Logga inBli medlem
Mitt liv som barn

Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips

Då var det dags för Rikards första förstahjälpenkurs. Vi åkte alla fyra på den. Dels för att troligtvis behöva berätta om tidigare bravader som hänt, dels friska upp minnet lite. Det var första gången för Klara att vara med. Det är lite knepigt att sätta ett tryckförband på någon när man har armen gipsad men det gick i alla fall. Rikard fick godkänt på kursen vilket gjorde honom glad. Klara klarade sig riktigt bra hon med men behöver nog bli av med gipset för att bli godkänd. Hon blev inte ledsen i alla fall. Vi fick visa upp vad vi har för prylar i "nödkitten" vi alltid bär med oss. Det innehåller tryckförband, plåster, gasbinda, sårtvättar, ett par säkerhetsnålar, en specialsax, lite snöre, en bit ståltråd, visselpipa och en liten ficklampa. ”Alltid bra att ha med sig saker som kan vara till nytta. Jag vet att du har använt det mesta av ditt kitt ibland. Visselpipa för att påkalla uppmärksamheten och ståltråden för att dyrka handbojor. Jag har förstått att det är tack vare dig och Jocke som landshövdingen fortfarande lever samt att du kom på att improvisera ett säkerhetsbälte i skåpbilen. Oturligt nog fanns det en del lös last som for omkring vilket ni också skulle gjort annars. Nästa gång ska du få visa upp dina färdigheter med handbojor om du inte är gipsad någon annan stans i stället” sade kursledaren. ”Har du några så kan vi prova redan nu” sade jag och glömde bort gipset. Jag fick hjälp med ett par handbojor av en polis som var med på kursen. Jag fick dem på ryggen som förra gången. De var snälla och lade ut ett liggunderlag så jag slapp att ligga direkt på golvet. Jag lyckades att kränga över dom till framsidan, med gipset på armen, och sedan var det en baggis att lösa det. ”Ytterligare en färdighet som du har ser jag” sade kursledaren. Polisen sa att det där är inte många som klarar av att göra. ”Får jag pröva med förbundna ögon” frågade jag och där var bojorna på igen och ögonen förbundna. Denna gång var de på framsidan så ja inte behövde kränga dem över baken. Det tog lite längre tid denna gång då de luringarna satt nyckelhålet på andra sidan och även tejpat för hålet.
När vi kom hem på kvällen regnade det och det var geggigt på stora gärdet. Jag gick in i garderoben och hämtade två regnoveraller och två par gummistövlar. Jag bad honom att ta på sig overallen och stövlarna. ”Varför då?” frågade han. Du får se sa både Joakim och Klara. De tog på sig sina vanliga regnkläder och stövlar. ”Klara försök att hänga kvar på Rikards rygg då jag inte vill använda bärselen just nu. Du kanske förstår varför” sa jag och hon nickade. Jocke försök att hänga kvar på min rygg. Vi lyckades komma fram till kanten på gärdet och där släppte vi av ryggsäckarna. Jag sade till Rikard att göra som jag gör. Jag började med att sätta mig i kletet och lägga mig på rygg. Han gjorde så han med. ”Flaxa med armarna och benen som om du skulle göra en snöängel” uppmanade jag honom att göra. Då hörde jag ”Plask Plask”. Det var Joakim och Klara som inte kunde hålla sig utan satte sig ner med ett plask i geggan som stänkte ner oss alla. Sen kunde vi inte låta bli att kasta gegga på varandra. Efter en stund hörde vi Anton ropa ”ELD UPPHÖR!” Han såg lite hemlighetsfull ut när han kom. Då tog han sats och gjorde ett rejält hopp ut i geggan. Han gled omkull och blev skitig hela han. Han kom i vanliga kläder bara. Då låg vi där och skrattade en stund. Beatrice såg vad vi höll på med och tänkte bara ”Blir han aldrig vuxen” När vi var klara och alla hade samma färg, lerbrunt, gick vi mot huset och där stod Beatrice med vattenslangen i högsta hugg. ”Jag ser att det är några som har haft roligt ikväll.” ”Jajamensan” svarade vi alla fem. Hon spolade rent oss så gott det gick och sen fick vi gå in via källaren och ta av oss våra inte helt rena kläder. ”Jag funderar på om du någonsin tänker bli vuxen Anton” suckade hon ”Näpp” svarade han då och vi började skratta allesammans. ”Hur känns det i armar, ben och revben?” frågade hon oss. Jag svarade att ”revbenen gör bara ont när jag skrattar”. ”Ungar, jag har ordnat ett mysigt bad åt er i stora badkaret. Hopp i!” Ropade hon till oss. Rickard blev lite förvånad att vi badar ihop men sen kom han på att vi alltid delar allt. Anton tog en lång dusch.
