Logga inBli medlem
Siljes første jul

Del 1

Lille Julaften

Jeg satt i lekegrinden min og lekte med Frost-dukkene mine. Pappa hadde fyrt opp i peisen og julemusikken strømmet ut fra radioen på kjøkkenet. Mamma og jeg hadde vært hjemme alene noen dager allerede, men nå hadde pappa også tatt juleferie.

Så langt hadde det vært en magisk desember, den beste jeg noen gang har hatt. For første gang siden jeg var liten på ordentlig, hadde jeg fått julekalender. Mamma og pappa hadde laget den til meg, hver morgen fikk jeg åpne en pakke som inneholdt 2 bleier. En som jeg fikk på meg om morgen og en som skulle være nattbleie.
Jeg satt fortsatt i nattbleie og pysj, i går fikk jeg 2 Candy Fluff bleier i pakkekalenderen og jeg hadde på meg den siste av de nå. Selvfølgelig med de vanlige 5 innleggene. Mamma og pappa hadde kjøpt noen jule-pysjer til meg, denne hadde snømenn og reinsdyr på seg.

Mamma, og ikke minst pappa, hadde blitt mindre strenge på hva jeg fikk spise og lov til å smake på. Jeg hadde hjulpet mamma med å bake julekaker, jeg hadde fått lov til å smake både på deigen og de ferdige kakene. Et par ganger hadde jeg fått vondt i magen, da hadde pappa gitt meg medisin i rumpen.

Vi hadde vært hos legen også, hun hadde sjekket meg med ultralyd og fortalt pappa at blæren min hadde blitt liten nok, så nå var tiden med kateter over. Jeg kjente ikke lenger at jeg måtte tisse, jeg bare tisset. Det var det samme når jeg bæsjet.

Pappa låste opp lekegrinden min og jeg krabbet ut på kjøkkenet. Pappa satte meg i stolen min og serverte frokost. Jeg spiste fortsatt bare grøt om morgenen. Mamma kom med et glass sviskemos som hun blandet i grøten, pappa fylte flasken min med melk.
Jeg kikket bort på julekalenderen som hang på kjøkkenveggen. Det var bare to pakker igjen, en som hadde samme størrelse som alle de andre jeg hadde åpnet og en som var mye større. Hvis det bare var bleier i den, så måtte det være en hel pakke.
Da jeg hadde spist opp grøten min, hentet mamma den siste lille pakken fra kalenderen. Jeg fikk som vanlig lov til å åpne den ved bordet. Det var 2 kjempefine bleier med nissegutter og nissejenter med tydelig bleierumpe. Et stort nissefjes foran og rumpen til et reinsdyr bak.
«Skal vi gå og skifte på deg, jenta mi?» spurte mamma. Jeg nikket, pappa hjalp meg ned på gulvet og jeg krabbet etter mamma.
Mens jeg lå på stellebordet og mamma vasket meg, fortalte hun hva som skulle skje i julen.

Onkel Svein, Tante Thea og Therese skulle komme til lunch, litt senere på dagen skulle Mona og Sissel også komme. Alle skulle overnatte og feire jul sammen med oss.
Jeg gledet meg til å feire jul sammen med dem, det betydde jeg ikke kom til å være den eneste som brukte bleier og måtte legge meg tidlig.
Tante Thea var forresten den Thea som jobbet i barnehagen. Hun og Onkel Svein hadde blitt gode venner, så nå hadde Therese også fått seg en mamma.
«Jeg vet at det er lenge siden du har lekt med Sissel, nå må du love meg at du og Therese inkluderer henne i leken.» Mamma hadde en alvorlig stemme når hun sa det.
«Jeg lover å gjøre mitt beste mamma, men jeg synes det er vanskelig å leke med Sissel. Hun liker jo ikke å være liten sånn som Therese og jeg» svarte jeg. «Jeg vet at hun har vært litt utfordrende, men Mona har fortalt meg at Sissel har endret seg mye den siste tiden. Så jeg forventer at du gir henne en sjans» «Ja, mamma. Det lover jeg!» Mamma var fornøyd med svaret, hun hjalp meg fra stellebordet, børstet håret mitt og satte det opp i musefletter. Jeg hadde på med en langermet hvit body med snømenn i forskjellige størrelser og en tykk rød strømpebukse med hvite snøkrystaller. Mamma hadde sydd på skinnlapper på knærne, det hadde gått hull på knærne første dagen jeg hadde den på meg. Så tok hun på meg tøflene, strammet båndet og klikket på plass magnet-låsen. «Sånn, jenta mi. Nå kan du krabbe ut til pappa og vise deg frem» sa mamma, hun smilte og ga meg ett klapp på bleierumpen.

