Logga inBli medlem
Siljes første jul

Del 4: 2. Juledag

Jeg våknet og så at jeg lå i sengen min. Therese sov søtt ved siden av meg. Jeg kikket ut av sengen, Sissel lå godt og trygt fastspent på beltesengen sin og sov tungt.
Jeg snudde meg rundt på magen, da kjente hvor tung bleia mi var. I tillegg luktet det bæsj. Jeg tenkte at det er mye bedre å bæsje på seg mens jeg sov, enn å våkne med mageknip. Jeg la meg over på siden, forsiktig så jeg ikke skulle vekke Therese. Jeg la meg helt inntil henne og snuste henne i håret. Det luktet fortsatt godt av jordbær, men hadde blitt bustete i løpet av natten. Jeg må ha sovnet igjen, for det neste som skjedde var at Therese strøk meg på kinnet og mumlet frem et «God morgen! Sovet godt?» bak smokken. «Mhmm, sovet godt. Tror jeg har bæsja på meg» svarte jeg. Therese smilte, «jeg også!» sa hun.

Ikke lenge etter, kom Mona inn på rommet. «God morgen, småjenter! Sovet godt?» spurte hun i det hun begynte å løsne Sissel fra beltesengen. Da Sissel var løs, låste hun opp sprinkelsengen og tok på oss krabbetøflene. Vi fikk beskjed om å krabbe ut til lekegrinden.

I stuen, ventet mamma med flasker til oss. «Her, kos dere litt i lekegrinden mens jeg ordner frokosten!» sa hun og ga oss flaskene. Mamma sjekket bleiene våre. «Her var det 3 skikkelig våte bleier!» konstaterte hun, før hun la til; «og to som det lukter skikkelig bæsj av. Helt tydelig at Thea sin sviskemos virker som den skal!»
«Thea sin hva da?» sa tante i det hun kom inn i stuen og kvalte en gjesp. «Sviskemosen din, Thea. Både Silje og Therese har mer enn bare tiss i bleiene sine!» Tante smilte og hentet seg en kopp kaffe. «Jeg skal skrive ned fremgangsmåten til deg» sa tante og blunket til mamma.

Da de voksne hadde drukket kaffe i en hel evighet, sa mamma endelig at det var tid for frokost. Jeg satte meg ned i stolen min, den velkjente følelsen av bæsj som sklir frem og tilbake i bleia mi mens mamma festet selene mine og tok på meg smekke. Så skjøv hun meg inntil bordet før hun hjalp Sissel og Therese. Tante satte store grøtboller foran oss. Havregrøt med sviskemos som vanlig, til drikke fikk vi saft på tutekopp.

Etter frokost, sa Mona at hun skulle pakke ned for seg selv og Sissel.
«Må vi reise, mamma?» Sissel var helt grøtete i stemmen. «Ja, jenta mi. Vi må dessverre det. Jeg ser du har hatt det kjempefint sammen med Silje og Therese, men vi må reise hjem i dag.» Sissel begynte å gråte. Mona trøstet henne og forklarte at de ikke skulle reise med en gang, men i løpet av ettermiddagen. De skulle spise kveldsmat og sove hjemme.
Sissel roet seg litt, men det tok lang tid før hun var med i leken på samme måte som Therese og jeg. Vi fekte både i lekegrinden og på rommet mitt. Nå som Mona hadde pakket ned reisesengen til Sissel, så var det plass til å leke på gulvet.

Vi fikk leke på rommet mitt helt til pappa hentet oss for å spise igjen. Etterpå fikk vi et bleieskift før de voksne tok på oss vinterdressene og gå-selene. Mamma leide oss ut og festet selene våre til løpestrengen. Pappa hjalp oss med å knuse noe av den frosne sanden i sandkassen, så vi kunne leke der også. Da vi hadde lekt litt i sandkassen, fortsatte vi å leke mamma, barn og lege i lekestuen min.

