Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 25: Lite diverse

Katarina och Leonoras födelsedag
Nu det äntligen dags för Katarina och Leonoras födelsedag. Den blev inte riktigt lika spännande som den Roger och jag fick. Vi åkte till den närbelägna skidanläggningen och åkte skidor och pulka. Leo och Katarina var duktiga då de tidigare har åkt slalom. Per Kalle och Tuva var också bra på att åka. Rikard Joakim och jag hade det betydligt svårare. Lars var med och hjälpte till med oss skidoduglingar. Vi lunchen satte vi oss i värmestugan och drack varm choklad och åt smörgåsar. När vi tröttnat på skidorna gick vi och åkte pulka med Lisa och Klara. Det var mycket roligare att göra det. Dagen flöt konstigt nog på bra utan nya gips. Sådant händer ibland det med.


Nya kläder
Tack vare lottovinsten så har Lotta bestämt sig för att utöka sin syverksamhet. Hon har fått tag i en maskin för att kunna tillverka galonkläder så hon har tänkt att utöka sin kollektion med regnkläder nu. Jag tror inte att vi barn riskerar att bli blöta i alla fall. Hon har även funderat på att starta upp en butik i den närbelägna staden för att sälja barn och ungdomskläder. Jag kan gissa att vi kommer att få hjälpa henne att prova nya kläder lite då och då. Vi kommer att få ha kvar våra blåa byxor och gröna tröjor i alla fall. Det kommer att bli lite nya kläder att ha om vi hjälper till i ladugården.
Lotta har tagit fram en lämplig ladugårdsoverall. Nederdelen är som ett par galonbyxor och överdelen är i vanligt jeanstyg fast ärmarna är i galon från armbågen och nedåt. Hon har även en modell där det är galon på hela framsidan av overallen. Hon provar lite olika kombinationer. Hon har även lyckats att fästa stövlar på overallen så den blir vattentät upp till midjan.


De första djuren
Det börja flytta in djur på gården. På morgonen kom första omgången med djur. Det var omkring 40 får. De skulle lamma under våren så det va ren hel del arbete att räkna med ett tag framöver.


Tuvas födelsedag
Lamningen är i full gång. Den satte i gång i lördags och vi ungar har tillbringat en stor del av påsklovet ute bland lammen. Det är hittills tre lamm som vi måste mata. Vi hjälps alla åt med det. De är så gulliga lammen när de är små. Vita och ulliga. På fredagsmorgonen så samlades vi och sjöng för Tuva. Hon fyller sexton år i dag. Det är ett par av hennes gamla kompisar som har kommit till hennes kalas. De ska stanna kvar över natten. De ska följa med ut och vara påskkärringar tillsammans med Lisa och Klara. Till hösten ska hon börja i gymnasiet.


Skolsköterskan
Det var tid för oss i mellanstadiet att gå på kontroll hos skolsköterskan. Först var det de vanliga sakerna med längd och vikt. Hon gjorde även ett syntest. ”Det var bar Joakim som klarade testet. Vi andra verkade ha något problem med synen. Vi blev uppskrivna på att gå till en optiker för att bli grundligare undersökta. Vi som gick i femman och sexan skulle bli vaccinerade. Sprutor står inte heller på min topp tio lista så det var inget jag såg fram mot. Inte Rikard och Joakim heller. Leonora och Katarina var inte heller förtjusta i sprutor men det som hände var nog ingen som väntat sig. Ni kan gissa vem som vanligt fick börja. Jag naturligtvis så det var bara att bita ihop, blunda och tänka på något annat. Jag vaknade en stund senare liggandes på britsen i skolsköterskans mottagningsrum medan de andra tittade skrämt på mig. ”Vad hände?” frågade jag. Det verkar som om du har fått en allergisk reaktion mot sprutan. Du har legat medvetslös i tjugo minuter. Ambulansen är på väg för att ta dig till sjukhuset för kontroll. Rikard får följa med då ni är tvillingar och troligtvis kommer han att få samma reaktion så de får kolla upp er om han är allergisk på sjukhuset. Det gäller även dina systrar. Det är ingen fara med dig nu men du måste vila ett tag. Vi har alltid med oss medicin som vi kan ge om något sådant här händer.