«Se på jule-jenta mi da, du er så søt! Vil du sitte litt på fanget til pappa?» Jeg krabbet opp i sofaen og la meg inntil pappa. Han satte på barne-tv for meg, Peppas Jul rullet over skjermen. Mamma kom opp fra kjelleren med de siste eskene med julepynt. «Erik, vil du være snill å ta inn juletreet?» «Snart, kjære» Pappa løftet meg opp og satte meg i lekegrinden igjen, han hentet juletreet som hadde stått og ventet ute på verandaen. Han ristet av mesteparten av snøen før han tok det inn og satte det mellom lekegrinden og salongen. «Oi sann, dette er første gang jeg opplever stuen som litt liten!» sa pappa. Mamma smilte og sa, «Vi får tåle det den stunden julen varer» Pappa var enig. Mamma hentet noen håndklær som hun la på gulvet under juletreet. Den siste snøen på treet hadde begynt å smelte. Pappa hang opp lyslenke, glitter og flagg på juletreet, så fikk jeg komme ut og hjelpe til. Mamma tok av meg tøflene, «Silje, du kan gå litt uten. Det er lettere for deg å hjelpe til når du slipper å krabbe.» Vi hadde laget litt julepynt i barnehagen, pappa sa han ville henge pynten jeg hadde laget helt øverst, så alle kunne se. «Nå er det bare stjernen igjen. Vil du sette den på, Silje?» spurte pappa. «Jaaa!» svarte jeg. Pappa ga meg stjernen og løftet meg opp. Den sterke pappaen min løftet meg så høyt at jeg nesten stanget i taket, jeg satte stjernen på toppen av treet og pappa satte meg ned på gulvet igjen. Mamma kom med tøflene mine. «Elin, kan vi ikke la henne gå uten til vi får besøk da?» Mamma nikket og satte tøflene mine ved lekegrinden.

Mamma gikk ut på kjøkkenet for å lage lunch. Pappa tok meg opp på fanget igjen. Han klappet meg forsiktig på bleierumpen, løftet meg opp og satte meg i sofaen. «Jeg skal bare hente en flaske til deg» Da pappa var tilbake, satte han seg ved siden av meg, la en pute fanget sitt og klappet på den. Jeg la meg ned, tok ut smokken og puttet flasken i munnen. Jeg drakk sakte, det var koselig å ligge på fanget til pappa. Akkurat som før, da det var meg og ikke mamma som fikk det deilig når han var kåt. Jeg lurte på om jeg skulle stikke hånden under puten og kjenne litt, men ville ikke ødelegge kosestunden. Vi så på barne-tv sammen, pappa koset meg i håret og jeg suttet på flasken min. Mamma tok bilde av oss før hun fortsatte med lunchen.
«Vet du hva, Silje? I dag skal alle spise det samme til lunch» Jeg kikket opp på han og ventet på fortsettelsen. «I dag skal vi voksne også spise grøt! Tenk på det!»
«Havregrøt?» spurte jeg forsiktig. «Nei, risgrøt. Både mamma og pappa er vokst opp med risgrøt på lille julaften, restene bruker vi i desserten på julaften.» Jeg smilte og nikket.
Jeg tenkte tilbake på julefeiringene da jeg faktisk var ei lita jente. Minnene om svidd grøt, krangling og kjefting dukket opp og jeg begynte å gråte. «Hva er det, Silje-min. Hvorfor er du lei deg?» spurte pappa og strøk meg på kinnet. «Dårlige minner, bare» snufset jeg.
«Men nå skal vi lage gode minner sammen; du, mamma og jeg» svarte pappa. Han la et pledd over meg, klappet meg på rumpa og fortsatte å kose meg i håret. «Ja» svarte jeg. Jeg gledet meg til jul som liten sammen med den nye familien min. Pappa som var en del år eldre enn meg og mamma som faktisk var noen år yngre enn meg.

