Logga inBli medlem
Johanne i barnehage
Johanne i Barnehagen

- Mamma mamma, Johanne stod i på knærne i sprinkelsengen sin med smokken i munnen og ropte på maya. Johanne hadde vært 2 åring i snart to måneder og Maya hadde bestemt at johanne skulle få begynne i barnehagen en liten periode. De hadde endelig funnet en barnehage som var villig til å ta imot JOhanne. Hun er jo egentlig 30 år så er ikke alle barnehager som tillatter det.
- heeeiii johanne, har du sovet godt? maya kom inn på det enorme barnerommet. til tross for at maya og johanne er kjærester så sover de ikke i samme seng når johanne er baby. Helt til 4 års alderen så sover johanne i sprinkelseng( litt ulydig jente noen ganger) og hvis johanne er litt eldre barn så sover hun i vanlig seng, men alltid på barnerommet. Det er de gangene johanne er vanlig voksen at de to sover sammen og har et mer normalt liv. Maya har ingen problemer med dette. hun elsker det jo, hun elsker å få ha en mammarolle for johhanne. Og det hender faktisk av og til at johanne for lov å sovne inne i voksensenga til maya mens de leser eventyr,
- mamma, tøøjl beie. JOhanne stråler bak smokken sin og nærmest hopper opp og ned av glede. sprinkelene er ikke høyere enn at johanne nok hadde klart å komme ut selv hvis hun måtte, men det gjør hun aldri. Maya kan se på lang avstand at bleia til johanne aldeles ikke er tørrr. Selv med body på seg så henger bleia ned i skrittet hennes. Det var selvfølgelig helt vanlig og ingenting å være bekymret over. Når maya luktet litt i rommet så trodde hun nok at hun skjønte hva johanne mente, for det luktet ikke som at hun hadde bæsja på seg. og for johanne så er det en seier. hun gjør jo det stort sett hver eneste natt. om hun er liten eller stor. I 13 år har hun brukt bleie, og hun kan telle på en hånd hvor mange ganger hun faktisk har hatt en helt tørr bleie når hun har våknet.
- ååh så flink lille venn. skal vi gå på badet?
- nei, tlenger ikkjte. johanne ville bare ha frokost også gå i barnehagen, hun gledet seg sånn.
- jo men vi kan gå på badet og skifte til en kjole før vi spiser frokost?
- nei, jeg villj ikke. jei vill i barnehagen!!. klokken var 7 og det var en fin mai morgen. JOhanne hadde fått plass i barnehagen i en prøveperiode på 2 uker. Maya lurte veldig på hvordan det skulle gå men gledet seg til å prøve. hverken hun eller johanne jobbet noe særlig og det kunne være greit med et lite avbrekke i hverdagen.
- okei johanne du får krabbe ned på kjøkkenet da. Maya løftet ut johanne av sprinkelsenga og satte henne på gulvet. Johhanne hadde ikke gått noe særlig de siste to månedene og ikke hadde hun tenkt til å starte i dag. Hun gikk ned på alle fire og krabbet av gårde mot kjøkkenet. Johanne er flink til å pkrabbe og maya bare fulgte etter henne. Johannne var fullstendig nydelig der hun krabbet med en søkkvåt bleie, smokk i munnen og en stor hvit body med babyprint på.
Vel nede på kjøkkenet fikk johanne hjelp opp i babystolen sin. maya knøyt smekka rundt halsen til johanne.
- hva vil du ha å spise da?
- glrøt, sa johanne bak smokken.
- er du så veldig baby i dag du da? er bare babier som spiser grøt til frokost. Maya syntes det var veldig søtt når johanne ba om grøt.
- bjølskivel, med levelpostei. sa johanne når hun fikk tenkt seg om. Maya lagde 4 brødskiver og satte de og en drikkekopp med melk foran johanne. JOhanne begynte med en gang å spise. hun sølte og griset masse. Johanne elsket denne barnslige friheten hun spiste med hele ansiktet. men hun spiste fort og fikk i seg alt. tok ikke mer enn 10 min før tallerken var tom og det samme var flaska. JOhanne skyndte seg og sette totten i munnen mens hun satt helt urørlig og tissa på seg. Maya stod ved kjøkkenbenken og så johanne og det konsentrerte uttrykket hun hadde mens gjorde på seg. JOhanne kjente den våte kalde våte bleia bli varm igjen. Det var først nå at hun faktsik innså at hun på ingen måte hadde tørr bleie på seg. Haha tenkte hun, det er bebien sin det.