Sjukhuset
Då jag råkade tuppa av efter att jag fick vaccinationssprutan blev jag skickad till sjukhuset för kontroll. Det händer ibland att folk får någon form av allergisk reaktion mot vaccinet. Därför ville de kolla upp oss. Vi fick åka in direkt. Det behövdes ingen ambulans utan det kom en taxi och hämtade oss. Väl på sjukhuset blev vi noggrant kollade och fick lämna en massa blodprov. Vi ska även få göra ett allergitest längre fram för att se om det är något vi inte tål. Det kan finnas ärftlighet som orsakar allergin.


Optikern
Då vi inte fick godkänt på syntestet tidigare i veckan så måste vi åka till en optiker som får kolla upp vår syn. Denna gång började dom med Rikard i stället för mig. Han såg lite dåligt på höger öga men det är inte aktuellt med glasögon ännu men han behöver kollas upp då och då. Det var likadant med mina ögon så det är ingen fara ännu. Katarinas ögon var heller inget större fel på. Leonora var sist ut att bli kollad. Hennes syn klarade sig den med. Optikern tycker att vi ska komma tillbaka om två år för ny kontroll.


Tandläkare två
Då var det åter dags för ett besök hos tandläkaren. Jag har problem med en tand som inte växer upp som den ska utan kommer snett. Då Rikard och jag är enäggstvillingar vill de även kolla upp om han har samma anlag för att få problem med tänderna som jag har. Det visar sig att han troligtvis kommer att få dra ut en tand på samma ställe i munnen som jag har haft problem med. De kollade även om Leonora och Katarina har samma problem vilket de inte har. Lisa och Klara hade fina tänder utan några hål. Tove däremot verkar ha fått ett hål långt bak där det är svårt att borsta. Kalles tänder var även de i Perfekt skick. Nu kommer vi till de som har problem och är rädda för tandläkaren. Jag var med Joakim och han höll sig lugn. Hans tänder var i bra skick de med. Och så blev det Pers tur. Jag, Joakim och Rikard stannade kvar medan de andra gick ut och satte sig i väntrummet då det kunde bli lite otäckt för Lisa och Klara. Vi fick vara bestämda med Per. Han hade fått ett glas med någon sorts lugnande medicin att dricka. Den verkade inte ha hjälpt så mycket. Rikard och jag tog honom försiktigt i var sin arm och ledde bort honom till tandläkarstolen. Han försökte slita sig loss men då både Rikard och jag är fysiskt större så lyckades vi få honom att sätta sig i stolen. Både jag och Tandläkaren pratade lugnande med honom hela tiden. Under tiden han blev fastspänd så började det lugnande medlet verka. Han slappnade av till sist vilket var en lättnad för alla. Inte minst för honom. Undersökningen gick sedan bra och även han hade fina tänder. Han var lite vinglig efter undersökningen så jag bad Joakim och Rikard leda ut honom i väntrummet. Till slut så var det min tur. Vi hoppade över båren denna gång då det bara var en snabb undersökning av hur den tanden som blev slipad förra gången såg ut. Den var bra och jag behöver inte komma tillbaka förrän om ett år.


Pers födelsedag
Per har varit förkyld ett par dagar och haft de lite si och så med orken. Vi sjöng som vanligt på morgon och delade ut en present. Även han fick ett armbandsur. Då han inte riktigt återhämtat sig efter förkylningen så blev det en lugn dag. Han fick vara hemma från skolan hela veckan då han har feber. Tuva hade tagit med hans skolböcker hem så han kunde försöka hålla jämna steg med klassen. Man är inte så på hugget när man har feber. Han försökte så gott han kunde. Tuva fick hjälpa honom lite med ett par matteproblem.

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5091  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024