Etter en stund, ropte mamma oss inn. «Nå skal vi spise litt, før Mona og Sissel må begynne på hjemturen» sa hun. «Ok mamma, vi kommer!» svarte jeg. Vi begynte å gå mot døren, mamma koplet oss løs fra løpestrengen og tante kledde av oss både sele og vinterdress.
Tante sjekket bleiene våre, men mente de holdt frem til leggetid. Mona tok med Sissel inn på rommet mitt. «Kom hit, Sissel. Bli med mamma nå, så skal du få på deg nattbleie og pysj» «Men mamma, det er jo fortsatt lyst ute, jeg vil ikke ta på pysjen nå» protesterte Sissel. «Ikke diskuter med meg, Sissel. Mamma bestemmer når det er bleieskift og tid for pysj. Tenk om du sovner i bilen?» svarte Mona. «Vil ikke! Dumme bæsjemamma! Mamma er dum! Jeg vil ikke ta på pysj!» ropte Sissel. Mona fikk et strengt drag over ansiktet og tok Sissel hardt rundt overarmen. «Nå, blir du med meg. Sånn språkbruk får konsekvenser!» sa hun til Sissel før hun henvendte seg til mamma og spurte om hun hadde et såpestykke liggende. «Du kan bruke Silje sitt, det ligger i såpekoppen hennes som står på hyllen inne på badet!» svarte mamma.

Enten så hadde Mona glemt å lukke døren til badet, eller så hadde hun latt den være åpen med vilje. Uansett, vi kunne tydelig høre hva som ble sagt. «Se her, Sissel. Dette er Silje sitt såpestykke. Se hvor støvete og sprukkent det er? Jeg tror det er veldig lenge siden hun måtte vaske munnen sin. Gap opp nå, ut med tungen. Her må det vaskes grundig!» Jeg kunne høre hvordan Sissel brakk seg ute på badet. Therese og jeg torde hverken si noe eller leke, vi bare satt i lekegrinden og stirret ned i gulvet. Etter en lang stund ble det stille på badet. Til slutt kom Sissel tilbake til stuen der vi andre ventet. Hun hadde en tydelig bleierumpe under den låsbare pysjen. I tillegg hadde hun en tidslås hengene i nakken. Jeg så det blinket 29h52m på den, og tenkte at Sissel ikke kom til å få tørr bleie med det første. Mona plasserte Sissel på gulvet ved siden av stolen hun selv satt på, så puttet hun såpestykket tilbake i munnen hennes. «Nå kan du sutte litt på denne, mens vi andre spiser!» sa hun.
Tante Thea hjalp Therese og meg opp i stolene våre og festet selene. Så satte hun maten foran oss, det var oppvarmede middagsglass. Laks og couscous var det vi fikk å spise, saft på flaske ved siden av. Da alle hadde spist opp, byttet Sissel og jeg plass. Mona festet henne i stolen min og matet henne. Da hun hadde spist opp, fikk hun såpestykket tilbake i munnen. «Jeg vil at du skal ha såpesmaken i munnen en stund, så husker du kanskje å passe munnen din senere!» sa Mona. Sissel snufset og nikket.

Mona hadde båret bager og utstyr ut i bilen og startet den før hun hentet Sissel. Hun tok såpestykket ut av munnen hennes og la det tilbake i såpekoppen min. «Nå kan du si unnskyld for oppførselen din og takke for deg! Glem ikke takke Silje for lånet av såpestykket!» sa Mona. Sissel ga Therese en god klem, takket for fine gaver og fine dager sammen. Så la hun armene rundt meg. «Tusen takk for fine gaver, Silje. Jeg gleder meg til vi skal på rideleir sammen til sommeren!» Mona kremtet. «Eeh, og tusen takk for at jeg fikk låne såpestykket ditt så mamma fikk vasket munnen min.» Jeg smilte og ga henne en god klem. «Unnskyld for at jeg oppførte meg så dumt tidligere. Jeg håper jeg klarer å oppføre meg nå som mamma har vasket bort de stygge ordene fra munnen min» sa hun, såpass høyt at alle hørte det. Så sa hun ha det bra og takket for gaver til mamma, pappa, tante og onkel.
Mona satte Sissel i barnesetet sitt og lukket døren. Therese og jeg fikk stå i døråpningen og vinke til vi ikke så bilen lenger.

«Onkel? Må Therese også hjem i dag?» spurte jeg. Onkel Svein ristet på hodet og ga meg en klem. «Nei, Silje. Dere kan leke litt til, og sove sammen i natt også. Vi reiser etter frokost i morgen. Men vi sees på nyttårsaften igjen!»
Jeg kjente at jeg ble glad inni meg. En hel kveld og natt til sammen med Therese, og bare noen dager til neste gang vi skal få leke sammen!