- okei johanne da skal vi gå å skifte på deg også skal vi dra til barnehagen. Johanne ble båret opp på stellebordet. maya var flink til å skifte på johanne. det tok ikke mange minuttene før den 150 høye jenta stod midt på badegulvet med smokk, bleie, body og kjole. Maya dro på henne en strømpebukse også var de klare til å dra.
Etter 10 min biltur var de fremme i den private barnehagen. Johanne leide maya som hadde med en stor bag med en del ting johanne skulle ha liggende i barnehagen. blant annet to pakker med forskjellige bleier som skulle ligge der. Barnehagen hadde ikke mulighet til å skaffe så store bleier. Maya dyttet den store sportsvogna til johanne og satte den utenfor sammen med de andre vognene, deretter gikk de inn hovedinngangen. Det så ut til å være svært få der, klokken var jo tross alt bare halv åtte.
- hei på dere, du må være johanne? en dame i 30 årene kom å møtte dem. det var ganske åpenbart at johanne var babyen der hun stod med smokk i munnen.
- hei jeg heter mia. sa damen og tokk maya i hånden.
- og du må være johanne? mia bøyde seg litt ned, da johanne var ganske så liten av seg.
- jaah, svarte johanne bak smokken. maya slapp hånden til johanne og johanne deiset ned i bakken. Men hadde jo padding bak så ingen skade skjedd. johanne bare satt og så opp på de to voksne. et perspektiv hun ofte hadde.
- ja vi snakket sammen på telefonen. det er jeg som er leder på avdelingen som johanne skal være på. det er en blandet barn avdeling. alt fra 2-4 år. vi har en småbarnsavdeling for de fra et halv til 2 og en for de alle største barna. vi gleder oss til joahnne skal komme selvom det jo er litt uvanlig med så på papiret gamle jenter. Men jeg kan tydelig se at hun her kommer til å passe inn. sa mia og tok johanne litt i kinnet.
- ja vi er veldig glade. johanne har gledet seg masse til dette. Hun er mentalt forberedt og jeg har snakket med henne masse om at hun må være snill og følge barnehagens regler.
- ja det pleier å gå fint. vi skal sette henne inn i dem. også forstod jeg det sånn at hun har med noen forskjellige ting som vi får bruk for?
- ja jeg satte vognen utenfor, den er ganske mye større enn en vanlig vogn så dere skjønner hviklen det er. den er elektrisk sånn i tilfelle. Her er baggen hennes, med alt dere trenger hvis dere ser at dere går tom for bleier så bare si fra så skal jeg ta med flere.
- ja aporpos det. vi har snakket litt om det på avdelingen, og det er jo sånn at det er en del barn som bruker bleie her, og vi har ansvaret for skift på hvert vårt barn. så hun som skal ha ansvaret for johanne hun heter kari og er 20 år gammel men veldig flink. Vi regner kanskje med at det med bleier er mest for sikkerhetsskyld? at hun kanskje ikke kommer til å ha så mye bruk for bleieskift? Mia så litt spørrende på maya.
- åja hihi. nei du skjønner at johanne er en liten jente som bruker bleie hele tiden. Jeg kan vel si det slik at hun går aldri på vanlig voksendo, så alt havner i bleia hennes. HUn er veldig liten sånn sett. er det et problem?
- ååja,, hehhe, nei det er vel i og for seg ikke det, vi hadde bare sett for oss at hun kanskje brukte pullups og kanskje bare lakk litt innimellom.
- ja det kunne man kanskje tro, men det er ikke sant. sant det johanne? johanne bare nikket på hodet til svar.
- bluke beie. sa johanne.
- ja det er sikkert og visst. men jeg forstod det slik at dere har full bleieservice her?
- ja det har vi, men vi tar egentlig ekstra betalt hvis man har barn i full bleie alder, hvis du skjønner hva jeg mener. det tar jo fort litt ekstra tid:P
- åja, det er ikke noe problem. bare sende regning på det dere vil det bryr vi oss ikke noe om, bare dere tar godt vare på johanne.'
- Ja det skal vi absolutt. se der kommer kari. en jente som var ung og blond kom inn døren. hun tok av seg kåpen.
- Kari du må hilse på johanne. hun er det nye barnet vi snakket om som du får ansvaret for.
- åja, jøss, hei johanne. så stor du er da. så søt du er med den smokken. kan kari få se på smokken din? kari hadde satt seg på knærne ved siden av johanne og satt nå og pratet med henne. johanne så litt nølende på henne men tok ut smokken og ga den til den venligsinnende jenta som satt ved henne.
- åj den var stor og fin johanne. også så fin kjole du har på deg. vil du ha smokken din tilbake? Johanne nikket på hodet og fikk den.
- Ja hei, jeg heter Kari og skal passe på johanne. er dere søstre? har hun noen form for psykisk utviklingshemming?
