Logga inBli medlem
Siljes første jul

Del 5: Silje feirer nyttår

Resten av dagene i romjulen hadde jeg bare rolige dager hjemme med mamma og pappa. Jeg fikk sove i vognen min omtrent midt på dagen alle dagene. Noen ganger var vi på trilletur, andre ganger ble jeg rugget i søvn ute på verandaen. 4 dager med lek fra morgen til kveld hadde tatt på, så jeg satte ekstra stor pris på at jeg fikk vognen til jul. Den er så god å sove i.

I dag var det siste dagen i dette året, jeg tenkte tilbake på alt som hadde skjedd. Kort tid etter nyttårsaften for et år siden, hadde jeg møtt pappa. Vi traff hverandre på en datingside på nettet, etter hvert som vi ble mer kjent hadde jeg åpnet meg mer og fortalt om min lille side. Vi var for det meste kjærester, men i helgene var han pappaen min og jeg hans lille jente. Etter hvert utfordret han meg, tok meg med utenfor komfortsonen min. Men hele tiden var han der, forsikret meg om at det var jo dette jeg ønsket meg. Innerst inne.
Han hadde helt rett, jeg hadde bare ikke turt å si det. Han tok meg med til kameraten sin som også hadde ei lita jente. Jeg likte Therese fra første øyeblikk, vi ble raskt bestevenner og Svein ble til onkel Svein. Etter en stund, brukte jeg ikke bare bleier når vi lekte pappa og lille Silje. Bleiene ble det faste undertøyet mitt, bleia ble bare tatt av når jeg trengte et skift, måtte bades, eller når pappa sin tiss trengte litt trøst av tissen min.

Han ble pappaen min på heltid, og jeg ble den lille knulledukken hans. På sensommeren, etter rideleiren, fikk jeg plutselig en mamma. Jeg brukte litt tid på å akseptere at Elin tok plassen min i pappa sin seng, og at det nå var tissen hennes som trøstet tissen til pappa når den var lei seg. Men litt etter litt, vokste vi sammen til den fineste familien jeg kunne ønske meg. Jeg fikk den barndommen jeg aldri hadde som liten på ordentlig. Jeg fikk begynne i barnehage, samme barnehage som Therese gikk i, og det var også der mamma jobbet. Jeg hadde fått mange nye små venner.

Da jeg hadde bursdag, laget mamma og pappa et selskap jeg ikke hadde drømt om å få. Barnebursdag med alle fra avdelingen min, med skattejakt og godteposer til alle. Julen var også fantastisk. Det hadde dukket opp noen dårlige og triste minner, men med mammas og pappas hjelp bleknet de fort. Året hadde tatt noen vendinger jeg ikke så komme, men det hadde vært det beste året så langt i livet midt.

«Hva tenker du på, jenta mi?» Jeg skvatt litt da jeg kjente en hånd på skulderen og hørte mamma sin stemme. Jeg snudde meg. «Men Silje, gråter du?»
Jeg klarte ikke å holde tårene tilbake, jeg klamret meg til mamma. Etter hvert kom pappa også, han holdt rundt oss begge. «Tenker du på fortiden din, jenta mi?» spurte han. Jeg nikket. «Ja-haa» hikstet jeg frem. «Kom, vi setter oss i lekegrinden alle tre.» sa pappa.
Pappa fikk omsider roet meg, jeg fikk fortalt hva jeg hadde tenkt på, og at det fikk meg til å gråte. Jeg var trist for det som hadde skjedd da jeg var liten, og glad for det jeg nå hadde.

«Skal vi gå og skifte bleie?» spurte mamma. Jeg satt fortsatt i pysj og nattbleie. Vi hadde spist frokost og pappa hadde fortalt meg at det var nyttårsaften. Jeg gledet meg til å pynte meg igjen. Jeg ble med mamma inn på rommet mitt der hun kledde av meg og hjalp meg opp på stellebordet. Hun løsnet teipene på bleia mi og brettet den ned, så vasket hun meg ren, smurte og pudret meg godt, før hun ba meg løfte på rumpa. Jeg fikk på meg en enhjørning-bleie med 3 ekstra innlegg. God og tykk ble den.
I det mamma hadde festet siste teipen, kjente jeg at jeg tisset. Mamma kjente nok at bleia var varm da hun tok på meg strømpebukse og body. «Godt jeg fikk på deg bleie før du tisset på mamma da!» sa hun og smilte til meg. Så lo vi begge to.