Mamma hadde kokt opp grøten og satt den i stekeovnen. Jeg spurte om vi skule ha stekt grøt til lunch. «Neida, jenta mi. Men sånn unngår vi at grøten svir seg. Nå passer den seg selv frem til vi skal spise.» sa mamma. Hun hentet en ny flaske til meg og kom med gløgg til pappa og seg selv. «Silje? Kan Peppa få en liten pause? Nå begynner det nemlig noe på TV som mamma har veldig lyst til å se. Du kan få se du også!» spurte mamma. Jeg nikket. Mamma byttet kanal og Timmy Gresshoppe fortalte at nå var det tid for Disneys Magiske Jul!
«Mamma? Skal vi se barne-tv?» spurte jeg litt forundret. «Ja, dette er jeg vokst opp med. Jeg håper du vil sette pris på det, du også!» svarte hun. Pappa strakk seg etter 3 pepperkaker. Han puttet en i sin egen munn, en i mammas og en i min. «Fine jentene mine!» sa han.

Midt i Donalds Jul ringte det på døren. Pappa reiste seg opp og gikk for å åpne.
«God jul, velkommen inn!» Jeg hørte onkel Svein og tante Thea svare. «God jul, onkel. Hvor er Silje?» Jeg skyndet meg ut i gangen og ga bestevenninnen min en god klem.
«Kom, Therese. Vi ser på barne-tv sammen med mamma!» «Hun kommer snart, jeg må bare kle av henne først!» svarte tante Thea. Pappa sendte meg ut i stuen igjen. Da gjestene våre hadde hengt av seg yttertøyet, ga jeg onkel Svein og tante Thea hver sin klem.
Jeg satte meg ved siden av mamma igjen, «mamma, kan Therese sove sammen med meg i natt?» «Det er greit for meg og pappa. Spør henne selv du.» sa mamma og smilte. «Therese, vil du sove sammen med meg i natt?» Therese kikket opp på pappaen sin med et spørrende blikk. «Du får lov til det hvis du vil!» sa onkel Svein. «Jippi! Jeg fikk lov, Silje!» jublet Therese.

Therese og jeg fikk beskjed om å sette oss på gulvet. Pappa kom med flasker til oss. «Vi spiser så snart Disneys Jul er ferdig» sa mamma. Tante Thea var helt enig, hun pleide også å se Disneys Jul på lille julaften. De voksne satt i sofaen mens Therese og jeg lå på magen foran TV.

Plutselig kjente jeg at jeg måtte bæsje. Før jeg visste ordet av det, kjente jeg lukten av hva som hadde skjedd i bleia mi og tiss som gjorde bleie mi våt og varm på ny. «Har du bæsjet, Silje?» hvisket Therese. Jeg smilte og nikket mens jeg holdt fingeren min foran leppene. Jeg ville ikke bli skiftet på før barne-tv var ferdig.

I det rulleteksten begynte, kjente jeg noen klapp på bleierumpa mi. Bæsjen spredte seg i bleia og pappas stemme sa at dette jule-krydderet luktet litt rart. Jeg kjente at jeg rødmet. «Opp og hopp, lille prinsesse. La oss skifte på deg før vi spiser!» Jeg reiste meg opp og holdt pappa i hånden. Tante Thea sjekket Therese sin bleie og snudde seg mot pappa. «Therese trenger visst også et skift, jeg kan ta dem begge. Ser ut til at dere har nok å gjøre her» sa hun og smilte til pappa. Pappa takket og gikk ut på kjøkkenet til mamma. Tante Thea tok oss med inn på rommet mitt for bleieskift. I det hun kledde av Therese, ble jeg stående å måpe. «Ee-eeh, så utrolig fin bleie du har!» sa jeg. Therese sin bleie var nesten helt hvit, men hadde bilde av snømenn og snøstjerner foran. «Takk!» hørte jeg fra toppen av stellebordet. «Mamma? Har vi flere? Kan Silje også få en snømann-bleie?» Tante nikket og snudde seg mot meg. «Hvis du vil? Har du lyst til å ha maken bleie som Therese?» Jeg nikket og smilte. «Ja! Gjerne det. Den var skikkelig fin!»

