Redaktionella artiklar / Samhälle (sida 2 av 2)

Alla (234)   Sajten (92)   Kultur/klubb/fest (114)   Samhälle (18)   Övrigt (8)  

Samhälle 2 nov 2012 av David

"Japanese women wear diapers to avoid going to the toilet"

Weird as it may seem, there are people out there who would rather wear an uncomfortable diaper all day long than go to the bathroom. Japanese media reports adult diapers are increasingly popular among Japanese women who say wearing them saves them a lot of time. Read more

Samhälle 16 okt 2012 av David

Artikel om vuxna babys i magasinet Plot

På framsidan av nummer 10 av Magasinet Plot är det en stor bild av en tjej med napp. Inuti finns en lång och välskriven artikel om ABDL, där en ung tjej och en medelålders kille delar med sig av sin livsstil. Läs mer - och se en genombläddring - på http://www.magasinetplot.no/ eller i denna diskussionstråd.


Samhälle 1 feb 2010 av David

Idag: Norrmän friska!

Hälsodirektoratet, Norges motsvarighet till den svenska Socialstyrelsen, har idag beslutat att med omedelbar verkan stryka de diagnoser som tidigare stigmatiserat fetischister, BDSM-utövare och transvestiter. Dagens beslut kom efter långt kampanjande av bl.a. organisationen ReviseF65, drygt ett år efter att samma sak skett i Sverige efter kampanjande av RFSU och 31 år efter att motsvarande diagnoser strukits för homosexualitet.

Detta betyder alltså att om du är t.ex. blöjfetischist, ageplayer, adult baby eller transa, så ska din sexualitet bedömas sakligt och inte som något konstigt i sig.

Stort grattis till alla idag friska norrmän!

Läs mer: Ikke lengre psyke | Helsedirektoratet

Samhälle 6 jul 2009 av David

Ageplay på Stockholm Pride

Under årets Stockholm Pride (sista veckan i juli + första helgen i augusti) ges en hel del BDSM- och fetischrelaterade event, bl.a. I'm a Daddys boi Mummy dearest - ett panelsamtal om Queer Ageplay.

Kom och lyssna på ett samtal om vad queer ageplay kan innebära i en BDSM- kontext. I panelen sitter en bland andra en Femme Daddy från London, En Daddy som hänger i Köpenhamns läderbögscommunity men också är i en relation med en flata, en dansk kinky girly girl, och en pöjk från Stockholm.

Samtalet kommer att vara tämligen grundläggande, så att även personer som inte kommit i kontakt med ageplay förut kan hänga med. Troligen kommer en pic-nic ordnas för intresserade som vill ta samtalet ett steg längre. Separat information om detta kommer i så fall.

Ageplay är ett paraplybegrepp för många olika relationsformer och sexuella praktiker mellan samtyckande vuxna, som bland annat förekommer i BDSM-sammanhang. Daddy/boy, exempelvis har många hört talas om, men vad är det det egentligen? Och vad är queert ageplay? Har det alltid med BDSM att göra? Hör dynamiken hemma enbart i sängen, eller bör den även inkludera mentorskap i vardagslivet? Kan age- play vara ett sätt att finna nya sidor av sig själv?
Är bois/grrls alltid undergivna? Vad är skillnaden mellan en femme Daddy och en Mummy dearest? Och är age-play fortfarande tabubelagt i Sverige?

Kom och lyssna på en paneldiskussion med personer som på olika sätt undersöker begär, ömhet, genus, intimitet, Dominans/underkastelse och tabun genom lek med åldersuttryck.

Måndag 27 juli, Kulturhuset, kl. 13:00. Kostnad: Inträde till pridehouse (ingår vid vecko- eller dagsbiljett). Se www.stockholmpride.org för mer information.

Samhälle 5 jun 2009 av David

EU-valet: Våga vägra Sverigedemokraterna!

Alla som kan sin historia vet hur Sverigedemokraterna är ett parti som sprungit ur renodlade nazistkretsar och på sistonde bytt järnrören mot kostymer för att verka legitima. Men bakom deras retorik och polerade yta skymtar de värderingar som strider helt med det öppna, toleranta samhället i allmänhet och ickenormativ sex i synnerhet. DN Kultur skriver den 4 juni en artikel om Sverigedemokraterna. Artikeln börjar med en berättelse om hur nazister krossat världskonstnärens Anders Serranos utställning "A history of sex" på regionmuseet Kulturen i Lund och därefter deklarerat sitt syfte, uttalanden som applåderades av Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna och Nationalsocialistisk Front (NSF):

"Mot den fortsatta degenereringen av den svenska kulturen ... Mot dekadens, mot perversioner ... för folket och den sunda kulturen".