När vi var färdiga med saneringen och kom ut från badet låg det fyra nya mysdresser framlagda åt oss. Lotta och Roland dök upp och hade med sig nygrillade revben och potatissallad. Vi samlades på några mysiga kuddar i vardagsrummet för att äta och prata om vad som egentligen hänt de sista veckorna. ”Jag tror att vi behöver något här för att skydda de nya mysdresserna” sa jag och tittade på Lotta. Hon gick och hämtade fyra haklappar åt oss och band fast dem i nacken.
”Rikard! Hur tycker du att dina första veckor med oss har varit” frågade Lotta ”Tokiga, skrämmande och alldeles underbara. Nu vet jag vad det är jag saknat i så många år. En riktig familj” sa han och började gråta av glädje. ”Min gamla mor var snäll men pappa var inte alls bra. Det har du Roger sett på nära håll. Både på min rygg och när han kidnappade oss. Jocke och Klara, jag är ledsen för att ni blev inblandade och skadade”. ”Rikard! Har du glömt att i vår knasiga familj delar vi på allt” sade Joakim och försökte se allvarlig ut, vilket resulterade i att alla utbröt i ett gapflabb. Efter att de hade ätit färdigt så sa Lotta att hon har en nyhet.
”Rikard och Roger! Ni var inte de ända barnen utan er biologiska mamma har tre barn till. Två är tvillingtjejer som är elva och sedan en son som är sjutton nu. Tjejerna bor ihop med sina föräldrar i ett lugnt bostadsområde. De är lika älskade som ni är här. Men nu har det tragiska skett att när de var på semester så kraschade flygplanet på hemvägen. Det var för ett par veckor sedan. Båda föräldrarna omkom då men Katarina och Leonora överlevde mirakulöst nog. De ligger på ett sjukhus i Tyskland nu men kommer att kunna lämna det om omkring en vecka. Då de är föräldralösa har Roland och jag bestämt oss för att adoptera dem så vi kommer att bli en stor familj. Det kommer att innebära en del praktiska problem med sängplatser men det går att lösa. De har blivit informerade om situationen. Vi har hittat ett nytt hus eller kanske snarare en herrgård vi har köpt då den är mycket större. Och har större rum. Vi kommer även att börja med att ha djur där. ”Innebär det att vi inte kan träffas lika mycket längre” Utbrister barnen i kör. ”Nejdå det kommer inte att vara något problem med det då vi allesammans ska flytta dit. Vi räknar med att det blir strax efter nyår. Jag vet att även Eva och Henrik ska flytta dit med oss”. ”Per och Kalle?” Undrade jag då. ”Exakt” svarade Beatrice. ”Jag vet att även er storebror Lars kommer att flytta ihop med oss efter nyår. Han fyller arton den 25 december. Men kommer ändå att bo ihop med oss. Han kommer att ha ett eget rum då han är myndig. Ni behöver inte vara oroliga över att inte kunna fiska då det finns en stor sjö i anslutning till gården. Vi har även en roddbåt där.”
”Rikard hur går det med blöjanvändadet?” Frågade Lotta. ”Jag har bara haft blöja på natten de sista dagarna och alltid vaknat torr. Jag fortsätter en vecka till för säkerhets skull” svarade han då.
