Logga inBli medlem
Siljes første jul

Del 2: Julaften

Julaften

«Silje, du må våkne. Det er morgen!» Therese sine ord formet seg bak smokken, men ble litt deformert på veien ut. Hun strøk meg forsiktig på kinnet med votten.
Jeg åpnet øynene og så på bestevenninnen min. Hun satt på kne ved siden av meg. Det hadde begynt å lysne ute, men fortsatt var det nattlampen som ga best lys. Jeg satte meg opp og kjente at bleia hadde hatt nok å gjøre i natt også. Sissel var også våken, hun suttet på smokken sin og lagde gurglelyder.

Plutselig kom pappa inn på rommet, han hadde sikkert hørt oss på baby-callen. Han låste opp sengen min og slapp ned grinden. Han begynte å løsne Sissel fra reimene sine, så løsnet han vottene våre og ba oss følge med ut i stuen. «Men se her da, jenter! Jeg tror julenissen har vært på besøk mens dere sov!» sa han og pekte mot peisen. Julestrømpene vi hadde hengt opp før vi måtte legge oss var ikke tomme lenger. Therese og jeg jublet, Sissel smilte bak smokken. Pappa løsnet paci-gagene våre og klipset smokkesnorene fast i pysjene våre. Han ga oss hver vår julestrømpe før han sendte oss inn i lekegrinden og låste døren. Ha slo på TV og fant frem det han kalte for Disneys Julemaraton. «Det er fortsatt tidlig, jeg setter baby-callen på bordet så lenge. Vi voksne vil gjerne hvile litt til!» sa pappa. Jeg registrerte knapt at han gikk ut fra stuen. Vi var i full gang med å se hva nissen hadde lagt i strømpene våre. Sissel virket også fornøyd, det var tydelig at hun begynte å godta sitt nye liv som Mona sin lille jente.

Jeg helte ut innholdet i strømpen min. Jeg hadde fått en stor tåteflaske med saft, masse forskjellig godteri og 2 små pakker. Jeg pakket opp den minste først, det var en rosa smokk med navnet mitt på. Den andre pakken inneholdt en My Little Pony figur. Det var Apple Jack! Sissel og Therese hadde fått nesten det samme, bortsett fra den ene gaven. Sissel hadde fått en Barbie-dukke og Therese hadde fått Anna-dukken fra Frost.

Vi lekte med de nye lekene våre, spiste godteri og så på film helt til de voksne kom.
Mamma ønsket oss god jul og lurte på hva nissen hadde puttet i strømpene våre før hun satte på kaffen. De voksne drakk morgenkaffe på kjøkkenet før mamma og tante dekket på til frokost ved stuebordet. Pappa og onkel Svein bar ut maten og Mona hentet oss i lekegrinden og satte oss i stolene våre. Det var så mye godt på bordet, så mye jeg hadde lyst til å smake på. Skuffelsen ble stor da mamma satte grøtboller foran oss. «Når dere har spist opp grøten, skal dere få smake på litt voksen-mat. Men magene deres trenger litt havregrøt først!» sa mamma. Halvveis i grøtbollen kjente jeg at jeg måtte bæsje. Jeg hadde ikke mer enn tenkt tanken, så kjente jeg bløt bæsj spre seg i bleie. Både opp mot ryggen og frem mot tissen min. «Bæsja du?» spurte pappa som satt på den andre siden av bordet. Jeg nikket og rødmet lett. «Jeg kunne se det på hele deg!» sa pappa og smilte.
Jeg spiste opp grøten min og drakk opp melken jeg hadde fått på flaske. Jeg fikk smake både eggerøre, ost og brødskive før mamma sa det var nok. «Magen din er ikke vant til å få annet enn baby-mat, jenta mi!»

Etter frokost ble vi skiftet på. Jeg fikk på meg en tørr bleie med 3 innlegg, en langermet body med bilder av søte pepperkaker, en tykk strømpebukse og det røde seleskjørtet mitt med Hello Kitty på. Vi fikk på krabbe-tøfler alle tre, så ble vi ført tilbake til lekegrinden og mere barne-tv. De voksne samlet seg på kjøkkenet og begynte forberedelser til julemiddagen. Jeg gledet meg, for mamma hadde lovet at vi kunne få smake på alt det de voksne skulle spise.

