Grannfrun tittar in

Del 1

Grannfrun tittar in
Ryktet hade gått att jag är sjukskriven för utbrändhet. Det visade sig när jag satt hemma och slösurfade utan något speciellt mål. Det blev plötsliga infall som avgjorde vilka sidor jag hamnade på. Ensam hemma orkade jag inte klä på mig, hade duschat och tagit på en badrock.

Jag var på väg ut i köket för att sätta på lite fika när det ringde på dörren. Tittade i dörrkikaren innan jag låste upp och öppnade dörren. Det var Lena en av de yngre grannfruarna som stod där och log. Hon ser väldigt bra ut och har allting på de rätta ställena och i bra proportioner. Långt vackert ljust hår enkelt samlat i en lös tofs.

Hej, hörde att du mår dåligt så jag kommer förbi för att höra om det är något jag kan hjälpa till med.

Tack, det var vänligt men det är inte mycket att göra nu mer än att ta det lugnt och inte tänka på jobbet. Jag satt och slösurfade lite och var just på väg att sätta på en fika när du ringde på. Vill du komma in prata lite över en kopp kaffe? Tyvärr har jag inget kaffebröd hemma men det kanske går bra med en slät kopp.

Lena nickade och jag visade henne in i köket. Jag satte på kaffe och vi satte oss vid köksbordet.

Vad jobbar du med frågade Lena? Jag förklarade att jag jobbar som revisor och att det har varit väldigt pressat med alla bokslut som ska tas fram på mycket kort tid. Firman jag är anställd på har jättemånga småföretag som alla behöver sina bokslut samtidigt. Det blev för lite sömn och för mycket att hålla rätt på så till slut sa kroppen ifrån. Jag gick till vårdcentralen och läkaren konstaterade ganska snabbt att det handlar om utbrändhet i ett tidigt stadium. Det var en liten bit kvar till den omtalade väggen.

Usch det låter inte bra sa Lena, tur att du gick till doktorn i tid. Jag har som sjuksköterska och terapeut haft många patienter som det gått för långt för och då kan det ta väldigt lång tid och vara mycket jobb med att komma tillbaka i sina vanliga gängor. Han du fått några speciella råd att följa förutom att ta det lugnt?

Jag berättade att jag hade fått en folder att titta i och att läkaren sagt att jag ska göra en lista över det absolut nödvändigaste som jag känner att jag måste göra. Det kan handla om saker som att äta, sova, duscha, handla, städa, gå ut med soporna och liknande. När jag har skrivit listan så ska jag koncentrera mig på en sak i taget och först när det är utfört titta på listan igen.

Det låter som en bra idé sa Lena. Kan jag få titta på listan?

Vi tittade igenom lista tillsammans och strök några saker och lade till några andra.

Hur fungerar det att sova undrade Lena?

Det är lite si och så med det, sa jag. Jag känner skuld för att jag inte räcker till och ligger i halvdvala och funderar över jobbet om nätterna.

Har du fått insomningstabletter eller lugnande utskrivet undrade hon.

Nej, jag gillar inte piller, sa jag.

Lena tittade mig lugnt i ögonen och sa att hon kanske kunde hjälpa mig men att jag då måste lita helt på henne. Jag har provat en metod på några av mina patienter och för de flesta har det fungerat över förväntan berättade hon. Jag kan lova dig att metoden inte är det första folk tänker på för att kunna sova men jag har provat själv och det fungerar verkligen. Skulle du vilja försöka?

Nu snurrade det rejält i huvudet på mig. Vad kunde det vara för fantastisk metod som inte omfattade piller? Jag tittade på Lena och sa att jag är beredd att försöka.

Bra sa Lena. Vi drack kaffet och Lena sa att hon skulle komma tillbaka vid tiotiden och hjälpa mig.

Lena gick hem till sig och jag satte mig vid datorn igen för att slå ihjäl några timmar innan det var dags för att titta på TV.


Man
Kvinna

Noveller


Harry
M59
11 jan 2018

Vill du bli underrättad när Harry skriver nya dagboksinlägg och alster? Ja

Skribenter jag följer

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.