- ånei da, hun har bare et behov for å være liten og bli passet på i perioder. Da er jeg mammaen hennes. men hun er ikke utviklingshemmet nei.:)
- åja, okei, er det noe spesielt du tenker vi bør vite om johanne?
- ja når du nevner det så er det et par ting. hun kan bli ganske sliten og grinete hvis hun er trøtt. da vil hun gjerne sove middagshvil. det kan ta alt fra halv til halvannen time. Det er viktig at hun alltid har bleie på seg, for ellers går det galt. det gjør ikke noe om det går lang tid før hun for skift. hun er vant til det og klager sjeldent. Bare ta det når dere har tid, hun har fått streng beskjed om at det er de voksne som bestemmer alt. Hvis hun er ugang så er det fullt lov å både sette henne i skammekroken eller sette på henne denne selen. Maya holdt opp en slags løpesele.
- Ellers kan hun bli grinete hvis hun ikke får det som hun vil, men hun må lære seg å ta hensyn til andre barn. ellers er hun leken og dere får bare bli kjent med henne. hvor lenge er dere åpent?
- vi har åpent helt til 6 faktisk, vi tar betalt ekstra for hver halvtime etter klokken 4 som barnet ikke blir hentet.
- åja, okei, det er ikke noe problem. da kommer jeg en eller annen gang før 6. er det noe så får dere bare ringe. Hade johanne. Maya kysset johanne på kinnet og gikk. hun skulle på spa:)
- okei johanne skal vi gå inn på avdelingen?
- mmhmmh. johanne krabbet etter kari.
- næmmen johanne, du kan få gå hvis du vil da:) skal du prøve å gå litt?
-mnehei. sa johanne bak smokken. johanne krabbet bort til sofaen og kari kom og satte seg ved siden av henne.
- hei johanne det passet perfekt at du kom så tidlig, da kan vi lese gjennom reglene til barnehagen før de andre kommer. kom her og sett deg på fanget til kari. Kari ikke helt sikker på dette, men fikk johanne ganske lett opp på fanget sitt og kjente med ett at johanne hadde både body og en veldig stor bleie på seg.
- oj johanne, så stor bleie du har da. kan kari se? johanne bare bøyde seg litt frem, men kari la johanne bare over fanget sitt med rompa opp og løftet på kjolen og dro ned strømpebuksa.
- heisann, det var en skikkelig stor bleie du hadde. kari trodde du bare brukte pullups hun.
- nei hun bruker visst bleie til alt, så det blir ditt ansvar og skifte. sa Mia fra sidelinjen.
- ojsann. vet moren at vi tar ekstra for sånt?
- ja så det er ikke noe problem. Kari kjente innenfor bleia og under bodyen at joahnne allerede hadde blitt litt våt.
- åj da johanne du har allerede blitt litt våt i bleia di. har du tissa på deg?
- mmmhmm. svarte johanne der hun lå med ansiktet i sofaen og rompa i været.
- det går bra johanne, vi skifter ikke ennå.
- okei. johanne ble satt opp i fanget til den 10 år yngre jenta.
- okei johanne, her i barnehagen så er det sånn at alle barna må høre på de voksne. OGså må man være snill med hverandre. det er også en regel om at man alltid skal spise opp maten man får. vi pleier å ha innelekestund frem til klokken 10. da går vi ut, og klokken 12 er det formiddags mat. etter det er det å hvile lønsj for de barna som trenger det. på ettermiddagen så kan man velge om man vil være inne eller ute. også er det ettermiddagsmat klokken 3. høres det bra ut? Johanne syntes den ungen jenta hadde veldig behagelig og myk stemme og syntes det egentlig var deilig å sitte sånn i fanget hennes.
- vil du ha litt frokost johanne?
- jaah, flokost.
- okei det er greit johanne, men da vil jeg at vi skal prøve å gå litt. for her i barnehagen så pleier vi å trene på ting vi ikke får til.
- okei.. mumlet johanne bak smokken.
- kan du prøve å gå bort til matbordet? JOhanne reiste seg opp fra fanget til kari og tenkte at det skulle gå fint. hun hadde ikke rett. hun tok 3 skritt og deiset i bakken. hun hadde ikke kontroll etter å ha krabbet i to måneder og med den tykke bleia mellom beina. hun reiste seg opp igjen og gikk 3 skritt til og klarte akkurat å ta tak i en av stolene slik at hun unngikk å miste balansen igjen. shit så flaut tenkte johanne. hun satte seg på stolen som var egenlig en litt liten stol beregnet for barn.
- okei johanne her får du brødskiver. hva vil du ha å drikke?
- saffft. joahnne spyttet ut smokken. den hang i en smokketråd så den falt ikke langt.