«Så godt å høre at humøret hennes er bedre» sa pappa med myk stemme. Han sto i døråpningen, lent mot den ene dørkarmen. «Ja, vi fikk oss en liten latterkule. Det var bare så vidt jeg fikk på henne bleien før hun tisset.» svarte mamma. «Har du vist henne hva hun skal få ha på seg i kveld?» spurte pappa. Mamma ristet på hodet, «ikke enda, Erik. Men i kveld, skal du få være vår rosa lille prinsesse!» sa mamma og åpnet døren til det ene garderobeskapet mitt. Hun tok ut en eske fra den øverste hyllen og satte den på gulvet. Hun åpnet den og løftet ut verdens fineste kjole. Det var en kortermet og lårkort rosa paljett-kjole med enhjørning i sølvpaljetter på brystet. Så tok hun ut en helt ny, hvit blondebody og en hvit strømpebukse med masse små rosa hjerter på. Til slutt løftet hun ut et par rosa lakksko. Jeg ble sittende på stellebordet og måpe. «Hva synes du, jenta mi?» spurte pappa. «Den er helt nydelig! Jeg elsker den! Kan jeg ta den på med en gang?» Pappa smilte, kom inn og ga meg en klem før han svarte. «Vi venter med å ta den på til vi skal dra»
«Dra? Skal ikke Therese og onkel Svein og tante Thea komme til oss?» spurte jeg. Pappa ristet på hodet. «Ååå, jeg skjønner. Vi skal til dem?» På ny, ristet pappa på hodet. «Men si det da!» sa jeg.

Vi skal feire med Therese, Thea og Svein. Men vi er alle bedt til mammaen og pappaen til Cecilie og Bjørnar. Vennene deres fra rideleiren i sommer!» «Er det sant? Ååå, jeg gleder meg. Jeg har savnet dem!» «Ja, vi ble bedt for en stund siden, men vi ville vente med å si noe i tilfelle det ble avlyst. Men du jenta mi, jeg tror det ligger noe mer i esken som mamma tok ned, jeg!» Pappa løftet meg opp med de sterke armene sine og satte meg ned på gulvet. I pappesken som mamma hadde satt på gulvet, lå det en rosa bleiepakke. Jeg tok pakken i fanget og så på pappa med spørrende øyne. «Vær så god, jenta mi. Jeg skal hjelpe deg med å åpne den!» Pappa rev opp plasten og tok ut en bleie som han ga meg. «Så fiiiin, mamma og pappa. Tuuuusen takk!» Hele bleien var rosa. Den hadde lyserosa hjerter og i en litt mørkere rosa farge sto det BABY inni et rosa hjerte. Den var helt nydelig.
«Men jeg vil ha på sånn bleie nå!» prøvde jeg å si. «Silje, jeg lover at vi skifter bleie før vi reiser, da skal du få på deg en ny BABY-bleie» svarte mamma. Hun kledde på meg en rosa langermet body, rosa strømpebukse og den røde Hello Kitty selebuksen min.

Pappa fulgte meg til lekegrinden, han satte på barne-tv og låste døren. Så slo han på baby-callen og fortalte at han og mamma skulle ha litt voksen-tid. «Du kan jo leke litt med de nye lekene dine imens!» sa han før han klappet mamma på rumpa. Nesten sånn som når han sjekker bleia mi. Jeg så etter mamma og pappa mens de gikk ut fra stuen, så la jeg meg på magen, fant frem noen ponnier og lekte med dem.