Da vi hadde spist opp alt godteriet og drukket flere flasker med saft, hentet pappa oss i lekegrinden. Han sa at vi trengte litt frisk luft, og førte oss til gangen der vi ble kledd på yttertøy og fikk på oss gå-seler. Jeg regnet med at det ble noen timer i løpestrengen mellom den frosne sandkassen og lekestuen. Men pappa og onkel Svein kledde også på seg.
«Vi skal ut å gå tur!» fortalte pappa. Sissel hadde på seg en nydelig rosa hel-dress, akkurat sånn som babyer bruker. Den hadde glidelåser fra halsen og ned langs hvert bein. Therese og jeg hadde på oss boblebukser og boblejakker. «Så fin dress du har!» sa jeg til Sissel. «Takk!» sa hun og smilte.

Vi gikk på stien i skogen, pappa holdt i selen til Sissel. Onkel Svein holdt i både Therese og meg. Vi fikk leke fra oss i snøen.
Det gjorde meg ingenting å være koplet i løpestrengen min, men det var mye gøyere når en voksen var med. Da kunne vi gå på oppdagelsesferd!

Plutselig stoppet Therese opp, hun fikk et rart uttrykk i ansiktet. «Pappa! Jeg har bæsja!» sa hun stolt. «Så flinke jente da! Vi skifter på deg når vi kommer tilbake!» svarte onkel Svein.

Pappa ledet oss til en bålplass i skogen, der var det en liten bål-grop med benker rundt.
Da jeg satte meg, kjente jeg at jeg også hadde bæsj i bleia mi. Jeg hadde tydeligvis ikke fått ut alt under frokosten.
«Sett deg ned du også da!» sa pappa til Sissel. «Vil ikke» svarte hun.
«Vi gjør vel som de voksne sier? Eller må jeg fortelle mammaen din at du var ulydig under turen?» sa pappa. «Me-me-men jeg har bæsj i bleia mi» stotret hun. «Vel, det har Therese også, men hun sitter pent på benken. Vær så god og sitt!» Sissel vagget bort til meg og satte seg ned. Hun skar en grimase da bleierumpen hennes traff benken. «Ikke tenk på det, Sissel. Jeg har bæsja på meg jeg også!» sa jeg. Jeg sa det så høyt at pappa fikk det med seg.
«Nå, Silje. Tålte du ikke voksen-maten du fikk smake på?»

Jeg fikk ikke svart, for pappa åpnet sekken og delte ut nistemat. Klemmeposer med havregrøt til oss jentene og påsmurte rundstykker til de voksne. Etterpå skjenket han kaffe til seg selv og onkel Svein, mens vi jentene fikk kakao på tutekopper.
Det var gøy å spise nistemat ute, men det beste var kakaoen. Søt og god sjokoladesmak!

Under hjemveien, gikk vi innom et bjørkekratt. Pappa og onkel Svein spikket av en god del greiner. Alle vi jentene måtte bære bjørkekvister også. «Hva skal vi med kvistene?» spurte Sissel. «I kveld blir det ikke flat hånd, men ferske bjørkeris på rumpene deres!» sa pappa og smilte. Onkel Svein humret litt og vi jentene sa ikke et ord. Det ble en litt kjip avslutning på en ellers veldig fin tur. Det var jo lenge siden jeg hadde fått smake bjørkeriset nå, men fikk en klump i halsen da jeg tenkte på det. Klumpen i halsen gikk over i en deilig følelse i tissen min.

Mamma, tante Thea og Mona ventet på oss da vi kom tilbake.
«Kom dere i dusjen, karer. Så skal vi skifte på disse søte småtrollene!» sa mamma.
«Den er grei, kjære!» sa pappa og kysset mamma. «Tre bæsjebleier som må skiftes!»
Pappa snudde seg mot onkel Svein. «Gå i dusjen først, du. Så rekker jeg å binde opp disse først» sa pappa og nikket mot alle bjørkekvistene som lå på trappen.