- okei du får saft her. da kari hadde kommet bort med saften så var johanne alt i gang med å spise og grise. hun hadde sølt på kjolen sin og i fjeset.
- åj så grisete du var da johanne. vi må kanskje lære deg og spise ordentlig.
JOhanne var kjapt ferdig og ble tørket ren. hun fikk sitte med noen leker borte ved pytehjørnet. det kom etter hver flere og flere barn til avdelingen. noen var nysgjerrige og satte seg ned med johanne. noen var små og brukte smokk og bleie, mens andre var store og løp rundt og herjet og sloss. johanne hadde sittet i en times tid og fått litt kontakt med lea og luna som lekte med henne. de var litt større enn henne, kanskje sånn 4 år. de var også barna til kari i barnehagen og kari satt og lekte litt med dem. det var i det kari gikk fra dem litt for å sjekke noe at johanne merket at hun ikke klarte å holde seg. hun hadde ikke sikkert lenge med følelsen men hadde prøvd å holde seg. det gikk bare ca halvannet minutt før johanne begynte å grynte litt.
-mmmrrffemmf. kom fra johanne som satt på knærne. hun vugget litt frem og tibake og løftet litt på kroppen. hun hadde ramlet helt ut av leken de tre barna lekte. og luna og lea bare satt og så på johanne som sugde veldig fort på smokken.
- mrmmrmjhjm.. johanne stønnet og gryntet mens hun prøvde å presse diskret. det var ikke diskret i det hele tatt, men johanne trodde det.
-mmrrjajjjhjem. for tredje gang, nå kom det ut. hun bæsjet i bleia. det var fast avføring som ble skvist ut der bak.
- hva gjør du johanne? spurte luna.
- ingenting, mmmrrrffemmm.
- bæsjer du johanne? Luna var ganske oppvagt
- Nehei. johanne var rød i ansiktet og suttet febrilsk mens hun hjalp en ladning til ut. det var nattens ladning pluss litt til som ville ut. joahnne hadde ikke tenkt til å innrømme for de to andre at hun satt og bæsjet seg ut.
-mmrmrrmmmrfff. en ny ladning gled ned i bleia til joahnne. kari kom tilbake til putahjørnet der de tre jentene satt. johanne var akkurat ferdig med sitt fornødne og sank ned med rompa på gulvet så en del av innholdet spredde seg. johanne visste hun var i trøbbel, klokken var bare halv ti og hun hadde bæsja. lukten kom til å avsløre henne. hennes første skift i en barnehage.
- åj er det noen som har prompa her? spurte kari og viftet med hånda foran nesa. hun visste at luna og lea syntes det var gøy med bæsj tiss og promp. Det stinka virkelig. lea og luna var litt perplekse av det de hadde sett den store jenta gjøre nettopp.
- jeg har ikke prompa hvert fall, svarte lea høyt mens hun viftet med hånda foran nesa.
- og jeg har hvert fall ikke prompa, sa luna med overbevisende tone. alle de tre så på johanne.
- johanne er det du som har prompa? kari hadde satt seg ned ved siden av johanne og strøk henne litt på ryggen. johanne bare så vekk.
- atte, kari jeg tror kanskje at johanne har bæsja på seg. for hun satt og pressa istad og nå lukter det æsj her.
- uff da, ja det kan godt hende at johanne har hatt et lite uhell. sa lea. Kari så litt medfølende på johanne mens hun satte seg på knærne ved ssiden av henne.
- men atte kari, dere sier jo at vi må si fra til dere hvis vi må bæsje eller tisse. og hvert fall når vi ikke har på bleie. Luna var entusiastisk i stemmen. det virket ikke som noen andre på avdelingen hadde fått med seg hva som hadde hendt.
- ja det er helt riktig Luna, det virker kanskje som johanne har hatt et lite uhell. men heldigvis så har hun bleie på seg så det går bra. de to jentene måpete over opplysningen. Kari løftet på kjolen til johanne og dro ned strømpebuksa. det kom en umiskjennelig eim av bæsjebleie. for å være hundre prosent sikker å kneppet kari opp bodyen til johanne og kikket litt inn i bleia. hun trengte ikke kikke mye for å konstatere at det var skikkelig buisness der.
- uff ja johanne. du har hatt et stort uhell bak i bleia di du. skal vi gå å skifte på deg?
- neheeeiiiei. væøle heil. johanne krabbet til fanget til kari. kari satt med beina i en v-form med rompa på gulvet. johanne satte seg likt og kjente at bæsjen ble presset enda mer rundt der nede. kari bare holdt en arm rundt johanne og ned på bleia mens hun hjalp alle tre med å bygge klosser.
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5029  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024