Log inRegister

Editorial articles / Samhälle (page 1 of 2)

Alla (247)   Sajten (97)   Kultur/klubb/fest (117)   Samhälle (19)   Övrigt (8)  

Samhälle 26 feb 2023 by David

Perversa tidsligheter: Avhandling om ageplay ute nu

Den svenska doktorsavhandlingen Perversa tidsligheter är nu ute. Boken handlar om ageplay, ett samlingsnamn för lekar och relationer som utgår från iscensätt­ningar av ålder och åldersskillnader. Den bygger på intervjuer med vuxna personer med erfarenhet av att inta en position som liten i ageplay. Du kan hitta boken hos Bokus, hos Adlibris eller i bokhandeln. Läs mer hos Ellerströms förlag.

Samhälle 15 jan 2021 by David

Glad International Fetish Day 15 januari

Den 15 januari är det International Fetish Day, en dag tillägnad synlighet för och solidaritet med fetischister. Fetischister är en sexuell minoritet vars sexualitet är orienterad mot någon sak, något annat än kön - såsom någon tingest, något material eller någon icke-könad kroppsdel. Är du själv en fetischist - passa på att uttrycka din personlighet med stolthet! Är du en allierad - Passa på att ge ditt stöd till en fetischist i din närhet!

Samhälle 3 sep 2019 by David

Intervjupersoner sökes till en genusvetenskaplig studie om ageplay och tidsnormer

Har du erfarenhet av att utöva ageplay i positionen som liten? En doktorand vid Stockholms Universitet söker personer att intervjua om ageplay, du kanske vill delta? Studien är öppen för dig som är bosatt i Sverige. Din medverkan kommer pseudonymiseras och intervjumaterialet behandlas så att ingen kommer veta vem som deltagit i studien.

Uppdatering: Studien är redan genomförd; länk till intresseanmälan är borttagen.

Samhälle 2 jun 2016 by David

Stockholmsbutik säljer Betterdry och Crinklz över disk

Sjukvårdsbutiken på Kungsholmen i Stockholm har efter lobbyering från ABDL Scandinavia-medlemmen ssblx börjat ta in blöjorna Betterdry och Crinklz som ersättare till de plastade Molicare-blöjorna de sålde tidigare.

Blöjan Betterdry är efterföljaren till den bland ABDLs omåttligt populära men tyvärr ej längre producerade Comficare. Den är kritvit, har plastigt ytskikt och är ganska rejäl. Blöjan Crinklz har mer adult baby-karaktär och är dekorerad med söta tryck.

Sjukvårdsbutiken ligger på St Eriksgatan 53 A i Stockholm. Enligt uppgift är butiken medveten om ABDL-scenen. www.sjukvardsbutiken.com

Samhälle 20 nov 2015 by David

https://www.glaad.org/sites/default/files/styles/480x480/public/GLAAD_TDOR_2.png?itok=caM22BJA

Samhälle 15 dec 2014 by David

Fetish Subculture Documentary

Om fetischkulturen har det gjorts många dokumentärer. En av de senare, FETISH Subculture Documentary har ambitionen att avdramatisera och låta communityt själv måla upp bilden. Den 48 minuter långa filmen av Carl Simard & Carole Gagnon tog 3 år att göra och låter 19 fetischister komma till tals:

Samhälle 23 jun 2014 by David

Stockholm Pride gör kink-festivalområde

För första gången presenterar Stockholm Pride "Kinkykvarteret", ett nytt område i Pride Park. Det blir en mötesplats för redan inbitna och nyfikna att prata, shoppa och få reda på mer om allt som har med kinkster-livet att göra.

"Vi är alla omgivna av mängder av normer och ramar, kanske fram för allt när det kommer till sex och sexualitet. Det finns så mycket fördomar och okunskap, bland annat mot bdsm- och fetishism, det vill vi vara med och ändra på!", säger Stockholm Prides ordförande Sandra Ehne.

Festivalen äger rum 28 juli - 2 augusti. Läs mer om Kinkykvarteret

Samhälle 9 jun 2014 by David

Diaper mentality-kampanj i Kenya

En Kenyansk kampanj för att belysa samhällsproblem har valt att använda blöjor för att få fram budskapen. Med hjälp av människor i blöjor illustreras vad som sägs vara "blöjmentalitet" (diaper mentality). Om inte annat blir resultatet iallafall iögonfallande. Kolla in kampanjen här eller hoppa direkt till kampanjens bildgalleri här.

Samhälle 19 may 2014 by David

Krossa vuxennormen! Bli åldersqueer!

Hippiebaby är feminist, queerfemme, lesbisk och periodvis blöjbärande fetischist. Hon drömmer om en åldersqueer revolution, och att ABDL — dvs adult babies och diaper lovers — ska bli accepterade inom hbtq-världen och bdsm-världen. Hon uppmanar oss att lägga handen på hjärtat, ställa oss framför spegel och säga: ”Från och med idag är jag stolt över alla mina åldrar!”, i en text som med tillstånd av Arousebloggen återges här på ABDL Scandinavia.

Klicka här för att läsa »

Samhälle 20 jan 2014 by David

Adult Baby-artikel i Expressen

Tidningen Expressen hade härom dagen en artikel om Adult Babys. I en ganska charmig artikel beskrivs hur bl.a. Victoria, 21, njuter av att få leva ut sina baby-sidor i ett nursery drivet av ett brittiskt par. Tyvärr har tidningen även infogat en s.k. "faktaruta" som till stora delar består av påhitt och fördomar (t.ex. det hårresande påståendet "Är man sträng mot sig själv och förbjudande kan det bubbla över och väcka ett sådant här intresse"), men i övrigt bjuds läsaren på en tämligen kärleksfull skildring.

Läs artikeln här och se bilder här


« Previous     Next »