Jeg må ha vært helt i min egen verden, for jeg skvatt litt da jeg hørte mamma sin stemme. «Nå må vi snart gjøre oss klare, det er jo et stykke å kjøre!» Pappa sa han hadde båret ut bagene og den lille reisestolen min. Det lå allerede i bilen. «Flott, da skal jeg bare pakke stelleveske og skifte på Silje!» svarte mamma. Hun låste opp døren til lekegrinden og tok meg med inn på kjøkkenet der hun plasserte meg i stolen min. «Du må spise før vi skifter, så slipper vi å søle på de fine klærne du skal ha på deg etterpå!» sa hun og klipset fast bordplaten på stolen min. Mamma blandet en stor porsjon baby-grøt til meg. Etterpå fikk jeg et helt glass sviskemos. Da jeg hadde spist og drukket, gikk vi inn på rommet mitt. Mamma kledde av meg og kjente på bleien min. «Den holder egentlig en stund til, men jeg har lovet deg en av de nye bleiene. Så opp på stellebordet med deg!» Mamma vasket meg, smurte og pudret meg på nytt. Så tok hun frem en av de nye bleiene, brettet den ut og la den under meg. Mamma tok frem noen innlegg også, så jeg måtte løfte opp rumpa en gang til. Mamma brettet bleia med alle innleggene opp mellom beina mine og teipet den stramt på. «Jeg er så heldig, som får lov til å være mammaen til denne søte jenta!» sa hun og klappet meg foran på bleia. Jeg fikk på meg en gjennomsiktig plasttruse, før hun tok på meg bodyen og strømpebuksa hun hadde vist meg tidligere. «Også kjolen, mamma. Ikke glemme kjolen!» sa jeg. «Kjolen ta vi med oss, vi tar den på så fort vi kommer frem. Du reiser i den nye dressen din!» Motvillig gikk jeg med på det, og ble med ut i gangen. Pappa ventet med dressen i hendene. Han hjalp meg på med dressen, rettet litt på snoren som holdt vottene på plass og hjalp meg på med de nye rosa vinterstøvlene mine. Så tok han gå-selen min ned fra knaggen med den ene hånden, og tok meg i hånden med den andre. Han leide meg ut til bilen, hjalp meg oppi setet mitt og festet alle selene. Så sjekket han at barnesikringen i døren var aktivert, før han lukket bildøren og startet motoren. «Kan du være stor jente og vente i bilen alene? Jeg må bare hjelpe mamma litt!» Jeg nikket, tok ut smokken og svarte, «ja da pappa, jeg kan det!» Pappa smilte til meg og gikk tilbake. Kort tid etter, satt vi i bilen alle 3. Den fineste familien jeg visste om var på tur. Jeg gledet meg til å treffe Cecilie og Bjørnar igjen. Mamma hadde gitt meg øretelefonene mine og satt på Peppa Gris på iPaden til pappa. Den hang på nakkestøtten foran meg. Jeg hadde smokken i munnen og 2 tåteflasker med saft innenfor rekkevidde. Jeg hadde det rett og slett bare veldig bra.

«Silje, nå må du våkne. Vi er fremme!» Mamma strøk meg på kinnet og pratet til meg med myk stemme. Jeg åpnet øynene og gjespet så smokken datt ut av munnen. Jeg kikket meg litt rundt og puttet smokken i munnen igjen. Pappa løsnet selene mine og hjalp meg ut av bilen. Han tok en bag i hver hånd, mamma bar stellevesken og leide meg. Jeg bar bleiene mine selv. Jeg var så stolt av de nye rosa BABY-bleiene mine at jeg ville vise dem til Cecilie og Bjørnar med en gang.

Jeg gjemte meg bak mamma i det pappa ringte på døren. Det tok ikke lange tiden før døren ble åpnet. «Hei Elin, hei Erik! Velkommen inn! Men hvor er lille Silje?» Det var pappaen til Cecilie og Bjørnar som hadde åpnet døren. «Bittelitt sjenert bare, hun er her!» sa mamma og dro meg frem. Jeg kjente jo ikke mannen i døren annet enn som pappaen til Cecilie og Bjørnar. «Hei Silje, jeg heter Even. Cecilie og Bjørnar har gledet seg masse til du skulle komme!» sa han. Jeg hilste pent på Even før han snudde seg og ropte inn i huset. «Cecilie! Bjørnar! Silje har kommet!» Jeg hørte de kom løpende. «Hva sier vi om løping inne?» sa Even i en myndig stemme til Cecilie. «Unnskyld, pappa!» svarte hun før hun snudde seg mot meg. «Siljeeee! Så fint å se deg!» sa Cecilie med smokken i munnen. «Fint å se deg også, jeg har gledet meg hele veien!» svarte jeg. Jeg ga henne en god klem. «Hvor er Bjørnar?» spurte jeg. «Mamma skifter på han. Kom, så skal jeg vise deg rommet vårt!» Cecilie dro meg med videre inn i huset så fort pappa hadde tatt av meg vinterdressen. Vi gikk opp en trapp og stoppet ved en åpen dør. «Se hvem som har kommet!» «Siljeeee!» ropte Bjørnar og strakk armene ut mot meg. Vi ga hverandre en god klem mens mammaen hans festet selene på selebuksen hans og klipset fast smokkesnoren. «Cecilie, din tur til å få på penklærne!» Mamma, kan jeg bare vise Silje rommet vårt først?» «Det er greit, men etterpå kommer du inn hit så jeg får skiftet på deg!» sa hun, før hun snudde seg mot meg. «Hei Silje, jeg heter Gry!» Jeg tok ut smokken og hilste pent, før Cecilie dro meg i armen. «Kom da, Silje!»