Mammaene våre kledde av oss seler og turtøy og tok oss med inn på rommet mitt. En etter en ble vi vasket, smurt og fikk på tørre bleier.
Så fikk vi på oss penklær, langermet hvit body, hvit strømpebukse og en mørkerød kjole i velur. Kjolen var akkurat så lang at den gikk ned midt på lårene mine. Tante børstet håret mitt og satte det opp i to nye stramme musefletter. Sissel og Therese ble også kledd opp helt likt. Jeg følte meg skikkelig fin!

De voksne ville ta bilder av oss før vi spiste. Sissel, Therese og jeg måtte stå foran juletreet. Jeg sto i midten og holdt Sissel og Therese i hendene. Så måtte vi stå på kne og late som vi lette etter gaver under treet. Etterpå tok onkel bilde av mamma, pappa og meg foran juletreet.

Endelig fikk vi sette oss ved bordet. Onkel Svein og Mona festet oss i stolene våre og skjøv oss inntil bordet. Mamma og pappa satte maten på bordet og sa vi kunne forsyne oss.
Tante Thea hjalp til med å skjære opp maten vår, men vi fikk spise selv.

Julemiddagen smakte himmelsk god. Så mange gode smaker som jeg hadde glemt. Jeg hadde jo vært pappas lille jente en god stund nå, og selvfølgelig blitt behandlet som en. Jeg hadde ikke fått spise så mye voksen-mat den siste tiden, men jeg hadde lært meg å like babymat og barnemat. Jeg håpet magen min ikke kom til å bli kranglete av all den gode voksen-maten.

Etter middagen, ryddet de voksne av bordet. Therese, Sissel og jeg ble sittende fastspent i stolene våre. Vi fikk hver vår flaske med saft mens de voksne drakk kaffe på kjøkkenet. Så var det tid for dessert. Pappa dekket på med skåler og skjeer, mamma bar inn riskrem og rød saus. «Husk at det er premie til den som får mandelen da! Men det er ikke lov til å avsløre deg før alle har spist opp!» Så satte hun en rosa prinsesseskål med litt mindre riskrem foran oss jentene.

I den femte skjeen med risgrøt kjente jeg en glatt liten klump. Mandelen! Jeg fikk mandelen! Jeg holdt på å ta den ut av munnen, men så kom jeg på hva mamma hadde sagt. Jeg gjemte den under tungen og spiste opp resten av desserten min. Da alle hadde spist opp, spurte pappa hvem som hadde fått mandelen. «Jeg fikk den, jeg fikk den!» nærmest ropte jeg. «Jeg fikk også mandel!» sa Sissel og Therese i kor. «Hva? Er det 3 mandler rundt bordet? Det kan vel ikke stemme?» sa pappa og blunket til mamma. «Det er nok 4» sa tante Thea og viste fram enda en mandel. Tante Thea fikk en stor marsipangris av mamma. Sissel, Therese og jeg fikk også hver vår marsipangris. Litt mindre enn den tante Thea fikk, men de vi fikk hadde sjokoladetrekk!