«Har dere lyst å ha pysjamasfest?» spurte plutselig mamma. «Jaaa!» svarte vi i kor. «Da må vi skynde oss med kveldsstellet. Kom, fort dere inn på stellebordet!» Vi småløp til rommet mitt, jeg lot Therese krabbe opp først etter at mamma hadde kledd av oss. Hun åpnet den tissevåte bleia hennes, vasket henne med våtservietter og smurte inn tiss og rumpe med zinksalve. Så fant hun frem en rosa prinsessebleie og 8 innlegg. Therese løftet på rumpen og lot mamma legge bleiene på plass. Så ble hun pudret godt med baby-pudder før mamma brettet bleien opp mellom beina hennes og teipet den stramt på. Hun hjalp Therese ned fra stellebordet og trakk på henne en gjennomsiktig plasttruse før hun hoppet i pysjen. Mamma dro opp glidelåsen og låste den. Så var det min tur. Jeg fikk også en deilig tykk bleie med 8 innlegg. «Vent litt!» sa mamma. Hun holdt frem to tidslåser, lik den Sissel hadde på pysjen sin. Mamma trykket på låsene, tredde den på plass i nakken og låste den. Et langt pip og en summende lyd betydde at nå kom vi ikke ut av hverken bleie eller pysj før tiden mamma hadde stilt inn var over. «Hvor lang tid, mamma?» spurte jeg. «Til etter frokost i morgen!» sa mamma og smilte. Da vi kom ut i stuen, ble pappa veldig overrasket. «Hva? I pysjen allerede? Dere har jo ikke fått ris enda! Elin, gi meg nøklene til glidelåsene er du snill.» Mamma smilte litt skjevt, før hun svarte. «Oi da. Det glemte jeg visst. Jeg lovet dem pysjamasfest hvis de var raske, noe de var. Også satte jeg tidslås i tillegg på dem begge ...» Pappa kikket på låsen i nakken min. «Men Elin, da. 15 timer? Er ikke det litt lenge?» «Den bleiepakken de har på seg nå, holder lenger enn det. Det går nok fint. Prinsessebleie med 8 innlegg og plasttruse på begge to!» sa mamma og smilte. Hun hvisket noe til tante Thea, før hun ba oss gå inn i lekegrinden og vente. Kort tid etter, var både mamma og tante tilbake i stuen. Begge hadde på seg pysjamas og kom inn til oss i lekegrinden. Vi så på tegnefilm sammen og pappa kom med godteri til oss. Therese og jeg fikk hver vår lille skål, mamma og tante fikk en større en på deling.
Da vi hadde sett ferdig filmen, ble vi tatt med inn på badet. Tennene ble pusset og vi ble lagt i sengen min. Mamma tok på oss vottene og låste dem før hun ga oss hver vår flaske med melk. Tante leste eventyr for oss, og da flaskene var tomme, tok hun på oss paci-gags, kysset oss god natt og lukket og låste sengen min. Så tente hun nattlampen, slukket lyset og lukket døren.

«Natta, Therese-min» mumlet jeg frem bak smokken. «Natta, Silje-min. Sove godt!»

----------

Da jeg åpnet øynene, så jeg Therese sitt ansikt rett foran meg. Hun smilte bak smokken og rufset meg forsiktig i håret. Retter etterpå kom pappa inn på rommet. «God morgen, småjenter. Har dere sovet godt?» Vi nikket og smilte bak smokkene. Pappa låste opp sengen, tok av oss paci-gagene og hjalp oss ned på gulvet. Så sjekket han tidslåsen i nakken min. «Hmm, enda noen timer til det er mulig å skifte på dere» sa han, før han tok på oss krabbetøfler og ba oss krabbe ut til lekegrinden. Pappa ga oss hver vår store flaske med melk, låste opp og tok av oss vottene og satte på barne-tv. Så lagde han kaffe til de voksne. Etter hvert kom både tante og onkel. Til slutt kom mamma. Hun så veldig trøtt ut. Mamma og tante hadde fortsatt på seg pysjamasene fra pysjamasfesten i går. Mamma kysset pappa, hun fikk en kopp kaffe i hånden og slentret ut i stuen. «God morgen, småtroll!» sa mamma og smilte da hun så oss i lekegrinden. «God morgen mamma! Det var en kjempefin pysjamasfest vi hadde i går!» «Ja, jenter. Det var virkelig koselig. Nå må mamma drikke kaffe og våkne litt!» sa hun og satte seg i sofaen. Mamma tok opp mobilen, Therese og jeg konsentrerte oss om barne-tv igjen. Tante Thea kom ut med påfyll til mamma og nye fulle flasker til oss. Pappa og onkel rigget til frokost.