Cecilie og Bjørnar delte rom, det var et stort rom. Sikkert dobbelt så stort som mitt. Midt på gulvet lå det et stort leke-teppe med veier, elver og trær. Det lå både biler og båter på teppet. Det sto en rosa gyngehest foran et skap. Det sto to sprinkelsenger der, en rosa og en lyseblå. Det var dukker, bamser og leker overalt.

Cecilie dro meg bort til den rosa sprinkelsengen. «Her skal du og Therese sove!» sa hun. Det var lagt på sengetøy til to personer. Et lilla og et rosa sengesett. Begge med Hello Kitty motiv. «Dere skal få låne sengen min i natt, mamma har sagt jeg skal sove sammen med broren min!» sa hun og pekte mot den lyseblå sengen. Der var det også lagt på til to. Et babyblått sengesett med bamser på, og et rosa med enhjørninger på.

«Cecilie! Nå må du komme og skifte!» Mammaen hennes ropte fra badet. «Du også, Silje. Du må få på deg pentøyet!» Det siste var det mamma som sa. Hun hadde kommet opp trappen og holdt frem paljettkjolen min. «Sånn, opp med armene nå, jenta mi!» Jeg strakk armene i været og mamma hjalp meg på med kjolen.
Så ordnet mamma håret mitt i musefletter før hun kysset meg på pannen, «Fineste Silje-jenta jeg vet om» sa hun og smilte. Jeg kjente at jeg ble varm inni meg av det mamma sa. Cecilie hadde fått på seg penklærne hun også. Hvit strømpebukse, langermet blondebody og et sort seleskjørt i velur med en enhjørning i rosa paljetter. Vi hadde akkurat begynt å leke da Bjørnar kom inn på rommet med Therese i hånden. Jeg spratt opp og ga Therese en kjempeklem. Cecilie og jeg hadde vært så opptatte at vi ikke hadde hørt dem komme. Therese hadde på seg en kjempesøt selekjole i dyp-rød velur med en søt kanin på smekken. Tante Thea hadde flettet håret hennes langs siden av hodet og ut i to musefletter.

Even, pappaen til Cecilie og Bjørnar, hentet oss ned til stuen. Vi fikk beskjed om å sette oss på et teppe som lå på gulvet foran TV. Gry hentet drikke til oss. «Vi skal snart spise, små barn, men dere rekker å se litt barne-tv først. Vi voksne skal bare prate litt sammen.

Jeg kikket bort på bordet, det var pyntet til fest med dobbelt bestikk og flere glass ved hver tallerken. Der skulle de voksne sitte og spise.
Litt bortenfor, sto det et mindre bord. Det var også pyntet, men ikke like mye. Det var ikke lagt på bestikk, men det sto både tutekopp og tåteflaske ved hver av de fire plastikk-tallerkenene med barnemotiv. Man trengte ikke være rakettforsker for å vite at det var der vi bleiebarna skulle sitte. En annen klar indikasjon var de 4 barnestolene i voksen størrelse.

Gry skjenket champagne til de voksne. Et lite øyeblikk fikk jeg lyst til å smake, men Therese klemte meg i hånden og fikk meg raskt tilbake til virkeligheten. Hun hadde lagt merke til reaksjonen min. «Takk, Therese» hvisket jeg. Om jeg hadde spurt, hadde jeg sikkert fått både ris på rumpa og såpevask av munnen før vi fikk spise. Resten av kvelden hadde jeg vel måttet stå i skammekroken mens de andre kunne leke og se på rakettene. De voksne skålte etter at Gry hadde ønsket velkommen, vi små skålte med det vi hadde igjen på flaskene til stor glede for de voksne. Særlig pappa humret godt.
Etterpå fikk vi lov til å sette oss. Even hjalp alle oss små på plass i stolene, tok på oss smekker og festet oss i seler, mens Gry bar ut maten til de voksne og forklarte at forretten besto av stekte kamskjell og dampet asparges. Even hentet et brett med pølser i brød til oss små. De som ville kunne få en stripe ketchup.

Da de voksne hadde spist opp forretten sin, ryddet Even av bordet og kom med hovedretten som var hjortestek med masse tilbehør som jeg ikke fikk med meg. Etterpå kom han med mere pølser til oss. De voksne brukte laaaang tid på å spise og prate om kjedelige ting. «Ikke spør om vi kan gå fra, for da får vi nok ris alle sammen» hvisket Cecilie.
Jeg nikket. «Får dere ris ofte?» spurte jeg. «Hver kveld» svarte Cecilie. «Sånn at vi skal huske på å oppføre oss pent!» fortsatte Bjørnar. «Vi også» hvisket Therese mens hun vrikket litt på rumpen og så ned i tallerkenen. Jeg lurte på om hun hadde fått noen rapp over baken rett før hun kom, for hun klarte liksom ikke finne roen på stolen.