Da vi hadde spist ferdig, ble vi vasket i ansiktet og tante Thea tok av oss smekkene. Så fikk vi komme ned på gulvet igjen. Vi ble plassert i lekegrinden mens de voksne ryddet av bordet, lagde kaffe og satte frem kaker til etterpå. Plutselig ringte det på døren, onkel Svein gikk ut for å åpne og mamma slapp oss ut av lekegrinden. «Ho- ho- ho! Er det noen snille barn her?» En dyp stemme ropte inn i huset. «Det er julenissen!» ropte Therese. Julenissen hadde på seg rød bukse, rød jakke og han hadde langt grått skjegg. Han hadde en sekk slengt over skulderen som hadde satte ned på gulvet. «Nå? Er det noen snille barn her da? Gjentok han. «Jaaaa!» ropte vi jentene i kor. Han leitet i sekken sin og tok opp en liten gave, han kikket på den og leste på utsiden. «Til Silje fra Julenissen, står det her» Jeg gikk bort til nissen og tok imot gaven min. «Tusen takk, nissen!» sa jeg og ga han en klem. Sissel og Therese fikk også gaver, og nissen fikk klemmer av dem også. Så var det de voksnes tur til å få gaver.
Nissen tok opp den siste gaven fra sekken. «Her står det «Til Erik fra nissen!» Jeg kikket meg rundt, pappa var ikke å se.
«Pappa! Pappa! Nissen har gave til deg!» ropte jeg. Men pappa kom ikke. «Jeg kan gi den til Erik, jeg. Han er bare ute og henter ved» sa mamma.
Nissen ga pappas gave til mamma og sa at han måtte videre. Det var mange barn som ikke hadde fått gaver enda. Nissen fikk med seg en bolle riskrem og noen gulrøtter til reinsdyrene sine. Så ønsket han god jul og gikk ut døra.
Rett etterpå kom pappa inn i stuen med mer ved til peisen. «Pappa, pappa! Nissen har vært her!» sa jeg. «Er det sant, Silje? Du tøyser vel ikke?» «Nei, pappa. Det er helt sant. Se her, jeg fikk gave av han. Han hadde med gave til deg også, men mamma passer på den for deg!»
Pappa smilte og ga meg en klem. Han kysset mamma og satte seg ned i sofaen og tok opp et ark. «Det stemmer nok at nissen har vært innom, men han har ikke gitt dere alle gavene», sa han og leste fra arket.

«Til alle barn og alle voksne!
Tusen takk for deilig riskrem og gulrøtter til reinsdyrene mine.
Resten av gavene har jeg satt fra med på verandaen.
Silje, Therese og Sissel; dere er de søteste bleiejentene jeg har sett, om dere oppfører dere pent neste år også, så sees vi igjen neste jul!
God jul»
Hilsen Nissemor og Nissefar»

Jeg småløp bort til verandadøren, det sto mange store gaver og en stor sort sekk der ute.
«Pappa! Det er sant! Det står mange gaver på verandaen!»

Pappa og onkel Svein bar inn alle gavene som sto på verandaen. Det var mange gaver, flere av dem var veldig store.
Det ble en skikkelig gave fest, jeg hadde aldri tidligere fått så mange gaver til jul. Ikke engang da jeg var liten på ordentlig.
Vi tre jentene fikk mange like, eller nesten like gaver. Både Therese og jeg fikk like vinterdresser som den Sissel hadde hatt på seg tidligere i dag. Begge var rosa og med baby-blå detaljer. Min hadde en søt katt på brystet, mens Therese sin dress hadde en søt hund. Da jeg åpnet den aller største gaven, ble jeg helt fra meg av glede. Jeg viste ikke hva jeg skulle si. På esken var det bilde av ei voksen jente med musefletter, smokk og snekkerbukse som satt i en sportsvogn. Jeg kunne ikke tro det. Jeg hadde ønsket å kunne sitte i vogn igjen i årevis, men tror ikke jeg hadde fortalt om det til mamma og pappa. Pappa hjalp med å åpne esken og pakke ut de forskjellige delene. Jeg ble bare sittende på rumpa og måpe. «Hva er det, jenta mi? Er du skuffet over gaven?» spurte pappa. Jeg kom til meg selv igjen, «Nei, pappa. Ikke skuffet. Bare veldig, veldig, veldig superglad! Jeg har drømt om en sånn vogn så lenge jeg kan huske! Tuuuuusen takk, mamma og pappa!» Pappa smilte og spurte om vi skulle montere den med det samme. Jeg nikket energisk, og pappa begynte å montere den. Plutselig hørte jeg et gledeshyl fra Therese, hun hadde fått helt maken vogn. Da vognene var ferdig monterte, sto det 3 stykker ved siden av juletreet. 2 rosa og en dyprød, Sissel hadde også fått sportsvogn, men Mona visste at rosa ikke var Sissel sin favorittfarge.
Av Therese og Sissel fikk jeg en rosa body med en stor enhjørning i paljetter. Enhjørningen skiftet farge hvis man strøk hånden opp eller ned over paljettene. Pappa hadde fått laget en gyngehest til meg, Gyngehesten så ut som en enhjørning og var malt samme fargene som Twilight Sparkle!
Jeg fikk mange gaver, mange praktiske gaver som klær, nye smokker, smekker og tåteflasker. Men jeg fikk også mange fine leker.