Om en utställning om sexualitet räckte för att röra upp sådana känslor är det inte svårt att misstänka hur exempelvis ABDL Scandinavia, en uttalat ickeheteronormativ sajt, tillsammans med dess anhängare skulle behandlas i ett samälle styrt av dessa element.

Angående ovan nämnda utställning fastslog Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder att "Sjuka utställningar som den i Lund får finansiera sig själva". Sverigedemokraternas ungdomsorförande Erik Almqvist vidhöll på sin blogg Serranos skadliga inflytande och illustrerade detta med en kontrasterande bild av Anders Zorn. I Serranos utställda fotografier skildrades en äldre kvinna med makt över sin sexualitet och ögonen riktade rakt mot betraktaren, medans i Zorns målning skildras kvinnorna med blickarna sänkta och suddiga, håret dolt, förda av männen. Om något säger Sverigedemokraternas liknelse mest om deras egna syn på vad som är önskvärt.

Sverigedemokraterna har avfärdat Pridefestivaler och andra evenemang där BDSM- och fetischscenen fått samhälleligt andrum med "sexuella avarter" och "perverst". Björn Söder avfärdar helt normalisering och ökad acceptans för ickemainstreamsexualiteter och frågar retoriskt hur det kommer sluta: "Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)?"

Sverigedemokraterna är kategoriskt mot alla förbättringar för sexuella minoriteter och de som väljer relationskonstellationer utanför heteronormen. Att som person med ickenormativ sexualitet rösta på Sverigedemokraterna är i allra högsta grad jämförbart med att kasta sten i glashus. Europaparlamentsvalet äger rum den 7 juni. Gör din röst hörd och visa att du inser vad de olika kandidaterna verkligen står för!

Mer läsning/källor:
DN: Sund konst ska rädda nationen
QX: Vägra Sverigedemokraterna i EU-valet

Samhälle 17 nov 2008 av David

Diagnoser för fetischism, sadomasochism och transvestism tas bort

Den 1 januari 2009 tar svenska Socialstyrelsen bort diagnoserna fetischism, sadomasochism och transvestism från sjukvårdssystemen, 30 år efter att motsvarande diagnos för homosexualitet avlägsnats. Insatserna av bland andra RFSU Stockholm, som arbetat för att belysa hur BDSM och fetischism är konstruktiva sexualitetsutövanden, ser ut att ha gett resultat.

Tidigare har fetischism, sadomasochism och transvestism återfunnits bland en brokig skara obskyra diagnoser av inga andra skäl än att de alltid varit där, sedan tider då även onani ansetts sjukt. Detta har lett till att fetischister, sadomasochister och transvestiter misstänkliggjorts, läggningarna tabubelagts och arbetet med att sprida saklig information och upplysning försvårats då utövande associerats med helt irrelevanta asociala beteenden. Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm sammanfattar den nya, mer upplysta hållningen med kommentaren "Socialstyrelsen vill med den här förändringen understryka att det här är beteenden som inte är sjukdomar och inte heller är perverst."

Även diagnoserna könsidentitetsstörning i barndomen och multipla störningar av sexuell preferens tas bort. Dock kommer bl.a. transsexualism fortsätta finnas kvar som diagnos eftersom en person endast är berättigad till könskorrigering om en sådan diagnos har ställts. Socialstyrelsen tänker nu arbeta för att samma förändring ska göras i WHOs internationella diagnossystem samt försöka få till en gemensam skandniavisk linje.

Läs även mer i Dagens Nyheter: Nu ska Sara-Claes slippa bli stämplad som sjuk och Sydsvenskan: Sexbeteenden slipper sjukdomsstämpel.

Samhälle 14 jul 2007 av David

Två sajtmedlemmar i media

På sistonde har två personer från sajten figurerat i media:
      don_dipe har blivit intervjuad om sin läggning på sajten newsvine.com. Läs intervjun och tillhörande forumdiskussionstråd.
      Sedan figurerar David i en artikel i RFSUs (Riksförbundet För Sexuell Upplysning) tidning Ottar, skriven av Mika Nielsen. Klicka här för att läsa artikeln.

Samhälle 31 jul 2006 av David

Pride!

Idag börjar Stockholm Pride, med många intressanta händelser. Se den här diskussionstråden för sådant som kan vara av extra intresse för ABDLs.


« Föregående     Nästa »
Den skandinaviska gemenskapen för oss vuxna som släpper fram vår inre litenhet, för oss som tycker det känns bra att bära blöjor och för våra vänner, nära och kära. ♥
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om ABDL Scandinavia   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 1996-2022