Tante tok frem en tørr bleie og 3 innlegg før hun ba Therese om å løfte opp rumpa si. Når hun brettet bleie opp mellom beina hennes, så jeg at bleia var full av små blå snøkrystaller. Tante forklarte at så lenge bleia var tørr, var alle snøkrystallene synlige. De forsvant etter hvert som bleia ble våt, sa hun og viste meg en tørr en ved siden av Thereses brukte bleie. Da tante hadde vasket og skiftet på meg også, fikk vi på oss klær. Jeg tror mamma og tante hadde avtalt litt på forhånd, for vi ble kledd opp helt likt. Røde knestrømper og nisse-kjole med hvite blonder nederst og ved ermene. Tante strammet opp museflettene våre og tegnet fregner rundt nesene våre. Til slutt fikk vi på blanke skolejente-sko.
«Skal vi ha på sko inne?» spurte jeg. «Dette er pensko til å bruke inne, jeg har snakket med mammaen din om det» sa tante, før hun fulgte oss ut i stuen igjen.

«Erik! Se på nissejentene våre da! Søte, ikke sant?» sa onkel Svein. Pappa nikket og tok frem kameraet sitt. «Vi må ta noen bilder av dem før vi spiser» sa han. Therese og jeg ble stilt opp foran juletreet. Et bilde der vi sto, så måtte vi sitte på kne før vi måtte snu oss og late som om vi lette etter gaver. Onkel Svein løftet litt på kjolene våre, så bleia ble mer synlig. Pappa knipset bilder i ett sett. Så måtte vi stå oppreist foran treet igjen og fikk beskjed om å vise frem de fine bleiene våre. Vi løftet på kjolene så hele snømann-bleia ble synlig. Jeg så at snøkrystallene hadde begynt å forsvinne på Therese sin bleie.

Etter foto-seansen, fikk vi sette oss til bords. Pappa og onkel Svein hjalp oss opp i stolene våre og festet oss med seler før vi ble skjøvet inn. Mamma serverte grøt til alle sammen og pappa skjenket saft. Tante Thea tok på oss smekker.
Therese og jeg satt ved siden av hverandre, vi fikk spise selv og syntes det var veldig gøy at de voksne også spiste grøt med skje.
«Husk at det er premie til den som får mandelen i grøten da!» sa pappa og satte en marsipangris midt på bordet. «Jippi! Jeg fante mandelen!» sa plutselig Therese. Hun viste den frem og smilte. Jeg kjente at jeg ble lei meg. «Hva er det, jenta mi?» spurte mamma. «Jeg ville også finne mandelen» snufset jeg. «Kanskje det er en til? Spis opp grøten din, kanskje du er heldig»
I den siste grøtskjeen kjente jeg en liten klump. «Jeg fant også mandelen!» sa jeg. Therese begynte å le, latteren smittet raskt over på meg og resten av bordet.
Pappa reiste seg og hentet en marsipangris til på kjøkkenet. «Vær så god, nissejenter. Her er premiene deres!» sa han og ga oss hver vår marsipangris.

