora och Katarina har samma mod och viljestyrka. Det har er mor berättat att det kommer från er far. Hoppa upp på skötbordet så ska jag ta hand om dig med tills ni blir bättre. ”Ja mamma” Snyftade han. ”Du behöver inte vara ledsen eller skämmas. Du är ju trots allt sjuk du med och jag tror att även du behöver bli ompysslad av en moders hand ibland. Det kan kännas ensamt när man bor själv på internat. Man saknar mamma ganska ofta då även om man inte vill erkänna det. Det är helt naturligt att sakna sina föräldrar.” Då brast det för Lars. Att någon kunde gråta så mycket trodde jag inte. Det blev många blöjbyten den veckan för Lotta. De delade upp det så att det bara var hon som fick gå in till oss. Vi fick inte lämna rummet mer än för att besöka toaletten. Vi har egen toalett och badrum i anslutning till sovrummet. De andra höll sig ifrån henne med tills allt lugnat ned sig.
Alla vi barn och Lars fick magsjukan. Det blev en hel del tvätt att ta reda på då blöjorna bara tar hand om det som kommer där bak. Vi hade fått in en tv och video på rummet samt en del av våra leksaker. Föräldrarna klarade sig konstigt nog från att bli smittade. Det var nog värst för Lisa då hon inte kunde gå själv. Vi blev friska efter några dagar och fick gå ut och leka. Per och Kalle turades då om att bära på Lisa. Jag och Rikard bar omkring på Klara även fast hon inte har något brutet ben. Jag tyckte att det var orättvist att Lisa blev buren och inte Klara. Jag frågade Lotta om det var okej att göra så vilket det var då jag frågade först. Annars så hade det blivit timeout. Vi fick inte gå till skolan på tre dagar förrän efter att den siste blivit frisk. Det tog ytterligare två dagar innan jag återfick blöjkontrollen och mina vanliga privilegier.
Tänk vad det kan vara skönt och släppa allt och bara få vara det barn man är någon gång utan att behöva tänka på allt och alla hela tiden, utan att få gosa ned sig i sängen bland alla gosedjur.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5092  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024