Anton utbrast att ”Näe nu gott folk, jag tror att det är läggdags nu eller vad tycker ni barn?” Trötta svarade de ”jaaa”. ”Uppställning. Mot tandborsten. Framåt marsch!” Kommenderade Anton

Fortsättning:

Del 1 (1 sep 2022)
Del 2: En olycka kommer sällan ensam (27 apr 2021)
Del 3: Kungen (27 apr 2021)
Del 4: Kläder (27 apr 2021)
Del 5: Marknaden (27 apr 2021)
Del 6: Sjuka (27 apr 2021)
Del 7: Oss (27 apr 2021)
Del 8: Höskörd (27 apr 2021)
Del 9: Tandläkaren (27 apr 2021)
Del 10: Blindtarmen (27 apr 2021)
Del 11: Liseberg (27 apr 2021)
Del 12: Ett nytt liv (27 apr 2021)
Del 13: Kidnappningen – Ond bråd död (28 apr 2021)
Del 14: Första dagen i skolan för Rikard (28 apr 2021)
Del 15: Shopping (28 apr 2021)
Del 16: Kursen – livräddning första hjälpen fortfarande i gips (28 apr 2021)
Del 17: Städdag (29 apr 2021)
Del 18: Ett (två) nytt liv - igen (29 apr 2021)
Del 19: Klassens Clown (30 apr 2021)
Del 20: Jullovet (30 apr 2021)
Del 21: Födelsedagen – överraskningen med en twist (30 apr 2021)
Del 22: Flytten (30 apr 2021)
Del 23: En olycka kommer sällan ensam två (30 apr 2021)
Del 24: Talangjakten (1 maj 2021)
Del 25: Lite diverse (3 maj 2021)
Del 26: En olycka kommer sällan ensam tre komma fem (3 maj 2021)
Del 27: Mötet med Fredrika (3 maj 2021)
Del 28: Ett (tre) nytt liv ytterligare (8 maj 2021)
Del 29: Hemma igen – Nya galonoveraller (9 maj 2021)
Del 30: Trillingarna - första dagen i skolan (9 maj 2021)
Del 31: Adoptionen av trillingarna - med komplikationer - Joakim skjuten (9 maj 2021)
Del 32: Det stora kalaset – utbrytarkungstävlingar och tårtgluffsande (11 maj 2021)
Del 33: Mediala krafter (14 maj 2021)
Del 34: Skolresan - Vinön - Blöjor och sjönöd (14 maj 2021)
Del 35: Gröna Lund, Skansen och trillingarnas födelsedag (17 maj 2021)
Del 36: Oväntade besök – Fredrika behöver hjälp med blöjorna (17 maj 2021)
Del 37: Filip och Stina sover över – Att blöja eller inte blöja, det är frågan (17 maj 2021)
Del 38: Midsommar – Dans kring stången – Bordsskick (18 maj 2021)
Del 39: Sommarlovet – Tårgas – Militärövning (18 maj 2021)
Del 40: Vi börjar sjuan – ny skola, i blöjor – ny knasig kompis med blöjor (21 maj 2021)
Del 41: Badet – Mariannes blöjproblem (25 maj 2021)
Del 42: Marknaden – I gips och blöjor (31 maj 2021)
Del 43: Marianne, Kim och Hans – Ett skrämmande möte, inte helt enligt planen (13 jun 2021)
Del 44: Nattorienteringen och pyjamaspartyt med napp och blöjor (13 jun 2021)
Del 45: Besöket hos Kim (22 jun 2021)
Del 46: Kims permision (22 jun 2021)
Del 47: Ytterligare ett nytt liv (26 jun 2021)
Del 48: Kim är med på älgjakt – i blöjor naturligtvis (31 jul 2021)
Del 49: Rikards ettårsjubileum (31 jul 2021)
Del 50: Mobbarna i skolan (4 aug 2021)
Del 51: Ursäkten. Mobbarna kommer på besök, i blöjor och med napp (4 aug 2021)
Del 52: Marianne flyttar in, Födelsedagar och Jul (7 sep 2021)
Del 53: Kidnappningen – Flera skjutna – Blöjor igen (20 sep 2021)
Del 54: Lite diverse igen (4 okt 2021)
Del 55: Den nya tjejen i klassen a.k.a. ytterligare nya liv (4 okt 2021)
Del 56: Första besöket på BB, Tone fyller år, Pyjamasparty och besök hos svärmor (21 okt 2021)
Del 57: Specialskolan i England (del1) (22 okt 2021)
Del 58: Specialskolan i England (del2) (3 nov 2021)
Del 59: Specialskolan i England (del3) (9 nov 2021)
Del 60: Specialskolan i England (del4) (11 nov 2021)
Del 61: Specialskolan i England (del5) (13 dec 2021)
Del 62: Specialskolan i England (del6) (21 dec 2021)
Del 63: Specialskolan i England (del7) (25 dec 2021)
Del 64: Specialskolan i England (del8) (1 jan 2022)
Del 65: Diabetes, Tuva 17 år, party och blöjor, Adoption av Leopold (25 jan 2022)
Del 66: Besökarna från England (del 1) (26 jan 2022)
Del 67: Besökarna från England (del2) (31 jan 2022)
Del 68: Besökarna från England (del3) (2 feb 2022)
Del 69: Besökarna från England (del4) (12 feb 2022)
Del 70: Besökarna från England (del5) (28 feb 2022)
Del 71: Besökarna från England (del6) Hemresan och Efraims nya sovsele (20 mar 2022)
Del 72: Ett nytt liv i kvadrat (16 apr 2022)
Del 73: Sexorna besöker högstadiet (24 maj 2022)
Del 74: Joakims skolresa del 1 (1 sep 2022)
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5080  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024