Etter grøten, ble Therese og jeg plassert i lekegrinden. Vi lekte at vi hadde grøt-fest med alle dukkene mine.
Da vi hadde lekt en god stund, ringte det på døren igjen. Pappa gikk for å åpne.
«God jul! Så hyggelig at vi får feire sammen med dere!» Det var stemmen til Mona. «Velkommen skal dere være!» svarte pappa. «Hvod ej Silje og Dedese?» hørte jeg. Hadde Sissel begynt med smokk? Tenkte jeg.
«Jentene venter på deg i lekegrinden» svarte pappa og ba dem ta av seg yttertøyet og følge med inn i stuen. «Jeg skal bare hente reisesengen hennes først» svarte Mona.
«Gjør det, jeg kan kle av Sissel imens.» Pappa fulgte Sissel inn i stuen og låste henne inn i lekegrinden også. Jeg gjorde som jeg hadde lovet mamma, ga Sissel en god klem og ønsket henne god jul. «Vil du være med å leke? Vi leker at vi har grøt-fest med alle dukkene!» Sissel nikket. Jeg så at hun ikke hadde noe valg når det gjaldt å bruke smokk. Hun hadde et nydelig rosa paci-gag som var låst fast med en hjerte-formet liten hengelås i nakken. «Så fint!» sa jeg og strøk henne forsiktig på kinnet. Sissel smilte. Therese og jeg puttet smokkene på plass vi også.

Jeg så at pappa hjalp Mona med å bære inn reisesengen til Sissel og 2 bager og 2 bleiepakker.
Mona kom bort til lekegrinden og sa hei til oss. «Sissel, hvis du kommer bort hit så skal jeg låse opp paci-gagen din. Sissel gikk bort til døren og snudde seg. Mona stakk en liten nøkkel inn i hengelåsen, det kom et lite klikk og Mona løsnet reimen som holdt smokken hennes på plass i munnen. Hun klipset fast smokkesnor og smokk til kjolen hennes. Sissel hadde på seg en rød hjemmestrikket kjole med snøkrystaller på og hvit strømpebukse med rysjer på rumpa. Rysjene gjorde at kjolen sto litt ut, og gjorde bleierumpen hennes enda tydeligere.
«Tusen takk, mamma» sa Sissel da Mona hadde gitt henne en vanlig smokk. «Men mamma, jeg har bæsjet i bleia mi. Kan du skifte på meg?» Jeg så at Sissel krympet seg da hun sa det, hun var helt tydelig ukomfortabel med enkelte deler av sitt nye liv som liten. «Det er ikke så lenge til det er leggetid, du klarer å gå med bæsjebleie en liten stund til» svarte Mona.
Sissel sukket; «okay, mamma»
Mamma kom bort til oss med tåteflasker med saft og en pepperkake til hver.
«Dere kan leke litt til, men snart er det kveldsmat og leggetid.» «Okey, mamma» svarte jeg.

Tiden gikk altfor fort. Plutselig låste pappa opp lekegrinden og ba oss gå ut på kjøkkenet. «Mamma har laget kveldsmat til dere» sa han.
Nå sto det 3 barnestoler på kjøkkenet, Mona hadde tatt med Sissel sin også. Vi klatret opp i hver vår stol og ble festet med reimer. Bordplatene ble montert og vi fikk på oss smekker.
Mamma satte frem 2 store skåler med havregrøt og sviskemos til Therese og meg. Mona festet hendene til Sissel med reimer, før hun begynte å mate henne. «Sissel har ikke begynt å spise selv enda, hun tøyser ofte med maten. Det er derfor jeg må feste hendene hennes også» forklarte Mona, før hun fortsatte; «men jeg synes hun er blitt mye flinkere til å delta i lek» Mamma nikket, «ja, jeg synes hun er blitt flink til å leke. Hun lekte veldig bra med Therese og Silje i alle fall.»

De voksne pratet om oppdragelse og lek mens vi spiste. Mamma fortalte at både Therese og jeg fikk en runde over kneet hver kveld. Det fikk visst Sissel også. «Jeg har prøvd litt forskjellig, og kommet frem til at hårbørsten er mest effektiv» sa Mona.
Jeg så Sissel stivnet til da Mona nevnte hårbørsten. Jeg hadde fått smake den selv noen ganger, og jeg foretrakk virkelig både pappas flate hånd og bjørkeriset fremfor hårbørsten.

«Jeg har fylt opp badekaret! Skal vi se om vi får plass til 3 små bleieprinsesser oppi der? Sa pappa da vi hadde spist opp grøten og mamma hadde tatt av oss smekkene. «Jippi! Bade!» sa Therese og jeg i kor. «Bli med da, Sissel. Det blir gøy» sa jeg.