Plutselig kom Gry bort til oss med 4 skåler sviskemos. «Dere må spise dette før dere kan få dessert, vi vil jo ikke ha noen harde og vonde mager i kveld, vil vi vel?» Vi ristet på hodet, ingen av oss ønsket å få vondt i magen. Jeg visste ikke hvordan foreldrene til Cecilie og Bjørnar pleiede å gjøre med dem, men for både Therese og meg resulterte det ofte i en grundig enema

Da vi hadde spist opp sviskemosen, så jeg pappa sa noe til Even. Han nikket og lente seg mot Gry. Hun smilte og hentet desserten. De voksne fikk pannacotta, vi små fikk gelé med vaniljesaus. Da alle spist, reiste Even seg og fortalte at det nærmet seg leggetid for små bleiebarn, men først skulle vi skyte opp noen raketter. Mammaene våre kledde oss opp i vinterdress, lue og votter før vi gikk ut på verandaen. Ute på plenen var pappa og Even i gang med å sette frem fyrverkeriet. Onkel Svein tok på oss øreklokker og vernebriller. «Vi vil jo ikke at noen skal skade seg i kveld!» sa han. De voksne hadde også på seg vernebriller, Onkel Svein tente stjerneskudd som vi fikk holde. Even tente på fyrverkeriet og kom opp til oss på verandaen. «Godt Nyttår, alle sammen!» sa mamma. Alle ønsket hverandre godt nytt år og klemte hverandre. Mamma og pappa kysset hverandre. Jeg ga en nyttårsklem til vennene mine.

Fyrverkeriet tok slutt, vi ble tatt inn og kledd av. Tante Thea skiftet på meg og Therese. Vi fikk noen rapp på rumpa med en tydelig formaning om å være snille jenter i det nye året. Med en tørr, tykk og deilig nattbleie, plasttruse og pysj, fikk jeg sitte litt på pappa sitt fang med en tåteflaske før det var leggetid. Tante to på oss paci-gags og votter før hun låste sengen med meg og Therese. Det var Gry som la Cecilie og Bjørnar før hun leste eventyr for alle sammen. Det siste jeg husker etter at nattlampen ble tent, var at jeg gjespet høyt og Bjørnar som sa; «Natta, jenter. Sov godt!»

Jeg våknet av høye smell og masse bråk. «Hva skjer?» spurte jeg med smokken godt festet med reim rundt hodet. «Det er bare de voksne som feirer nyttår:» hvisket Bjørnar. Så sovnet jeg igjen.

Jeg våknet ikke før Gry kom inn på rommet og slapp oss ut av sengene våre. Hun løsnet paci-gagene og tok av oss vottene. Vi fikk melk på flaske på det samme teppet som i går. Hun satte på barne-tv og lagde kaffe til de voksne. Litt etter litt våknet hele huset til liv. Vi fikk grøt til frokost, etterpå fikk vi leke mens de voksne spiste i fred og ro.
Mamma skiftet bleie på meg og tok på meg en rosa body, rosa strømpebukse og hvit selebukse med Hello Kitty på. Hun børstet håret mitt og satte det opp i musefletter. Vi fikk leke frem til det var tid for lunch. Etterpå måtte vi reise hjem. Det var ikke noe gøy å reise fra vennene mine i det hele tatt, men pappa lovte at vi snart skulle få møte hverandre igjen.

I bilen på vei hjem, spurte pappa om jeg hadde hatt det bra. Jeg nikket. «Kjempebra, pappa!» svarte jeg. «Men jeg skulle ønske at jeg også hadde en søster eller bror. Cecilie er så heldig som har Bjørnar!» sa jeg. «Men du har jo Therese!» svarte pappa. «Ja, men Therese er jo bare kusina mi, jeg ville helst hatt en Therese sammen med meg hele tiden, jeg!» svarte jeg med tårer i øynene. «Vi kan prate om det en annen gang, jenta mi!» sa mamma og ga meg en tåteflaske med saft. Jeg kjente at jeg ble søvnig, det tok ikke lange tiden jeg lukket øynene og plutselig var vi hjemme. Pappa bar meg inn og satte meg i lekegrinden, han satte på My Little Pony før han kysset meg på pannen og fortalte at han og mamma bare skulle hvile litt inne på soverommet. Så slo han på baby-callen og lot meg bli igjen i lekegrinden.
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 6037  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024