Halvveis i den siste flasken, kjente jeg at jeg bæsjet på meg. Jeg tenkte på hva Therese hadde fortalt meg da vi ble kjent, og satte meg på rumpen og rugget frem og tilbake. «Silje, har du bæsja på deg?» hvisket Therese. «Jeg nikket og smilte» «Jeg også» sa Therese og smilte tilbake.

Pappa hentet oss i lekegrinden og fortalte at frokosten var klar. Therese og jeg klatret opp i hver vår stol, pappa festet oss, strammet remmene og tok på oss smekker. Så skjøv han oss inntil bordet og mamma kom med grøten vår. «Hmm, er det en eller to jenter som har en overraskelse på lur i bleia si?» sa mamma da hun satte grøtskålene på bordet. Therese og jeg begynte å le, begge to. «Tenkte jeg det ikke» sa mamma og kikket på tidslåsen til Therese. «Fortsatt 3 timer til i pysjen, jenter» sa hun og satte seg ved siden av pappa.
Nå hadde jeg god plass i magen, så jeg spiste opp all grøten min og drakk saften uten at jeg måtte bli matet med de siste skjeene.

Etter frokost, fikk vi leke litt på rommet mitt, mens onkel og tante pakket bagene med både sitt eget og Therese sitt skiftetøy. Onkel bar bagasjen ut i bilen og startet den, mens tante kledde på Therese. Da Therese var ferdig påkledd, ga jeg henne verdens beste klem. «Tusen takk for fine dager, Therese-min. Og tusen takk for gavene!» «Tusen takk du også!» sa hun og klemte meg tilbake. De voksne klemte hverandre også og takket for en koselig julefeiring sammen. «Sees på Nyttårsaften, da!» sa onkel og ga meg en skikkelig klem før han leide Therese ut i bilen. Pappa klappet meg på rumpa. «Du får vinke til dem, men så må du komme inn i stuen igjen!» Det gikk opp for meg at Therese måtte sitte i nattbleia si i bilsetet. Jeg så hvordan hun vagget seg ut til bilen, men full bleie og tykke klær. Therese vinket til meg fra bilstolen sin, onkel lukket døren og satte seg inn ved siden av tante. Så kjørte de. Jeg vinket og vinket til jeg ikke kunne se dem lenger. Så lukket jeg døren og gikk inn i stuen. Jeg krøp opp i pappa sitt fang. Vi småpratet litt om hvordan vi hadde hatt det, mens han vekslet på å stryke meg på ryggen, klappe meg forsiktig på bleierumpa og kose meg i håret. Så hørte jeg det pep og summet fra låsen i nakken. «Sånn, jenta mi. Nå er det på tide å få vasket deg ren og ta på en tørr bleie. Jeg nikket og gjespet. «Jeg tror sannelig at noen trenger en liten lur også, jeg. Vil du slappe av litt i den nye vognen din etterpå?» Jeg nikket og ble med pappa inn på rommet mitt. Han kledde av meg pysjen og hjalp meg opp på stellebordet. Bæsjelukten fylte rommet da han trakk plasttrusen av meg.

Nyvasket, fikk jeg ligge litt på stellebordet og lufte meg. Så smurte han inn tissen og rumpa til jenta si med krem, brukte masse pudder og tok på en deilig og tørr prinsessebleie.
Han tok på meg en rosa langermet body med enhjørning på og rosa strømpebukse. Så fikk jeg på meg den nye vinterdressen min, votter og sko før han hjalp meg opp i vognen og strammet selene. Ha ga meg smokken og trillet med rundt huset til verandaen. Der rugget han meg frem og tilbake til jeg sovnet.
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5933  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024