Tante Thea fulgte oss inn på badet og kledde av oss. «Sissel kommer snart, jeg skal bare vaske en bæsjerumpe først!» sa Mona og satte kursen mot stellebordet. Tante hjalp oss oppi badekaret og begynte å vaske oss. Da Sissel også kom oppi, ble det så fullt at vannet rant over kanten og ned på gulvet. Vi begynte å le, alle sammen.
Vi fikk leke litt med badelekene før vi ble tatt opp og tørket. Så ble vi sendt ut i stuen. Mona hentet Sissel sin hårbørste og satte seg i sofaen før hun klappet seg på låret. Sissel visste hva hun hadde å gjør, hun gikk bort til Mona og la seg lydig over fanget hennes. Mona lot hårbørsten lande hardt på Sissel sine rumpeballer. Da Sissel hadde talt til 30, hadde hun fått en glødene rødfarge på rumpen sin. Pappa kom bort til oss, jeg ventet at han skulle vinke meg bort til seg, men noe mye verre skulle snart skje. «Vi voksne har pratet sammen. Sånn at det skal bli likt, skal dere få hårbørsten i kveld dere også. Vi gjør ikke forskjell på dere.» Jeg sank sammen, men ønsket egentlig bare å få det overstått. «Therese, værsågod. Det er din tur.» sa Mona. Therese snufset og hikstet mens hun talte til 30 og Mona var fornøyd. Therese fikk stille seg opp ved siden av Sissel, så var det min tur. Det sved skikkelig, men jeg klarte å telle til 30 jeg også. «Sånn, jenter. Si pent takk nå, så skal dere bli smurt og få på nattbleier. «Tusen takk for at du minner meg på at god oppførsel lønner seg» sa jeg til Mona.

Mamma og tante Thea gjorde oss klare for sengen. Mamma tok på oss bleier og tante tok på oss plasttruse og pysj. Vi fikk tykke nattbleier med 6 ekstra innlegg. Pysjene ble låst og vi fikk gå ut i stuen igjen. Pappa hadde satt på Peppas Jul på tv.
«Nå må dere huske å henge opp julestrømpene før dere legger dere da» sa mamma. Hun ga oss hver vår strømpe.
Vi hang opp strømpene ved peisen og ga pappa og onkel Svein hver sin natta klem. Så gikk vi inn på rommet mitt, alle tre. Mona hadde satt opp reisesengen til Sissel ved siden av sengen min. Sissel klemte oss god natt før hun la seg ned så Mona fikk festet sove-selen hennes.
Vi fikk hver vår flaske varm melk, som vi drakk mens mamma leste eventyr.

Da Mona var ferdig med å feste Sissel til reisesengen, hadde hun ingen mulighet til å bevege noe særlig annet enn tærne og hodet. Hun hadde reimer rundt håndledd, armer, lår, legger og ankler. Over magen hadde hun en T-formet reim som også presset bleien godt mot skrittet hennes. Til slutt fikk hun på seg paci-gagen og tykke votter. Alle reimene var låst med samme type magnetlås som jeg hadde på krabbe-tøflene mine. Jeg syntes synd på Sissel som måtte ligge sånn, når Therese og jeg bare lå innelåst i sprinkelsengen.
Det skulle jeg ikke ha tenkt, for plutselig sto tante der med paci-gag og låsbare votter til både Therese og meg. Det var kanskje like greit, så slapp vi å bli fristet til å kysse hverandre ...

Jeg gjespet og mumlet frem et «natta» bak smokken før jeg sovnet.
Sile opplever sin første jul som liten. Det ligger an til en hyggelig julefering hos den lille "familien"

Tillagd 24 dec 2022   Noveller   #Kvinna som top #Man som top #Kvinna som bottom #Relationer/kärlek #Napp, etc. babyattribut #Smisk #Uppfostring/Disciplin #Låsbara plagg #Kärleksfullt omhändertagande #Allt-i-ett-blöjor #Blöjbyxor/plastbyxor #Extremt blöjbärande #Våta blöjor #Smutsiga blöjor #Okontrollerade olyckor

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.

🗁 Noveller

🖶 Print  Alster ID 5828  Anmäl 

Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis  Om ABDL Scandinavia  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2024