De fleste gavene var fra mamma og pappa, men det var gaven fra Therese og Sissel jeg gledet meg aller mest til. Det var et bilde av meg fra rideleiren i sommer og et brev der det sto at vi alle tre var påmeldt Tante Johannes’ Rideskole neste sommer. Jeg håper jeg ser igjen alle vennene mine fra sist!

Mamma kom bort til meg og ga meg en klem. «Nå er det ikke så lenge til dere jentene må legge dere, men dere rekker å leke litt til først!» «Det er greit mamma, jeg begynner å bli trøtt» sa jeg og gjespet. «Men mamma, kan jeg prøve å sitte litt i vognen før jeg må legge meg?» «Selvfølgelig, jenta mi!» svarte mamma og tok meg i hånden. Hun hjalp meg opp i vognen og festet selene. Vognen hadde den vanlige 5-punktsselen, i tillegg hadde den en sele over brystet, over lårene og stropper til både håndledd og føtter. Mamma festet alle selene og strammet de godt. Jeg satt som støpt i vognen. Til slutt klipset hun fast et lite brett over lårene mine. Så trillet hun meg ut på stuegulvet og puttet en smokk i munnen min. «Se på prinsessa vår da, Erik! Jeg tror vi må på trilletur i morgen!» sa mamma.
Pappa smilte og tok et bilde av meg. «Klart vi må på trilletur!» svarte han.

Mamma tok meg ut av vognen. Jeg protesterte litt, men fikk høre at nå fikk jeg leke litt med venninnene mine før leggetid. Det ble mange nok timer i vognen i morgen.

Vi satt i lekegrinden og lekte med de nye lekene våre helt til mamma sa det var tid for bleieskift og pysj. Sissel protesterte litt, men både Therese og jeg avsluttet leken med en gang. Vi var trøtte begge to.
Da mamma kneppet opp bodyen min, kjente hvor tung bleia mi hadde blitt. Det kom til å bli deilig med tørr bleie. «Det er sent, så vi hopper over badingen i kveld» sa mamma. Vi ble vasket med våtservietter før vi ble endt ut til pappa i stuen. Det var han som skulle rise oss i kveld. Jeg måtte pent vente på tur, han ville rise både Sissel og Therese før meg. «Selv om det er jul, så er det enkelte hverdagslige ting vi ikke kan hoppe over!» sa pappa og la Sissel over fanget. Pappa lot bjørkeriset danse over rumpen hennes. Pappa riset, Sissel gråt og Mona sa med skarp stemme at hun fikk ta det som en flink liten jente. Da det ble min tur, forsto jeg hvorfor både Sissel og Therese hadde grått. Enten var det fordi bjørkeriset var helt ferskt, eller så slo han hardere i kveld. Da jeg hadde reist meg og takket for påminnelsen om å oppføre meg pent, fikk vi beskjed om å gå tilbake til mammaene våre. Vi fikk på tykke nattbleier, plasttruser og låsbare pysjer.

Mona la Sissel i beltesengen og begynte å feste reimene hennes, tante Thea la Therese og meg i sengen min. Vi fikk hver vår flaske med melk som vi drakk mens mamma leste eventyr.
Etterpå tok hun på oss de låsbare vottene og paci-gags før hun trakk opp grinden på sprinkelsengen og låste den. Alle de voksne ønsket oss god natt, før tante Thea tente nattlampen, slukket det andre lyset og lukket døren.

Fra stuene hørte jeg lyder av glass som ble satt på bordet og pappa som bød på Cognac, whisky eller likør.

Bak smokkene, mumlet vi «Natta» til hverandre, så sovnet jeg.
Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5913  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024